Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Πώς μπορούν οι δουλειές στο σπίτι να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι ένα αναπόφευκτο κακό, αλλά μια ευκαιρία για το παιδί σας με ΔΕΠΥ να μάθει να είναι υπεύθυνο, να αναπτύξει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανεξαρτησία του και να εξασκηθεί στην αυτοπειθαρχία. Δείτε πώς μπορείτε να αναθέτετε στο παιδί εργασίες με συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσης.

“Όταν τα μάτια παίζουν μουσική”: Εκδήλωση με την Αλεξάνδρα Κερλίδου και τη Νατάσσα Μποφίλιου

Μία “δυνατή” συναυλία – πραγματική κατάθεση ψυχής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου, η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου, που κατάφερε να γκρεμίσει τα εμπόδια της αναπηρίας και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα παίζοντας μουσική με την κίνηση μόνο των ματιών της χάρη στην τεχνολογία του EyeHarp που δημιούργησε ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης, ενώνει για άλλη μια φορά τις καλλιτεχνικές της δυνάμεις με την σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου.

Μεγάλες ιδέες από 900 μικρούς επιχειρηματίες

Με χαμόγελα που ταιριάζουν στην ηλικία των μαθητών αλλά και την αναγκαία σοβαρότητα που διακρίνει έναν επιχειρηματία γέμισε το πρωί της Παρασκευής το The Mall Athens, καθώς τουλάχιστον 900 παιδιά από 15 έως 18 ετών έλαβαν μέρος στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας.

Πανευρωπαϊκή συμμαχία για ασφαλή παιδικά φάρμακα με ελληνική σφραγίδα από το ΑΠΘ

Κλινικές μελέτες με στόχο να παραχθούν ποιοτικά φάρμακα για βρέφη, παιδιά και εφήβους, τα οποία θα αντιμετωπίσουν ασθένειες που μέχρι σήμερα για τις συγκεκριμένες ηλικίες καλύπτονται κατά κανόνα από σκευάσματα για ενηλίκους, έχει ξεκινήσει το πανευρωπαϊκό δίκτυο «Conect4children».

Πρακτικά 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό»

Δείτε τα πρακτικά του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου: «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό»

Στη θέση ενός παιδιού με ρευματικό νόσημα μας βάζει με τη μαρτυρία της η Αθανασία Παππά

Η 18η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων, μιας ομάδας σπάνιων χρόνιων φλεγμονωδών καταστάσεων, τα οποία επηρεάζουν χιλιάδες παιδιά κάτω των 16 ετών στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα παρουσιάζουν συμπτώματα που επιμένουν για πολλά χρόνια και συχνά συνεχίζονται μέχρι και την ενήλικη ζωή. Τις σκέψεις, τις ανησυχίες και το ψυχικό βάρος ενός παιδιού με ΝΡΝ μας μεταφέρει μέσα από την προσωπική της εμπειρία η Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), η οποία νοσεί από την ηλικία των 7 ετών.

Γυναίκες που μεγάλωσαν «στον απόηχο του Τσερνόμπιλ»

Τα ηλιοτρόπια είναι σύμβολο ειρήνης και υπερηφάνειας για την Ουκρανία, χώρα στην οποία γεννήθηκε η Οξάνα Μάστερς. Μάλιστα, όταν η ημέρα της είναι κακή, η μητέρα της τής φέρνει ένα μπουκέτο για να της φτιάξει τη διάθεση. 

Ενα βάζο γεμάτο με λαμπερά κίτρινα ηλιοτρόπια διακρίνονται πίσω από την Οξάνα, καθώς μιλάει μέσω βιντεοκλήσης με τον Σάιμον Ασμπορν της Telegraph, από το σπίτι της στο Σαμπέιν του Ιλινόι, μια πόλη νότια του Σικάγο. 

Νομοσχέδιο στη Φλόριντα θα απαγορεύει σε μικρά κορίτσια να συζητούν για την περίοδο στο σχολείο

Η βουλευτής Άσλεϊ Γκαντ αμφισβήτησε τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό της, Σταν ΜακΚλέιν, σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία του που θα περιόριζε συγκεκριμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα σχολεία, την οποία Δημοκρατικοί και επικριτές παρομοίασαν με την απαγόρευση βιβλίων.

Αντώνης Τσαπατάκης - Έλενα Θωίδου: Ο φόβος είναι το κίνητρο για να γίνουμε πιο δυνατοί

Ο πολυτάλαντος Έλληνας παραολυμπιονίκης και η αγαπημένη συγγραφέας αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τόνυ και ο κύριος φόβος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Ανοίγει πρώτα για τα παιδιά το νέο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Το πατρικό του σπουδαίου ζωγράφου στη Νεοφύτου Μεταξά, στο Μεταξουργείο, ξεκινά να λειτουργεί με δημιουργικές προτάσεις που απευθύνονται κατ' αρχάς σε μαθητές προτού να κάνει τα επίσημα εγκαίνιά του για το ευρύ κοινό στις 26 Απριλίου.

«Αλίμονο σε όσους χάσουν την παιδικότητά τους», έλεγε ο Αλέκος Φασιανός, ένα «αιώνιο παιδί» και ο ίδιος, απλός, σεμνός, προσιτός, γενναιόδωρος, με μια έμφυτη περιέργεια να παρατηρεί, να ανακαλύπτει και να εκφράζεται. Ηθελε το σπίτι όπου μεγάλωσε στο Μεταξουργείο και έγινε μουσείο «να γεμίσει παιδιά, να γεμίσει περιπέτεια, φαντασία, ιδέες», όπως λέει η κόρη του, Βικτώρια Φασιανού.