Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Δραστηριότητα: Χριστουγεννιάτικο δέντρο ισορροπίας

πηγή
Αρχές Δεκεμβρίου και έχουμε μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Και εμείς και τα παιδιά, αλλά το υλικό και οι δραστηριότητες στο ΚΕΑ. Μία από τις αγαπημένες μας  είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο ισορροπίας, μία δραστηριότητα εξάσκησης της ισορροπίας, του κινητικού σχεδιασμού, του συντονισμού και της ενδωνάμωσης του κορμού.  

Είναι αρκετά εύκολη στο σχεδιασμό και την προετοιμασία, καθώς θα χρειαστείτε χαρτοταινία (ιδανικά σε πράσινο χρώμα), στολίδια από χαρτόνι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό (πχ νήμα πλεξίματος, φελιζόλ) και φυσικά ενα αστέρι (από χαρτόνι) για την κορυφή.

Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων

Το στρες της πανδημίας φαίνεται να επέφερε οργανικές αλλαγές στους εγκεφάλους ορισμένων τουλάχιστον εφήβων, κάνοντας μερικά χαρακτηριστικά τους να φαίνονται πιο γερασμένα σε σχέση με τους εγκεφάλους των συνομηλίκων τους προ Covid-19, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

ΚΘΒΕ και «Εν Δυνάμει» προετοιμάζουν υποψήφιους ηθοποιούς με αναπηρία

Την αγκαλιά του, ισότιμα για όλους όσοι αγαπούν το θέατρο, άνοιξε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδoς, παρέχοντας για τέταρτη χρονιά δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για ΑμεΑ. Μάλιστα φέτος, πυρήνας του θεατρικού εργαστηρίου είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, η «Εν Δυνάμει», που στα δεκαπέντε και πλέον χρόνια λειτουργίας της, αποδεικνύει ότι υπάρχουν τρόποι και πρακτικές συνύπαρξης, συνεργασίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού περνάει κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο

Η έλλειψη κατάρτισης, οι μη ελκυστικές συνθήκες εργασίας και η ανεπαρκής χρηματοδότηση υπονομεύουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και επιδεινώνουν την παγκόσμια μαθησιακή κρίση, συμπεραίνει η Unesco, σε μια απόπειρα να εξηγήσει ένα πρόβλημα που βρίσκεται σε ανησυχητική άνοδο σε παγκόσμια κλίμακα: τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Αναβάθμιση του 112 και καταλόγους καταγραφής ατόμων με αναπηρία σχεδιάζει η Πολιτική Προστασία

«Κανένας δεν πρέπει να μένει πίσω». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τα άτομα με αναπηρία για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης φυσικών καταστροφών. Παράλληλα όμως με αυτό το σύνθημα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχεδιάζει δράσεις για την συμπερίληψη τους στην αντιμετώπιση των κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δύο σπουδαίοι αθλητές μιλούν στη Lifo

Η 3η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τα Ηνωμένα Έθνη και τιμάται από το 1992. Προφανής στόχος της είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η κατανόηση για θέματα αναπηρίας. 

Με αφορμή την ημέρα δύο ΑμεΑ αθλητές μίλησαν στην Lifo για την πιο μεγάλη πρόκληση στην ζωή τους.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια: Στη Βραζιλία με 10 αθλητές και αθλήτριες

Στην εξωτική Βραζιλία βρίσκεται η ελληνική αποστολή, με 10 αθλητές και αθλήτριες, όπου από την προσεχή Δευτέρα 5 έως τις 14 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια, όπου φιλοξενείται στη χώρα της Νοτίου Αμερικής, για δεύτερη φορά. 

Μεγάλες Κουβέντες | Αλεξάνδρα Σταματοπούλου - Αθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων, Κολυμβήτρια


Άτομα με αναπηρία, τα πιο ευάλωτα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία

Τα άτομα με αναπηρίες που έχουν παγιδευτεί στις ρωσικές ζώνες ελέγχου, φέρονται να χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες» από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο, συνιστά ηχηρό πλήγμα στις διεθνείς ανθρωπιστικές αξίες και κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των αμάχων και των πιο ευάλωτων, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία.