Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δραστηριότητες για το καλοκαίρι για τα παιδιά με ΔΕΠΥ.

Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη δομή για να προσφέρετε στα παιδιά με ΔΕΠΥ το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους. Οι γονείς και οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς μπορείτε να ενισχύσετε την εξυπνάδα των παιδιών σας και να αποφύγετε τη βαρεμάρα κατά τη διάρκεια των ημερών του καλοκαιριού. 

Τα παιδιά με Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ/ΔΕΠ) τα πάνε καλύτερα όταν ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν και τι περιμένουν οι άλλοι από αυτά. Αυτό ισχύει κυρίως για τα μικρότερα παιδιά που πολύ γρήγορα αρχίζουν να φωνάζουν ότι βαριούνται όταν δεν συμβαίνει κάτι κάθε δευτερόλεπτο. Επομένως, τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να εξασφαλίσει ότι οι καλοκαιρινές μέρες του παιδιού του έχουν δομή και είναι παράλληλα και πολύ διασκεδαστικές;

Δήμος Καλαμαριάς: Δημιουργική απασχόληση μαθητών 2015

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν σχέση με τη νέα γενιά αλλά και με σεβασμό στα προβλήματα των συμπολιτών μας, εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων. 

Παιδί: Με τόση ζέστη και έχει πυρετό;

Ένας ξαφνικός πυρετός μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Χρειάζεται, όμως, προσοχή, γιατί η ζέστη που παράγει το παιδί προστίθεται στη ζέστη του περιβάλλοντος. Ας δούμε τι πρέπει κάνετε:

Πληροφορική στην εκπαίδευση: Η επιστήμη του μέλλοντος στα ελληνικά σχολεία του σήμερα

Δέκα με δεκαπέντε χρόνια πριν – και ίσως και παραπάνω- όταν μιλούσε κανείς για Πληροφορική, ήταν κοινώς αποδεκτό ότι επρόκειτο για την «επιστήμη του μέλλοντος», πάνω στην οποία θα «πατάει» μεγάλο τμήμα – για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο- της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας του 21ου αιώνα. Έκτοτε, «πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι», και οι υπολογιστές βρίσκονται παντού, τόσο υπό τη μορφή desktop και laptop συστημάτων όσο και φορητών συσκευών (tablets, smartphones κ.α.) που κουβαλούν μαζί τους οι περισσότεροι επί καθημερινής βάσης.

Στον μαυροπίνακα των μαθητών οι πανελλαδικές εξετάσεις

Πηγή
Δεν είναι μόνο οικονομικό το κόστος που καλύπτει η ελληνική οικογένεια, προσδοκώντας την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις. H ψυχολογία των μαθητών επηρεάζεται σημαντικά, αφού -με βάση τις απαντήσεις που δόθηκαν στην έρευνα- δηλώνουν ότι νιώθουν ευγνωμοσύνη απέναντι στους γονείς τους, αλλά και βάρος επειδή «θυσιάζονται» γι΄ αυτούς.

Της Xαράς Kαλημέρη

Υψηλά τα ποσοστά υπέρβαρων παιδιών στα ελληνικά σχολεία

Ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς τα υψηλά ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών στα σχολεία, τα οποία καταγράφονται στις έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Παρατηρείται σημαντική μείωση της φυσικής δραστηριότητας στα παιδιά, πολλά από τα οποία όχι μόνο δεν αθλούνται αλλά δεν κάνουν καμία φυσική δραστηριότητα, περνούν πολλές ώρες μέσα στα σπίτια, για παράδειγμα μπροστά σε μία οθόνη», σημειώνει ο Λάμπρος Συντώσης, καθηγητής Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ.

Σχολικά βιβλία από οργανισμό - πρότυπο

Πριν ακόμη κλείσουν τα σχολεία για τη φετινή χρονιά θα έχουν φτάσει τα βιβλία σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της χώρας, ώστε να διανεμηθούν στους μαθητές από την πρώτη μέρα της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Πώς θα γίνει η διαδικασία επιλογής της 2η ξένης γλώσσας στην Ε και Στ Δημοτικού

Εγκύκλιο για την επιλογή 2ης ξένης γλώσσας για το 2015-16 απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο (2) ώρες την εβδομάδα στις Ε΄& Στ΄ τάξεις των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ.