Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Πώς να χαμηλώσετε ταχύτητα στον ΔΕΠΥ εγκέφαλό σας.

 Ο ειδικός στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) Dr Hallowell, έχει 10 στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους ανήλικες με ΔΕΠΥ να βάλουν φρένο στον εγκέφαλό τους που καλπάζει/ τρέχει με 1000 και να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Όταν ζητάτε από ένα άτομο με ΔΕΠΥ να χαμηλώσει ταχύτητα (στον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί) είναι σαν να λέτε στον ήλιο να μην λάμπει και στην παλίρροια να μην ανέβει. Η αγάπη για την ταχύτητα είναι στο DNA μας. Αν το σώμα μας δεν κινείται ένα μίλι το λεπτό, κινείται το μυαλό μας και οι ιδέες μας ξεπετάγονται σαν ποπ κορν στον κινηματογράφο. 

Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα της βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικών Βιβλίων 2022 , που αφορούν την εκδοτική παραγωγή του 2021. Συγκεκριμένα:

Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου

«Δες με τα μάτια μου" Ένα κοινωνικό πείραμα

 

#ARTACTSFORKIDS: Ένα φιλανθρωπικό crowdfunding Τέχνης για στήριξη παιδιών με αναπηρίες

Δύο συλλεκτικές εκτυπώσεις και τέσσερα πρωτότυπα έργα τέχνης. Αυτά διαθέτει η εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη η οποία σε συνεργασία με το ART HUB Athens Cultural Humanitarian Organization διοργανώνει τη διαδικτυακή ενέργεια φιλανθρωπικού χαρακτήρα #ARTACTSFORKIDS. Σκοπός, η τη στήριξη παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Η συμβολή της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία

«Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που πρέπει να πρεσβεύει κάθε καλά οργανωμένη και υγιής κοινωνία που σέβεται τους ανθρώπους της.

Υπάρχει όμως στην πράξη ισότητα ανάμεσα σε έναν άνθρωπο με κινητικές δυσκολίες ή μειωμένη όραση ή προβλήματα στην επικοινωνία, σε ένα ΑΜΕΑ, άτομο με αναπηρία και στους υπόλοιπους; Η τεχνολογία και η διαρκής, ραγδαία εξέλιξή της μπορεί να συμβάλλει στην εξίσωση αυτή – αρκεί να μπορούμε να την αξιοποιούμε σε ευρεία κλίμακα, για όλους. Στη σύγχρονη εποχή, που η ανάγκη επαφής όλων των ανθρώπων με τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να είναι ικανοί να παρακολουθήσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και γενικότερα στη ζωή, μεγαλώνει συνεχώς, οι συνάνθρωποί μας ΑΜΕΑ δεν μπορεί να μένουν πίσω.

Καραγκιοζοπαίχτης ετών 12 «πάντρεψε» την τραπ με τον Καραγκιόζη

Με προσεκτικές κινήσεις χαράσσει το πλαστικό υλικό, του δίνει σχήμα και δημιουργεί φιγούρες. Με ανεξίτηλα χρώματα αποτυπώνει τις παραδοσιακές μορφές του Καραγκιόζη, του Μορφονιού, του Κοπρίτη, του Πιτσικόκου και καταφέρνει με μεράκι και έξυπνα σενάρια να δώσει ζωή στους πρωταγωνιστές του θεάτρου σκιών.

Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειές του, χάρη στον μαθητή της έκτης δημοτικού Χρυσοβαλάντη Καραγιαννόπουλο, εκσυγχρονίζονται.

Δύο νέα λεωφορεία εξυπηρέτησης ΑμεΑ στον ΟΑΣΘ κι η ιστορία ενός ξεχωριστού πτυχίου

Δύο επιπλέον ειδικά διασκευασμένα οχήματα, αποκλειστικά για τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες, προστέθηκαν στον στόλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας το δωρεάν πρόγραμμα μετακίνησής τους, στο οποίο είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 800 άτομα.

Η πρώτη μαύρη τυφλή δικηγόρος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάζουμε πως η 23χρονη Jessikah Inaba από το Camden του Λονδίνου είναι η πρώτη μαύρη τυφλή δικηγόρος του Ηνωμένου Βασιλείου, σπάζοντας την τριπλά γυάλινη οροφή. Τριπλά γιατί συνδυάζει τις ταυτότητες της γυναίκας, της μαύρης και ανάπηρης, ταυτότητες που παραδοσιακά δεν έχουν την ίδια στήριξη και πρόσβαση στις ακαδημαϊκές και εργασιακές ευκαιρίες.

Γλώσσα Γλώσσα: Ένα podcast για την ελληνική γλώσσα από την αρχαιότητα ως το σήμερα


Ένας ακαδημαϊκός-καθηγητής γλωσσολογίας και ένας ηθοποιός-δημοσιογράφος συναντιούνται για χάρη της Γλώσσας.

Αρκτούρος και ΕΣΑΜΕΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της ποικιλομορφίας στη φύση, στα ζώα και στον άνθρωπο

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες ο Αρκτούρος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με κεντρικό σύνθημα «Υποστήριξη και Ενδυνάμωση της ποικιλομορφίας στη φύση, στα ζώα, στον άνθρωπο».

Θεσσαλονίκη: Μαθητές έδεσαν τα μάτια τους και προσπάθησαν να περάσουν εμπόδια στο δρόμο

Έδεσαν τα μάτια τους με μαύρες μάσκες. Πήραν στα χέρια τους το μπαστούνι τυφλού και προσπάθησαν να περάσουν «εμπόδια» που είχαν κατασκευάσει από χαρτόνια και παλιές κούτες.

Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έλαβαν μέρος, με μεγάλο ενθουσιασμό, σε δράση ευαισθητοποίησης του κοινού που θα «αγκαλιάζει» τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Μαθήματα επιχειρηματικότητας από το Teen Business School για νέους με οπτική αναπηρία

Νέοι και νέες με οπτική αναπηρία συμμετείχαν στο 12ο Teen Business School του διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τη συνολική χορηγική υποστήριξη της Deloitte, η οποία εκτός των άλλων συνεισέφερε τις εγκαταστάσεις της, καθώς και πλήθος εθελοντών στελεχών της,