Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

H Barbie «πάει» στη Sillicon Valley

Μπορεί η επιχειρηματίας Barbie να αλλάξει τις φιλοδοξίες των κοριτσιών για τη καριέρα τους;


Η Barbie απέχει πολύ από το «φεμινιστικό» πρότυπο γυναικών. Μια στρατιά θηλυκών «έπιναν» νερό στο όνομα της κούκλας, η οποία γέννησε μια ολόκληρη «στρατιά» γυναικών κατά τα συγκεκριμένα πρότυπα. Ψηλή, ξανθιά, πλούσια μαλλιά, βαμμένη στη τρίχα, και το απαραίτητο ροζ σύνολο.

KIBO: Μαθήματα προγραμματισμού χωρίς υπολογιστή, στον παιδικό σταθμό!

Η ενασχόληση των παιδιών με τον προγραμματισμό από εξαιρετικά μικρή ηλικία αποτελεί πλέον τάση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση πλήθος δραστηριοτήτων έχουν σχεδιαστεί για να συστήσουν στα παιδιά τον προγραμματισμό. Ταυτόχρονα, τα πανεπιστήμια μοιάζει να ανοίγουν τις πύλες των «ναών της γνώσης» αποπνέοντας μια έντονη ευωδιά δημιουργικότητας που πηγάζει από την φαντασία παιδιών προσχολικής ηλικίας συμπαρασύροντας την συμμετοχή ενηλίκων. Ενδεικτικό παράδειγμα, το KIBO, ένα ρομπότ που εκτελεί εντολές, τυπωμένες σε κυβάκια, που έβαλαν στην σειρά τα παιδιά 4-7 ετών.

Αθλητισμός χωρίς γονείς; Δεν γίνεται!

Γράφει ο Ζαρώτης Iωάννης στο tennisnews

Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό συνδέεται με την εξέλιξη και την ανάπτυξη των παιδιών. Η συνεισφορά τους έγκειται στην παροχή υλικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης προς τους νεαρούς αθλητές. Η «θέση» τους τοποθετείται άλλοτε στην κερκίδα, άλλοτε στον πάγκο δίπλα στους αθλητές, άλλοτε εκτός αγώνων και προπονήσεων. Για πολλούς προπονητές το πρόβλημα με τους αθλητές είναι οι γονείς τους, ενώ για άλλους η παρουσία των γονέων είναι βοηθητική και ενίοτε απαραίτητη.

Έχουν θετικά τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια;

Τα αυξημένα δίδακτρα, όταν συνδυάζονται με την οικονομική υποστήριξη των φοιτητών, δεν έχουν γενικά αρνητικό αντίκτυπο για τις εγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμη και μεταξύ των φοιτητών από χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές ομάδες, εκτός εάν το μέγεθος της αύξησης είναι εξαιρετικά σημαντικό. 

Σερφάρουν στο internet από τα επτά

Ολο και νωρίτερα στον κόσμο της τεχνολογίας μπαίνουν τα παιδιά στην Ελλάδα, καθώς ήδη από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ο ένας στους δύο μαθητές (57%) «σερφάρει» στο Διαδίκτυο, ενώ από πολύ νωρίς φαίνεται να αποκτούν και κινητό τηλέφωνο.

Λάρισα: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές, διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 26 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19), με θέμα την «Προσομοίωση συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου 2014», τις αναμενόμενες βάσεις 2014, καθώς και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής – επαγγελματικού προσανατολισμού και διευθυντής του εκπαιδευτικού κόμβου «edu4u» κ. Απόστολος Κουτρουμπέλης. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Τράντας.