Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Βιβλιοκριτική: Η Μίλι, η Μόλι και η παιδική χαρά

Η Μόλι, η Μίλι και οι συμμαθητές τους θέλουν να φτιάξουν μια παιδική χαρά στο σχολείο τους, αλλά δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται. Τα παιδιά δεν το βάζουν κάτω. Συζητούν μεταξύ τους, λένε ιδέες και τελικά βρίσκουν την τέλεια λύση: θα φτιάξουν και θα πουλήσουν μπισκότα! Κάθε παιδί, ανάλογα με τις κλίσεις και τα ταλέντα του αναλαμβάνει και μια διαφορετική δουλειά: άλλος κάνει τον οικονομικό προϋπολογισμό, άλλος γράφει τα υλικά που χρειάζονται, άλλος ζυμώνει, άλλος ψήνει, άλλος μεταφέρει, άλλος μαζεύει τα λεφτά, άλλος δοκιμάζει! Θα τα καταφέρουν στο τέλος όλοι μαζί;

Eισηγήσεις από το 3ο "Philanthropy" (2014) Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Σε αυτή τη σελίδα www.noesi.gr/philanthropy2014 μπορείτε να δείτε ακόμα όλα τα βίντεο από τις εισηγήσεις στο 3ο Συνέδριο για την κοινωφελή δράση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, παρακάτω θα βρείτε μερικές σημαντικές σημειώσεις που έγιναν από μέρους μας κατά την αναμετάδοση του Συνεδρίου. Η αναμετάδοση έγινε μέσω αναρτήσεων σε Facebook και Twitter στο #philanthropy2014. Ειδικά posts έγιναν και μέσω LinkedIn, Pinterest, YouTube.
Δείτε περισσότερα εδώ

Μαμά, είμαι χοντρή;

Η υγιεινή διατροφή και το φυσιολογικό σωματικό βάρος έχουν αναγνωριστεί πλέον ως καθοριστικοί παράγοντες για τη διατήρηση καλής υγείας. Πλήθος πληροφοριών για το πώς να αποκτήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και το πώς να χάσουμε τα περιττά κιλά παρέχονται από την τηλεόραση, τα περιοδικά και το διαδίκτυο. Παράλληλα, προβάλλονται πρότυπα με εξαιρετικά μειωμένο σωματικό βάρος. Τα ενήλικα άτομα είναι πιθανώς σε θέση να διαχειριστούν την πίεση για την απόκτηση του τέλειου αδύνατου σώματος και να προφυλάξουν τον εαυτό τους από επικίνδυνες για την υγεία τους δίαιτες. Τα παιδιά και οι έφηβοι όμως, λόγω των προβαλλόμενων προτύπων αλλά και υπό την πίεση των συνομηλίκων τους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποβάλουν τον εαυτό τους σε εξαντλητικές δίαιτες και να υιοθετήσουν διαταραγμένες διατροφικές συνήθειες.

Η καμπάνια της Barbie για τα παιδιά με καρκίνο


Είναι μια κούκλα διαφορετική από όλες τις άλλες. «Bald And Really Beautiful Is Amazing».

Τα αρχικά στα αγγλικά ενός νέου μοντέλου Μπάρμπι, μας κάνουν να ξεχάσουμε όσα ξέρουμε για κούκλες, εμπόριο, διαφήμιση, πωλήσεις. Είναι μια Μπάρμπι που έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, να τα κάνει να συμφιλιωθούν με την κατάστασή τους. Η συγκεκριμένη κούκλα δεν είναι προς πώληση, αλλά διατίθεται δωρεάν προς όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στην Αμερική.

Καλοκαιρινά μαθήματα μουσικού θεάτρου στον ΔΟΠΑΡ

Ο ΔΟΠΑΡ για πρώτη φορά ανακοινώνει τη δημιουργία Παιδικού-Εφηβικού Εργαστηρίου με θέμα «Το Μουσικό Θέατρο από την αρχαιότητα στο σήμερα».

Από τον Αριστοφάνη τραγουδώντας, χορεύοντας και παίζοντας θέατρο γνωρίζουμε το West Side Story και φτάνουμε στο High School Musical. Βλέπουμε παραστάσεις, μαθαίνουμε για μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες και για την ιστορία του θεάτρου και της μουσικής.

Δήμος Δράμας:Έναρξη προγράμματος «Παιδί και κολύμπι»

Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας και μετά την έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση για παράταση της άδειας λειτουργίας του κολυμβητηρίου, υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά το δωρεάν πρόγραμμα «παιδί και κολύμπι». Οι εγγραφές στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 10/07/2014 στο Γραφείο 212 του Δημαρχείου (2ος όροφος, κ. Λαζαρίδης Ιωάννης). 

Τι αποκαλύπτουν τα παιχνίδια στην άμμο για τα παιδιά;

Η άμμος για τα παιδιά είναι έμπνευση, εξάπτει τη φαντασία και τα βοηθάει να εκφράζονται δημιουργικά. Μάθετε τι αποκαλύπτουν τα παιχνίδια στην άμμο για την προσωπικότητα των παιδιών! 
«Τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν πολύ εύκολα, παίζοντας στην άμμο», λέει η δρ Ζίγκριντ Λέβεν-Ζάιφερτ, ειδικός στην Αναλυτική ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων και στη Θεραπεία με το παιχνίδι στην Άμμο από το Ινστιτούτο Καρλ-Γκούσταβ Γιουνγκ, στη Στουτγάρδη. 

Πολιτιστικό Θερινό Σχολείο

Για δύο εβδομάδες στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού 70 έφηβοι από τη Γρανάδα, την Αδελαΐδα, το Πεκίνο, τη Νέα Υόρκη και τις Φέρες του Εβρου, θα περιπλανηθούν στους δρόμους της Αθήνας, θα παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια, θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, θα συμμετάσχουν σε παραστάσεις, θα συσσωρεύσουν γνώσεις για την ιστορία και το παρόν του ελληνικού πολιτισμού.