Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) και εφηβεία: Γιατί το παιδί μου δεν μπορεί να κοιμηθεί;

Το παιδί σας δεν θα ήθελε τίποτα περισσότερο από το να μένει ξύπνιο όλη τη νύχτα παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία. Η αλήθεια είναι όμως ότι η έλλειψη ύπνου κάνει πιο έντονα τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ και επηρεάζει αρνητικά την υγεία του εφήβου. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίζετε ότι το παιδί σας έχει ποιοτικό και επαρκή ύπνο. 

Έκθεση για τη μαθητική διαρροή στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση

To Γραφείο Διερεύνησης και Αποτίμησης Εκπαιδευτικού Έργου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δημοσιεύει τη συνοπτική «Έκθεση αποτύπωσης της μαθητικής διαρροής στην ελληνική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, περιόδου 2014-2017». 

Αρσάκειο Θεσσαλονίκης: Μικρό προσυνέδριο για τον σύγχρονο άνθρωπο και την ψηφιακή τεχνολογία

Tο Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, ενόψει της συμμετοχής των μαθητών του στο 7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο (17-18/04/19-Αρσάκειo Εκάλης) με τίτλο «Ο σύγχρονος άνθρωπος και η ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί», σας προσκαλεί στο «μικρό προ-συνέδριο», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 (09:00 – 11:00) στο Θέατρο των Σχολείων, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα

Η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών – Οι προθεσμίες και τα δικαιολογητικά

Την εγκύκλιο για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις από σήμερα έως τις 15 Απριλίου . Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν την αίτηση απόσπασης ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠΠΕΘ (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/).

14χρονη Κύπρια κέρδισε (παιδικό) βραβείο Emmy

Ένα βραβείο Emmy απονεμήθηκε στη 14χρονη Κύπρια Νίκκη Χρήστου (Nikki Christou), που δίνει μαθήματα θάρρους με τη δύναμή και τη γενναιότητα της.

Στην τελετή απονομής για τα 7α Διεθνή Παιδικά Βραβεία Emmy που πραγματοποιήθηκαν στις Κάννες, το ντοκιμαντέρ «My Life: Born To Vlog» για τη ζωή της Νίκκη Χρήστου απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία “Kids: Factual”.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι σε παραγωγή της βρετανικής Blakeway North, εξιστορείται η ζωή της νεαρής Κύπριας, μιας όχι και τόσο συνηθισμένης Blogger.

Ημερίδα: «Καλές πρακτικές ένταξης μέσω της Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία της Δια-Δρασις» (15/04/2019)

Η Αναπτυξιακή ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΑΑΕ / ΟΤΑ μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης, η ΧΑΝΘ και το ΜΚΟ, SolidarityNow διοργανώνουν, την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00 -20.00 ημερίδα με θέμα: «Καλές πρακτικές ένταξης μέσω της Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία της Δια-Δρασις».

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται ο αγώνας για «Το θαύμα του Θοδωρή»

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο Θοδωρής Ντούμας, ο μόνος φοιτητής παγκοσμίως με νόσο Batten, στο 3ο έτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σήμερα ζει και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, ενώ στα έξι του χρόνια διαγνώστηκε με τη θανατηφόρα νόσο.

Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Θοδωρή Ντούμα να συμμετάσχει στην έρευνα της γονιδιακής θεραπείας που βρίσκεται σε κλινικό στάδιο σε Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α., το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη.

Πώς θα πας για ψώνια με το πιτσιρίκι σου χωρίς πρόβλημα

Πόσες φορές σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα δεν έχεις δει παιδάκια να φωνάζουν και να κλαίνε είτε επειδή κουράστηκαν είτε επειδή οι γονείς τους δεν τους αγοράζουν το παιχνίδι που ξεχώρισαν, τις σοκολάτες κ.ο.κ. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν ώστε τα ψώνια με το παιδί σου να μην αποτελούν μπελά;

Ερευνα: Η κακή διατροφή «σκοτώνει» περισσότερους ανθρώπους από το τσιγάρο και την υπέρταση

Η κακή και ανθυγιεινή διατροφή ευθύνεται για έναν στους πέντε θανάτους στον κόσμο, περισσότερους από όσους σκοτώνουν το τσιγάρο και η υπέρταση, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

ΗΠΑ - Έρευνα: Ένα στα 13 αγόρια κάνει σεξ πριν τα 13

Σχεδόν 1 στα 13 αγόρια είχε την πρώτη του σεξουαλική επαφή πριν την ηλικία των 13, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. 

Το ποσοστό των αγοριών που ξεκινάνε να έχει σεξουαλικές επαφές σε μικρότερες ηλικίες εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τόπος κατοικίας και το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας τους. 

Ο νέος «χάρτης» της ανώτατης εκπαίδευσης – Σαρωτικές αλλαγές σε πανελλαδικές και ΑΕΙ

Οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας θα επηρεάσουν και τους φετινούς υποψηφίους οι οποίοι περιμένουν να δουν το νέο μηχανογραφικό δελτίο στο οποίο θα αποτυπωθούν οι αλλαγές μετά τις συνέργειες πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στις οποίες προχώρησε ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου παρά τις αντιδράσεις μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας

Αβολες αλήθειες για τα αγαπημένα μας παραμύθια

Κομμένα δάχτυλα ποδιών που αιμορραγούν μέσα σε γυάλινα γοβάκια, εντόσθια αρκούδας που η κακιά μάγισσα τα τρώει με μανία, η απειλή ότι θα χάσεις για πάντα την ψυχή σου αν δεν βρεις έναν πρίγκιπα να σε αγαπήσει πραγματικά: προτού αναλάβει ο Ντίσνεϊ, οι ιστορίες για παιδιά ήταν σκληρές όσο και η ενήλικη ζωή.

Σεμινάριο: Παιδική προστασία στην Ελλάδα & την Ευρώπη: Οι προκλήσεις της οικονομικής κρίσης & των μεταναστευτικών ροών

Τι είναι και σε τι συνίσταται η παιδική προστασία; Ποιους πληθυσμούς αφορά και πώς υλοποιείται πρακτικά – από την υλική στήριξη της ευάλωτης οικογένειας μέχρι την ιατρική και κοινωνική φροντίδα και την εκπαιδευτική πολιτική; Πώς προστατεύονται τα δικαιώματα του παιδιού με βάση το υπερεθνικό θεσμικό πλαίσιο και ποιες συνθήκες επικρατούν στην πράξη τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη; Πώς επέδρασε η οικονομική κρίση στο ιδιαίτερα ευαίσθητο πεδίο της κοινωνικής φροντίδας και της παιδικής προστασίας και πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ειδικά το ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με δεδομένη τη διαφαινόμενη επιμονή του για τα επόμενα χρόνια;

Σουπερμάρκετ απέσυρε σοκολατένιο Ασχημόπαπο επειδή κρίθηκε ρατσιστικό

Γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει στα social media η απόφαση της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Waitrose να αποσύρει από τα ράφια της ένα σοκολατένιο παπάκι με την ονομασία «άσχημο» κατά το «ασχημόπαπο» του γνωστού παραμυθιού.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Γελούσαν ενώ κακοποιούσαν ΑμεΑ σε ίδρυμα

Σε φυλάκιση 4 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο υπάλληλος που βιντεοσκοπούσε το περιστατικό της κακοποίησης

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε υπάλληλο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (πρώην ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος»), που βρίσκεται στην Πυλαία.