Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Krokotak: Εκτυπώσιμο ημερολόγιο 2021

Κατεβάστε, εκτυπώστε και χρωματίστε το 2021, όπως το σχεδίασε το Krokotak στο φετινό του ημερολόγιο. 

Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Τράπεζα Θεμάτων: Οριστικοί πίνακες Ομάδων Επιλογής για 6 μαθήματα

Οριστικοποιήθηκαν για 6 μαθήματα οι πίνακες εγγραφής σε ανοικτό μητρώο σύστασης «Επιστημονικής Ομάδας Επιλογής Θεμάτων» και «Ειδικών Επιστημονικών Ομάδων» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την υποστήριξη της Πράξης «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας», ανακοίνωσε σήμερα το ΙΕΠ

Συρίγος στο MEGA : Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για γυμνάσια – λύκεια

Για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μίλησε μεταξύ άλλων το πρωί στοV MEGA ο νέος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

«Ότι βασικό βήμα για την επιστροφή σε μια κανονικότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων, είναι κάτι αυτονόητο. Η Σουηδία ακολούθησε ένα περίεργο μοντέλο και ουδέποτε έκλεισε τα σχολεία της. Έγινε μελέτη πόσα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό ήταν λιγότερο από ένα παιδί ανά 100.000 παιδιά.

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία - Οι δικαιούχοι

Με δεδομένo ο,τι η τηλεκπαίδευση στα σχολεία ήρθε και θα...μείνει το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, μέσω της νέας υφυπουργού Ζέτας Μακρή, ότι ξεκινά και η διαδικασία χορήγησης voucher (επιταγής) 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ.

Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021".

Από το Εγώ στο Εμείς" είναι το θέμα του φετινού Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021". 
Μαθητές και μαθήτριες σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας προσκαλούνται να εκφράσουν ραδιοφωνικά και καλλιτεχνικά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για την ευρύτερη έννοια και τις εκφράσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας: να παραμερίσουν, δηλαδή, το Εγώ και να ανακαλύψουν τη σημασία του Εμείς, συμμετέχοντας στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Παιδί: Τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένο;

Όλοι θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να χαμογελούν. Θέλουμε μεγαλώνοντας να αγαπούν την καθημερινότητά τους και παρά τις δυσκολίες, να συνεχίζουν την προσπάθεια για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ενημερωτικό φυλλάδιο για Αναδόχους και Υποψηφίους Αναδόχους γονείς από το Κέντρο Ερευνών Ρίζες

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες επιμελήθηκε ένα φυλλάδιο νομικών εννοιών & συμβουλών για Αναδόχους γονείς & Υποψηφίους Αναδόχους γονείς" επιστημονική συντάκτης η νομικός, Χαρά Γαλανού.
Ένα χρήσιμο και αξιόπιστο εργαλείο για τους γονείς αλλά και τους επαγγελματίες που εργάζονται στον κλάδο. Μπορείτε να το βρείτε και να το μεταφορτώσετε από εδώ.

Δωρεάν παιδικό βιβλίο με ιστορίες για τον Κορωνοϊό

ΔΩΡΕΑΝ παιδικό βιβλίο με ιστορίες για τον Κορωνοϊό το οποίο επιμελήθηκε η Oμότιμη Kαθηγήτρια Δρ. Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι με τις συνεργάτιδές της.
Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://ibrt.gr/.../files/IOLINA%20KAI%20KORONAKOS%20SF.pdf
Περισσότερες πληροφορίες και υλικό από τη δράση του Ι.Ε.Θ.Σ. https://ibrt.gr/edu/IK
Το κανάλι της Ιολίνας και του Κορονάκου στο YouTube: 

Σήμα κινδύνου για άτομα με αναπηρία

Φορείς διεθνών και εγχώριων οργανισμών για άτομα με αναπηρία καλούν τις κυβερνήσεις να θέσουν ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό τους, καθώς διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης από τον κορωνοϊό. 

Στην Αγγλία και στην Ουαλλία, σχεδόν 6 στους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουλίου ήταν άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης. Το 47% των θανάτων στον γενικό πληθυσμό των ίδιων χωρών ήταν άτομα ηλικίας 85 χρόνων και άνω – μόνο το 4% των ατόμων με αναπηρία που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ήταν 85 ετών και άνω. 

Σχολεία: Πώς θα γυρίσουν πίσω στις τάξεις οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα

Mε ειδικούς κανόνες θα ανοίξουν τη Δευτέρα δημοτικά, παιδικοί και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα, παρά τις επιφυλάξεις μερίδας των ειδικών.

Έτσι, οι μικροί μαθητές είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τα rapid test σε εκπαιδευτικούς.

Βάζουμε τα βιβλία στην καθημερινότητα των παιδιών

Τα παιδιά που διαβάζουν βιβλία εκτός των σχολικών εξελίσσουν την νοητική τους ικανότητα, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους ενώ καλλιεργούν και την κριτική τους σκέψη. Αν θέλετε και εσείς να τα βοηθήσετε να βάλουν στο πρόγραμμα την καθημερινή ανάγνωση βιβλίων δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω τρικ.

Δανία: Έκανε πρεμιέρα παιδική εκπομπή με ήρωα έναν άνδρα με γιγάντιο πέος

Ο Τζον Ντίλερμαντ, ένας άνδρας με ασυνήθιστο πέος- τόσο ασυνήθιστο που μπορεί να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης, να υψώσει σημαία ή να κλέψει παγωτό από παιδιά- είναι ο ήρωας παιδικής εκπομπής στη Δανία. 

Η σειρά κινουμένων σχεδίων έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στη δημόσια τηλεόραση (DR). Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών και ο ήρωάς της είναι ο άνδρας με το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο, ο οποίος ξεπερνά δυσκολίες και προκλήσεις, με τα γεννητικά του όργανα. 

Επείγοντα χειρουργικά προβλήματα στη νεογνική ηλικία. Διάγνωση και αντιμετώπιση

Τα επείγοντα χειρουργικά προβλήματα στα νεογνά, τελειόμηνα και πρόωρα, συναντώνται άλλοτε σπάνια και άλλοτε πιο συχνά. Όλα όμως απαιτούν προσεκτικούς εξειδικευμένους χειρισμούς, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η ίαση.