Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Προβολή: Κανείς δεν θα έπρεπε να είναι μόνος τα Χριστούγεννα [Stella: No One Should Be Alone at Christmas]

 

Το 27% των μαθητών έχουν βιώσει bullying στην Ελλάδα!

Στοιχεία που σοκάρουν έδωσε στη δημοσιότητα το Χαμόγελο του Παιδιού σχετικά με τα περιστατικά bullying στα σχολεία καθώς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το 27% των μαθητών αναφέρουν ότι έχουν βιώσει ενδοσχολική βία και εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής 1056 καλούνται να διαχειριστούν κατά μέσο όρο περίπου δύο υποθέσεις ενδοσχολικής βίας την ημέρα. Οι κλήσεις πραγματοποιήθηκαν, τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς, αναζητώντας λύσεις σε ένα πρόβλημα που ξεκίνησε πριν καλά καλά ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Ένα τραγούδι αγάπης από μαθητές δημοτικού σχολείου της Κω για τα παιδιά τριών ακριτικών νησιών

«Στο μακρινό σας το νησάκι, στέλνουμε μ' αγάπη τραγουδάκι, στέλνουμε μεγάλη αγκαλιά που χωράει όλα τα παιδιά», τραγουδούν μικροί μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου της Κω, στέλνοντας το δικό τους γιορτινό μήνυμα αγάπης στους μαθητές τριών ακριτικών νησιών της χώρας μας: του Μαθρακίου, της Τελένδου και των Αρκιών.

Το 6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής για όλη την οικογένεια έρχεται στην GNO TV με δωρεάν προβολές

Το 6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη κάνει πρεμιέρα στην GNO TV μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να προσφέρει στα παιδιά –και όχι μόνο– τρία μοναδικά ταξίδια στον κόσμο της φαντασίας.

Οι τρεις νέες βιντεοπαραγωγές μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV. Τα Παραμύθια της Αρκούδας έχουν πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου, το Bridget Planet στις 27 Δεκεμβρίου και τα Παπούτσια του Βαρύτονου στις 3 Ιανουαρίου.

«Τι να πείτε στα παιδιά για το πορνό»

Η Αγγλίδα εκπαιδευτικός και σύμβουλος επί θεμάτων σχετικών με την παιδική ηλικία συμβουλεύει τους γονείς να μιλήσουν από νωρίς με τα παιδιά τους για θέματα όπως το πορνό και η σεξουαλική παρενόχληση, ώστε να περιορίσουν τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, η Ρέιτσελ ντε Σούζα προτρέπει τους γονείς να «μιλούν νωρίς και να μιλούν συχνά» στα παιδιά τους με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για τους κινδύνους που υπάρχουν το Διαδίκτυο. Ετσι, δεν θα δυσκολεύονται να αναφέρουν στους γονείς τους τις δυσκολίες με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωπα στο μέλλον.

Σοκαριστικά στοιχεία έρευνας – Κάθε μήνα εξαφανίζεται μια ομιλούμενη γλώσσα – Πόσες απειλούνται συνολικά

Περισσότερες από 1.500 γλώσσες -περίπου το ένα πέμπτο (20%) των 7.000 γλωσσών του πλανήτη- μπορεί να μη μιλιούνται πια πάνω στη Γη έως το τέλος του αιώνα μας, σύμφωνα με μία νέα διεθνή διεπιστημονική μελέτη. Κατά μέσο όρο, τουλάχιστον μία ομιλούμενη γλώσσα του πλανήτη μπορεί να εξαφανίζεται κάθε μήνα έως το 2100.

Το πορνό, το σεξ, τα παιδιά και οι γονείς

Τι δείχνει η περίπτωση της Μπίλι Αϊλις, της αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας που έβλεπε πορνό όταν πήγαινε στο Δημοτικό και τώρα ομολογεί κάποια προβληματάκια της. Eνα άρθρο στη Repubblica ψάχνει τη σωστή προσέγγιση του φαινομένου και από φεμινιστική οπτική

«Μαμά, κλείσε μου γρήγορα ραντεβού να κάνω το εμβόλιο»

Μπορεί οι boomers και οι millennials να γνωστοποίησαν τον εµβολιασµό τους µε πανοµοιότυπες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παιδιά του δημοτικού ωστόσο έκαναν «κόντρες» για τη γρηγορότερη ημερομηνία εμβολιασμού μέσω… Skype. Ουκ ολίγα έσπευσαν από την πρώτη κιόλας μέρα στα εμβολιαστικά κέντρα, αποσπώντας εύσημα και τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας χάρη στην ωριμότητά τους.

Γονείς χτύπησαν την 15χρονη κόρη τους, τους κατήγγειλε στο «Χαμόγελο του παιδιού» και συνελήφθησαν

Δύο γονείς από τη Μαγνησία καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης κόρης τους.

Το ανήλικο κορίτσι ήταν αυτό που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του, επικοινωνώντας με το «Χαμόγελο του παιδιού». Μετά την καταγγελία της, το «Χαμόγελο» κινητοποίησε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο πατέρας και η μητέρα, με την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης.

Εισαγγελέας για ομοφοβικό επεισόδιο που καταγγέλθηκε σε σχολείο

Στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται επεισόδιο που καταγγέλθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικά ομοφοβικής βίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο μαθήτριες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απειλές και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, όταν ανταλλάσσοντας δώρα ενόψει των γιορτών, εμφάνισαν σημαιάκια με σήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ρομποτικό χέρι που λειτουργεί όπως το ανθρώπινο

Μηχανικοί του Πανεπιστημίου Ajou στη Νότια Κορέα κατασκεύασαν ένα ρομποτικό χέρι, οι δυνατότητες του οποίου έχουν εντυπωσιάσει την επιστημονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου, ο καρπός, τα δάχτυλα και η παλάμη αυτού του μηχανικού χεριού μιμούνται τις κινήσεις του ανθρώπινου, με αποτέλεσμα να μπορεί να κρατήσει και να διαχειριστεί διαφόρων ειδών αντικείμενα. Μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιεί εργαλεία, μπορεί να πιάνει κουτάκια ποτού (μπίρας-αναψυκτικών κ.ά.) να σερβίρει το περιεχόμενό τους και μετά να τα ζουλάει για να πεταχτούν στα σκουπίδια. Μπορεί επίσης να κρατά ένα αβγό ή άλλα εύθραυστα αντικείμενα χωρίς να τα καταστρέφει. 

H bwin ανακαίνισε τη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας

Το ταξίδι είναι μακρύ, αλλά η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η αγάπη το κάνουν πιο ασφαλές! Η συνεργασία, η εμπιστοσύνη αποτελούν τα ιδανικότερα «εργαλεία» για ένα καλύτερο μέλλον και τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ, στο δικό τους «ταξίδι» έχουν στο πλευρό τους και τη bwin! Πιστή στη στρατηγική για στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και εξάλειψης των ανισοτήτων, η bwin παρέδωσε ακόμα ένα έργο καθοριστικής σημασίας: Την πλήρως ανακαινισμένη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα. Το κλίμα αλληλεγγύης βοηθά στο να γίνονται τα αδύνατα, δυνατά.

Προϋπολογισμός 2022 – παιδεία: Πώς κατανέμονται τα 4.879.400.000 €

Την κατανομή των προβλεπόμενων στον εγκεκριμένο τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οικονομικού έτους 2022 ανώτατων δεσμευτικών ορίων δαπανών κατά μείζονα κατηγορία στους επιμέρους Λογαριασμούς των Ειδικών Φορέων του τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημοσιοποίησε σήμερα το ΥΠΑΙΘ. 

Πηγή: ipaidia