Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Υποτροφίες από το κληροδότημα Ιωάννη και Ρωξάνης Παπαγιαννοπούλου

Ο Δήμαρχος Δήμου Κιλελέρ ανακοίνωσε ότι προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους, για τη χορήγηση τριών (3) υποτροφιών ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 (Οκτώβριος 2010- Ιούνιος 2011) του κληροδοτήματος Ιωάννη και Ρωξάνης Παπαγιαννοπούλου, φοιτητές, δημότες του Δ.Δ. Νίκαιας του Δήμου Νίκαιας, της Ιατρικής, Νομικής και Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Ελλάδας, με βαθμολογία του αναφερόμενου ακαδημαϊκού έτους πάνω από επτά(7) μέσο όρο να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά ήτοι:

Unicef: Έκκληση για σεβασμό και υποστήριξη των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Παρουσιάζονται σήμερα στο Λονδίνο από τη UNICEF, την οργάνωση UN Global Compact και το Σώστε τα Παιδιά, ένα σύνολο δέκα Αρχών που διασφαλίζουν ότι οι επιχειρήσεις σέβονται και υποστηρίζουν τα δικαιώματα των παιδιών.

Πρόσωπο: Άρτσι Καλοκαιρινός

Μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ομογένειας της Αυστραλίας, ο Αρτσι Καλοκαιρινός έσβησε πλήρης ημερών που το 2000 είχε ανακηρυχτεί «Έλληνας του Αιώνα» από την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» καθώς με την ανακάλυψή του έσωσε τους Αβοριγίνες, τους ιθαγενείς της Αυστραλίας.

Υποτροφίες για την εκμάθηση της Aγγλικής από το ίδρυμα Μιχαήλ Λάσκαρη


Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Λάσκαρη, που χορηγεί τις περισσότερες υποτροφίες για την εκμάθηση της Αγγλικής στην Ελλάδα, δέχεται εκ νέου αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Το Ίδρυμα Λάσκαρη άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 1999 και μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει 1900 υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τη χορηγία του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, ένα πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Atenistas: Χρώμα στα σχολεία

Η ομάδα Atenistas έχει ένα σύνθημα: Αθηναίοι στην πράξη. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι δεν εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτά που πρέπει-ή και δεν πρέπει- να κάνει το κράτος για την Αθήνα αλλά παίρνουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες και οργανώνουν δράσεις για να ομορφύνουν την πόλη.

"Τα ξεματιάσματα", Ευάγγελος Παπαδάκις & μαθητές (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 3ου Λυκείου Ρεθύμνου)

Ο σπουδαίος Αμερικανός λαογράφος A. Dandes είχε ερμηνεύσει το ξόρκι «φτου να μη βασκαθείς» ως μια ευχή για ύγρανση, δηλαδή ευχή για υγεία και ζωή, εφόσον η ξηρασία επιφέρει την αρρώστια και τον θάνατο. Αν η ευχή δεν «έπιανε», εκείνος που κοιτούσε με φθόνο τον άλλο μπορούσε να τον βασκάνει, να τον ματιάσει, να του προκαλέσει κακό (καθρέφτη σπάει με τα μάτια της…).

Ιδιωτικά σχολεία: Διαδικασία και Όροι έγκρισης παρεκκλίσεων ως προς το Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Εγκύκλιο σχετικά με τη διαδικασία και τους όρους έγκρισης παρεκκλίσεων ως προς το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Ιδιωτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπέγραψε η υφυπουργός παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Πηγή: esos

Μαθηματική οικογένεια !!!!

Στο δικτυακό τόπο http://genealogy.math.ndsu.nodak.edu/search.php μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Mathematics Genealogy Project μια εκπληκτική βάση δεδομένων για τους μαθηματικούς και του «πνευματικούς» απογόνους τους , δηλαδή άτομα που έκαναν την διδακτορική τους διατριβή υπό την επίβλεψη της αντίστοιχης προσωπικότητας.

Λογισμικό «μεταφράζει» τη νοηματική σε λέξεις

Ενα έξυπνο λογισμικό το οποίο «μεταφράζει» τις κινήσεις της νοηματικής γλώσσας απευθείας σε γραπτές λέξεις ανέπτυξαν σκωτσέζοι επιστήμονες.

Η παιδική τέχνη συνομιλεί με λογοτέχνες, ποιητές και συγγραφείς

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αφήγησης, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης δραματοποιημένη ανάγνωση 14 λογοτεχνικών κειμένων που συνομιλούν με 13 έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών.