Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Η αναλογία 3:1 από τον Randy Sprick

Πολλές φορές μέσα στην τάξη, χωρίς να το καταλαβαίνουμε ή να το θέλουμε, δίνουμε σημασία στους "δύσκολους" μαθητές μας μόνο όταν συμπεριφέρονται με μη αποδεκτό, ενοχλητικό ή διαταρακτικό τρόπο. Έτσι, ωστόσο, δυναμιτίζουμε τη σχέση μας μαζί τους, ενισχύουμε τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές τους και δημιουργούμε ένα κλίμα έντασης μέσα στην τάξη, καθιστώντας τη μάθηση σχεδόν αδύνατη.
Στο παρακάτω βίντεο δείτε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε αν έχουνε στο μυαλό μας την αναλογία 3:1!

CODA: To σπάνιο αμερικανικό ριμέικ που δεν είναι για πέταμα – και φτάνει μέχρι τα Όσκαρ

Το CODA αγοράστηκε από την Apple έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά του Φεστιβάλ του Σάντανς του 2021 και ανέβηκε στο Apple TV+ πέρσι το καλοκαίρι. Πήρε θετικές κριτικές, απέκτησε οπαδούς, κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και ήρθε ξανά στην επικαιρότητα πριν από λίγες μέρες, καθώς βρέθηκε υποψήφιο σε τρεις οσκαρικές κατηγορίες, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω» σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability), που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και στη Λίμνη Πλαστήρα στις 3 – 4 – 5 Ιουνίου 2022.

Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης για παιδιά από την Ε.Ε.Λ.Σ.ΠΗ

Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Βάιος Φασούλας» για παιδιά, προκηρύσσει η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η). Ο Διαγωνισμός προκηρύσσεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας «Υγιεινή κατά την Έμμηνο Ρύση» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προαγωγής της υγείας, με τίτλο «Υγιεινή κατά την Έμμηνο Ρύση», θα υλοποιήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης. Το πρόγραμμα, το οποίο αφορά κυρίως στην ενημέρωση για την ατομική υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, αρχικά απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε μαθήτριες της Α’ τάξης Γυμνασίων. Σε 2η φάση θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων.

Από φέτος σε εθνικό επίπεδο οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα (ελληνική "PISA")

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης δημοτικού και της Γ' τάξης του Γυμνασίου θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα (ελληνική "PISA"), οι οποίες ξεκινούν από φέτος σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ειδική γονική άδεια με αποδοχές δικαιούνται πλέον και οι γονείς παιδιών με σπάνιες παθήσεις

Ειδική γονική άδεια έως 10 ημέρες το έτος με αποδοχές, θα λαμβάνουν στο εξής και οι γονείς παιδιών με σπάνιες παθήσεις

Αυτό προβλέπεται σε άρθρο του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση» που έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και προσθέτει την κατηγορία αυτή στους δικαιούχους της 10ήμερης ειδικής γονικής άδειας.

Πώς να απαντάς στα δεκάδες, συνεχόμενα “γιατί” ενός μικρού παιδιού

Όταν συναναστρέφεσαι με ένα μικρό παιδί, ακόμα και εάν δεν είναι το δικό σου, τα «γιατί» που θα ακούσεις είναι δεκάδες. “Γιατί ο ουρανός είναι μπλε”, “γιατί δεν κάνει να φάω δεύτερο γλυκό”, “γιατί τα δικά σου παπούτσια είναι μεγαλύτερα από τα δικά μου” και άλλα πολλά.

Και στην αρχή οφείλεις να παραδεχτείς πως είναι δελεαστικό το να απαντάς σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Αλλά μετά το 17ο «γιατί», κάπως αρχίζεις να απελπίζεσαι.

Βρετανία: Μοντέλο με σύνδρομο Down «σπάει» τα στερεότυπα

Η 22χρονη Μπεθ Μάθιους υπέγραψε συμβόλαιο με το διεθνές πρακτορείο μοντέλων Ζέμπεντι, Ζεβεδαίος, που στα εβραϊκά σημαίνει Δώρο Θεού.

Μία γλυκύτατη κοπέλα με σύνδρομο Down που πλέον ασχολείται με το μόντελινγκ και ανοίγει νέους ορίζοντες στη ζωή της.

Η TikTok πρόκειται να απαγορεύσει περιεχόμενο που συνδέεται με διατροφικές διαταραχές

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok ανακοίνωσε ότι επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές για να προωθήσει την «ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία» των χρηστών της.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την κατάργηση περιεχομένου που προωθεί τις διατροφικές διαταραχές.

Ανεμογεννήτρια… φωτίζει το μέλλον- Οι μαθητές που ήρθαν πέμπτοι στην ολυμπιάδα ρομποτικής μιλούν στον Ε.Τ.

«Υπήρξαν μέρες που διανυκτερεύσαμε ακόμα και στο σχολείο για να ολοκληρώσουμε το project. Δουλεύαμε πολλές ώρες μαζί ως ομάδα, αλλά και καθένας στο σπίτι του ξεχωριστά». Οι τέσσερις μαθητές του σχολείου Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Γιάννης Γκαμαλέτσος, Διονύσης Κανέλλης, Γιώργος Κλωνής και Θάνος Κοτσόκολος, της ομάδας Minders, περιγράφουν στον «Ε.Τ.» τις τελευταίες ημέρες τους πριν την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021 (World Robot Olympiad), στην οποία έλαβαν μέρος. Οι μαθητές της Β’ Λυκείου κέρδισαν την 5η θέση με το project «Airfield», μία ιπτάμενη ανεμογεννήτρια, σε έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 65 χώρες

Άποψη: Ματίνα Δελή "Η Μήδεια της Κυψέλης και το σύστημα"

Μέχρι τώρα, η ιστορία έχει γραφτεί πολλές φορές. Παιδάκι εμφανίζεται το 2018 στο σχολείο του κακοποιημένο. Το σχολείο ειδοποιεί και το παιδί δίνεται σε ανάδοχη οικογένεια. Το ότι το αδελφάκι του βρισκόταν θαμμένο, ήδη έναν χρόνο, στην ταράτσα, ήταν κάτι που ουδείς γνώριζε, καθώς αστυνομία και εισαγγελείς, από το 2018 μέχρι το 2022, πριν φτάσουμε στους πηχυαίους τίτλους για τη Μήδεια της Κυψέλης, επέλεξαν να παραλείψουν να ασχοληθούν, όπως μάλλον συνηθώς συμβαίνει στις τυπικές περιπτώσεις κακοποίησης.

Ρύζι με Κίμτσι; 10 μενού σχολικών γευμάτων από όλο τον κόσμο

Σκρολάροντας στο r/interestingasfuck, το thread του Reddit που συλλέγει τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες εκεί έξω, το μάτι μου έπεσε σε μια φωτογραφία. Είναι το μεσημεριανό γεύμα ενός μέσου μαθητή δημοτικού σχολείου στην Ιταλία: