Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ηνωμένα Έθνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με τέσσερις στρογγυλές τράπεζες, ο εορτασμός της φετινής (2023) Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (WAAD) διερεύνησε τη συμβολή των αυτιστικών ατόμων από όλο τον κόσμο στις κοινότητές τους.

Κάθε στρογγυλή τράπεζα επικεντρώθηκε στη συμβολή των αυτιστικών ατόμων στο σπίτι, στην εργασία, στις τέχνες και στη χάραξη πολιτικής.

Αυτά είναι τα κριτήρια επιδότησης θέσεων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της δράσης με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών μέσω της επιδότησης θέσεων σε παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, για την έγγραφή τους σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ), για την περίοδο 2023-2024.

Πανελλαδικές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εξετάσεων – Όλο το πρόγραμμα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τους φετινούς υποψηφίους να διαγωνίζονται για 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας την Τετάρτη (24/5) στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τα πάντα έτοιμα κι όλα έχουν δρομολογηθεί για τις φετινές εξετάσεις. Όπως είπε «τα τετράδια είναι στη θέση τους, τα τμήματα είναι έτοιμα, όλο το προσωπικό είναι έτοιμο συνεπώς προχωρούμε κανονικά».

Ο ‘Αλκης «έλυσε» την ποδοσφαιρική διένεξη μαθητών δημοτικού σχολείου στη Νεάπολη

Μια διένεξη μεταξύ των μαθητών της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, οδήγησε στη δημιουργία μιας τοιχογραφίας και μιας εκδήλωσης ενάντια στην οπαδική βία για την οριστική «λύση» του ζητήματος. Το πρόσωπο του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου φοιτητή που δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 στην περιοχή Χαριλάου, άρχισε σιγά - σιγά να σχηματίζεται στον τοίχο του δημοτικού σχολείου, ώστε να συμφιλιώσει μια για πάντα τους μικρούς μαθητές και να τους θυμίζει, από δω και στο εξής, πως ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει.

Εμφύτευμα βοήθησε ασθενή με παράλυση να περπατήσει

Ένα εμφύτευμα που αποκαθιστά την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού φαίνεται ότι βοήθησε ασθενή με παράλυση των άνω και κάτω άκρων να σταθεί και να περπατήσει.

Η συσκευή, που παρουσιάζεται στο περιοδικό Nature, βρέθηκε επίσης να βελτιώνει τη νευρολογική ανάκαμψή του και ο ασθενής μπορούσε να περπατήσει με πατερίτσες ακόμα και όταν το εμφύτευμα ήταν απενεργοποιημένο.

«Αγόρια στο Ντους»: Η αλήθεια για την ταινία που «σόκαρε» τα ελληνικά ΜΜΕ.

Εν μέσω μετεκλογικού πυρετού, μία είδηση έκανε χθες (Τετάρτη 24 Μαΐου) την εμφάνισή της στην ελληνική media-κή σφαίρα, από το διαδίκτυο μέχρι εκπομπές τύπου Τατιάνα (duh!), η οποία μας άφησε με το στόμα ανοιχτό (αρχικά), καθώς μας πληροφορούσε πως… «Σοκ! Δασκάλα έβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου σε 10χρονους μαθητές»!

ΗΠΑ: Λογοκρισία σε σχολείο στο Μαϊάμι-Περιόρισε την πρόσβαση των μαθητών στο ποίημα της Αμάντα Γκόρμαν

Ένα σχολείο στο Μαϊάμι περιόρισε την πρόσβαση των μαθητών του στο ποίημα της Αφροαμερικανής Αμάντα Γκόρμαν, το οποίο διαβάστηκε κατά την ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν το 2021, θεωρώντας ότι δεν είναι κατάλληλο για τις μικρότερες ηλικίες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από μια οργάνωση που αντιτίθεται με τις απαγορεύσεις των βιβλίων στις ΗΠΑ.

Δασκάλα στην Ηρακλειά έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

Το δημοτικό σχολείο στην Ηρακλειά των Κυκλάδων δεν σφύζει από ζωντάνια, παιδικές φωνές, παιχνίδια και μαθητικά πηγαδάκια. Στο σχολείο υπάρχει μια μόνο μαθήτρια, η Ναταλία, η οποία μάλιστα είναι η κόρη της δασκάλας. Έτσι μητέρα και κόρη καθημερινά διανύουν πέντε χιλιόμετρα, με τα πόδια τις περισσότερες φορές, για να πάνε από το σπίτι τους στο σχολείο, όπου οι δυο τους, με διαφορετικούς ρόλους, της μαθήτριας και της δασκάλας, βιώνουν μια ξεχωριστή και σπάνια καθημερινότητα.

Θεσσαλονίκη-Beyond 2023: Ο Pepper μιλάει σε παιδιά για την ανακύκλωση και ενημερώνει τους πολίτες

«Όυπς έκανες λάθος. Δεν πειράζει» λέει ο Pepper, τοποθετώντας το χέρι στην μέση του την ώρα που απευθύνεται στα μικρά παιδιά που προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια διαδραστική άσκηση ανακύκλωσης. Κι όμως, δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για ένα ανθρωπόμορφο τροχήλατο ρομπότ με προσαρμοσμένη οθόνη. Δεν νουθετεί μόνο παιδιά για θέματα ανακύκλωσης αλλά εξυπηρετεί και τους δημότες του Ωραιοκάστρου καθώς υποδέχεται ασθενείς, δίνει σειρά προτεραιότητας, ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις του δήμου σχετικά με την υγεία και στην περίοδο του covid-19 αναγνώριζε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από τον ιό.

26ο Φεστιβάλ Παιδείας δήμου Κορδελιού-Ευόσμου: Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης

Με τον διαγωνισμό Εκφραστικής Ανάγνωσης ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 22 Μαΐου η συμμετοχή των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο διαγωνιστικό μέρος του 26ου Φεστιβάλ Παιδείας.

Μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας μέσα από τη διήγηση και απαγγελία κατάφεραν να ξεδιπλώσουν τις εκφραστικές τους δυνάμεις και να μυήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο το κοινό σε σπουδαία λογοτεχνικά έργα, που πραγματεύονται το θέμα του φετινού φεστιβάλ “I Love Data”.