Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Προβολή: Carly's Café - Experience Autism Through Carly's Eyes

Δείτε τη ζωή μέσα από τα μάτια της Carly Fleischmann, μίας 17χρονης αυτιστικής. Το βίντεο βασίζεται σε απόσπασμα του βιβλίου της "Carly's Voice: Breaking through Autism", και παρουσιάζει πώς ένα απλό γεγονός, όπως το να πάει κανείς για καφέ, βιώνεται στον κόσμο ενός αυτιστικού. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο carlyscafe.com.

Τα γονίδια του... μουσικού αφτιού

Μια νέα μελέτη δίνει καινούργιο νόημα στην έννοια του… μουσικού αφτιού. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι στη Φινλανδία ανακάλυψαν ότι οι μουσικές ικανότητες έχουν, τουλάχιστον ως έναν βαθμό, γονιδιακή βάση. Και αυτό διότι υπάρχουν γονίδια τα οποία προσδιορίζουν την αρχιτεκτονική του έσω ωτός, σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Molecular Psychiatry».

2ο Spring Bazaar για τους Φίλους της Μέριμνας Θεσσαλονίκης

Νέα χρονιά, νέες αποφάσεις. Τι καλύτερο από ένα καλό ξεκαθάρισμα, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στη ντουλάπα μας! Το οποίο, δεν θα ωφελήσει μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά που χρειάζονται συμβουλευτική φροντίδα στην αρρώστια και το θάνατο. 
Με ποιον τρόπο; Χαρίζοντας ότι σας είναι περιττό στους Φίλους της Μέριμνας Θεσσαλονίκης για το 2ο ανοιξιάτικο bazaar!

Από το νοσοκομείο στο θεατρικό σανίδι για καλό σκοπό!

Θα βγάλουν την ιατρική ποδιά, θα βγουν από το χειρουργείο και όταν πέσουν πάνω τους οι προβολείς τότε θα βρίσκονται πλέον στο θεατρικό σανίδι. Οχι μόνο για να εκτονωθούν παίζοντας ρόλους διαφορετικούς από εκείνους της καθημερινότητάς τους, αλλά και για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους. Με είσοδο ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά για κοινωφελή σκοπό, η θεατρική ομάδα «Κουκ» του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» δίνει την πρώτη της παράσταση φιλοδοξώντας να σκορπίσει γέλιο και να μαζέψει τρόφιμα και ρούχα για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Θερινό σχολείο στο πλαίσιο του Προγράμματος Pestalozzi 2014

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Pestalozzi, διοργανώνει Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με την Ακαδημία Bad Wildbad.

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί από 28-6-2014 έως 06-7-2014 και θα ασχοληθεί με τις διάφορες πτυχές του θέματος «Προωθώντας τη συμμετοχή». Θα εξεταστούν διαφορετικά θέματα συμμετοχής στην κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ζωή κλπ. και ειδικότερα τι μπορεί να κάνουν το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, για να προωθήσουν την ανάπτυξη στάσεων, δεξιοτήτων και γνώσεων που είναι απαραίτητες, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν πλήρως σε μια δημοκρατική κοινωνία. Θα αντιμετωπιστούν διάφορα παιδαγωγικά και μεθοδολογικά ζητήματα όπως συνεργατική μάθηση για τη δημοκρατική εκπαίδευση, καινοτομία και δημιουργικότητα, προώθηση κινήτρων και περιέργειας, εκπαίδευση για την προσωπική ανάπτυξη και οι πολλαπλοί σκοποί της εκπαίδευσης, ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των σχολείων για τις δημοκρατικές κοινωνίες, κλπ.