Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να... διώξετε από το κρεβάτι τα παιδιά σας

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ακόμη και αν δεν τα προσκαλείτε εσείς στην κρεβατοκάμαρά σας, πολλές φορές τα παιδιά βρίσκουν τρόπο, παρά τις απαγορεύσεις, να «τρυπώνουν» στο κρεβάτι σας. Βρετανική έρευνα όμως του Πανεπιστημίου του Λόνγκμπορο που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 άτομα από ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες προειδοποιεί ότι η συνήθεια των γονιών να μοιράζονται τον νυχτερινό τους ύπνο με τα παιδιά τους μπορεί να αποβεί καταστροφική- τόσο για τη σχέση του ζευγαριού όσο και για τη μετέπειτα εξέλιξη του ίδιου του παιδιού. 

Για τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα

Η τελευταία ενημέρωση από την Δ/νση Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αφορά στα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο τονίζει: «Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα που δεν έχουν στελεχωθεί με Ειδικό Παιδαγωγό θα δέχονται για εξέταση τους μαθητές για τους οποίους έχει κατατεθεί αίτηση μέχρι και 31.12.2010. Επίσης θα μπορούν να επαναξιολογούν όλους τους μαθητές των οποίων η γνωμάτευση λήγει μέσα στο 2011. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει μόνο για το έτος 2011 και θα πρέπει να αναγράφεται στη νέα γνωμάτευση ότι αυτή αποτελεί επαναξιολόγηση.

Ζωές δεμένες με ιμάντες

Ενα αγόρι δεμένο για πολλά χρόνια στο κρεβάτι του. Δυο κορίτσια τρέφονται ακόμη μέσα στο κλουβί τους. Ανήλικα με αναπηρία, ταλαιπωρημένα και παρατημένα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται.

Εικόνες ντροπής με παιδιά δεμένα με ιμάντες πάνω στα κρεβάτια τους, στην «αποθήκη παιδικών ψυχών» του ΚΕΠΕΠ (Κέντρου Περίθαλψης Παίδων) Λεχαινών Ηλείας, ήρθαν χθες στη δημοσιότητα, μετά την επιστολή και τις φωτογραφίες που έστειλε φοιτήτρια εθελόντρια στην τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα www.iliatora.gr

Σεμινάρια εκμάθησης γραφής BRAILLE

Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Φορέα αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας- ανακοινώνεται ότι διοργανώνονται στην Καβάλα και στην Δράμα σεμινάρια εκμάθησης γραφής BRAILLE, διάρκειας 50 ωρών, για φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζόμενους στην ειδική αγωγή κ.α. Η πιστοποίηση παρέχεται από την Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδας « Ο ΗΛΙΟΣ» και μοριοδοτεί  τους κατόχους της πιστοποίησης. Πληροφορίες στα τηλ. Καβάλα 2510232303 Κωστή Παλαμά 8 και στα γραφεία της Ένωσης.

Πηγή: www.evdomi.gr via blind.gr

Προσθετικό χέρι που κινείται με τη σκέψη

ΛΟΝΔΙΝΟ Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προσθετικά μέλη που θεωρούνται hitech. Κανένα όμως δεν είναι τόσο προηγμένο όσο αυτό που φοράει ο Τζέσι Σάλιβαν. Και αυτό διότι το προσθετικό χέρι του κ. Σάλιβαν είναι τόσο «έξυπνο» ώστε κινείται με τη σκέψη! 

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για τα παιδιά του Λαγκαδά

Στο κέντρο νεότητας “Αγία Κυράννα” της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης διεξάγονται δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Επιπλέον, στο κέντρο λειτουργούν και τμήματα της Σχολής Γονέων, στην οποία έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Για περισσότερες λεπτομέρειες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, επισκεφθείτε την εξαιρετική ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Πηγή: http://dwrean.tumblr.com via Καλά Νέα

Μια σταγόνα αίμα αρκεί

Ένα νέο τεστ αίματος από τις ΗΠΑ μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα σχεδόν 600 γενετικές ασθένειες. Οι υποψήφιοι γονείς μπορούν έτσι να αποφασίσουν ελεύθερα εάν θέλουν ή όχι να κάνουν παιδιά.

Η Κριστιάνε Μπενσόν είναι ένα χαρούμενο κοριτσάκι με σκούρα ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Στο ίντερνετ μπορεί κανείς να δει δικά της βίντεο που φαίνεται ντυμένη πεταλούδα ή να κάνει κούνια. Μπροστά στην κάμερα λέει πως θέλει να γίνει δασκάλα. Δυστυχώς το όνειρό της αυτό δεν θα καταφέρει ποτέ να το πραγματοποιήσει. Υποφέρει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια με την επωνυμία Vogt-Spielmeyer- Stock.

Διχάζει την Ιταλία η απελευθέρωση των υιοθεσιών

Την έντονη αντίδραση του Βατικανού προκάλεσε η πρόταση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για απελευθέρωση των υιοθεσιών, πρόταση που ανοίγει τον δρόμο και στις μονογονεϊκές οικογένειες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Δωρεάν στο εξής οι μετακινήσεις των ΑμεΑ

Δωρεάν θα μετακινούνται τα άτομα με αναπηρία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με τροποποίηση που επέφερε στο νομοσχέδιο ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Με άλλες τροποποιήσεις μειώθηκε κατά 40 ο αριθμός των μετατάξεων για τους υπαλλήλους του ΗΣΑΠ, οι οποίες συνολικά θα είναι 340, ενώ κατά δέκα λιγότερες θα είναι και οι μετατάξεις στον μητροπολιτικό φορέα –τον ΟΑΣΑ – που από 70 μειώθηκαν στις 60.

Τα παιδιά µπουκώνονται µε φάρµακα

Αντιβιώσεις, αντιισταμινικά, αντιβηχικά: Οπως δείχνουν μελέτες, οι γονείς συχνά μπουκώνουν τα παιδιά τους με φάρμακα ακόμη και χωρίς συνταγή γιατρού. 

Οι παιδίατροι από την πλευρά τους συντηρούν αυτόν τον φαύλο κύκλο συνταγογραφώντας φάρμακα για να καθησυχάσουν τους γονείς και όχι επειδή πραγματικά τα χρειάζονται τα παιδιά.