Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ντύστε το παιδί σας... γλάστρα

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας το αποκριάτικο κοστούμι του παιδιού σας, μια καλή ιδέα είναι να ντυθεί... γλάστρα. Γενικά, θα σας φανεί χρήσιμο εάν δουλεύετε με μικρά παιδιά και διοργανώνετε γιορτούλες για την άνοιξη, το καλοκαίρι ή θέλετε να εμπλουτίσετε τη διδασκαλία σας! Δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να κατασκευάσετε τη στολή της φωτογραφίας. Η φωτογραφία προέρχεται από το clumsycrafter.

Μενέλαος Λουντέμης, 100 χρόνια από τη γέννησή του

Το 2012 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννηση του πεζογράφου, ποιητή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Μενέλαου Λουντέμη, μια επέτειος που, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να περάσει μέσα σε παγερή σιωπή από πλευράς επίσημου κράτους και πνευματικής ηγεσίας, κι ας είναι ο Λουντέμης ένας από τους περισσότερο διαβασμένους Έλληνες συγγραφείς, ίσως ο περισσότερο διαβασμένος μετά τον Καζαντζάκη.

Μικρές Ιστορίες: “Λέσχη Ανάγνωσης” για νέους γονείς

Από τον Μάρτιο 2012 “Λέσχη Ανάγνωσης” για νέους γονείς
Συντονίστρια: Μαρία Αγγελίδου

Τι θα κάνουμε με την Κοκκινοσκουφίτσα;

Εγχειρίδιο: Δραστηριότητες στην τάξη για την πρόληψη εκφοβισμού και βίας μεταξύ των μαθητών

Η βία στην εποχή μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά και τους εφήβους. Έρευνες σε διεθνές επίπεδο έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού και βίας, οι οποίες παρατηρούνται συχνότερα στις ηλικίες 8-15 ετών.

Από σχέδια..κούκλες!

Τα παιδιά ζωγραφίζουν μ'ένα ιδιαίτερο τρόπο. Το κάθε παιδί ζωγραφίζει αναλόγως πώς βλέπει αυτό τα πράγματα, τις καταστάσεις, τα τοπία και τους ανθρώπους. Όλοι όταν βλέπουμε παιδικές ζωγραφιές χαμογελάμε και πάντα σχολιάζουμε τα χρώματα, τα αστεία ασύμμετρα κεφάλια, τα μικροσκοπικά χέρια, τις ακανόνιστες μακριές ουρές ζώων και άλλα περίεργα. Παρ'όλα αυτά τις λατρεύουμε γιατί τις έχουν φτιάξει τα παιδάκια μας!

Εγχειρίδιο Δραστηριοτήτων Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εκπονούν προγράμματα Αγωγής Υγείας , Πολιτιστικών, ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση , σε στελέχη ΚΠΕ , όπως και σε κάθε εκπαιδευτικό που επιθυμεί να εντάξει το επίκαιρο και ευαίσθητο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη διδασκαλία του /της.