Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Κατασκευή: Σκαντζοχοιράκια



Έρευνα: Μπορούν να συγκατοικήσουν κατοικίδια και παιδιά με άσθμα;

Στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων μπήκε για μία ακόμη φορά η περιβαλλοντική έκθεση των παιδιών με άσθμα. Μια μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες στο Nationwide Children's Hospital ανέλυσε την έκθεση σε περιβαλλοντικές καταστάσεις όπως είναι το παθητικό κάπνισμα και η συμβίωση των παιδιών με κατοικίδια ζώα για να προσδιορίσουν αν παίζουν κάποιο ρόλο στον έλεγχο του άσθματος με την πάροδο του χρόνου.

Παναγιώτης Παράσχου: Χορεύει ακούγοντας με την καρδιά του

«Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω», λένε συχνά, αλλά ελάχιστοι πιστεύουν πραγματικά στη φράση αυτή. Ο Παναγιώτης Παράσχου την αποδεικνύει στην πράξη. Ο 22χρονος σήμερα πτυχιούχος πανεπιστημίου έκανε πραγματικότητα το όνειρό του να ασχοληθεί με το χορό, παρά την παντελή έλλειψη ακοής που έχει εκ γενετής. Έφτασε μάλιστα σε τόσο καλό επίπεδο, ώστε να διεκδικεί τώρα, έπειτα από εννέα χρόνια σπουδών στην τέχνη αυτή, μία θέση στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Αθήνας, συμμετέχοντας στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη σε τρεις ελληνικές οργανώσεις

Η κοινωνική προσφορά δεν γνωρίζει σύνορα. Διατρέχει ακριτικά νησιά, μικρά χωριά, υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, σπίτια μονογονεϊκών οικογενειών και περιοχές που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο πράσινης ανάπτυξης.

Η μεγαλύτερη απόδειξη η βράβευση τριών οργανώσεων από την Ελλάδα, που αν και δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δωρεάν συμπλήρωση ατομικού δελτίου υγείας μαθητή

Δωρεάν συμπλήρωση ατομικού δελτίου υγείας μαθητή για τους μαθητές του δήμου Θεσσαλονίκης ηλικίας 4 έως 14 ετών προσφέρει η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μήπως το παιδί έχει δυσανεξία στη λακτόζη;

Καταρχάς, τι είναι η δυσανεξία στη λακτόζη; Είναι αυτό που συμβαίνει όταν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, επειδή το παιδί δεν διαθέτει αρκετά ένζυμα λακτάσης. Η λακτόζη είναι παρούσα στα γαλακτοκομικά προϊόντα και αποτελεί το 7% του μητρικού γάλακτος και του βρεφικού γάλακτος του εμπορίου. Είναι ένα μεγάλο ποσοστό της ενέργεια που χρειάζεται και το βοηθά να απορροφά το σίδηρο και το ασβέστιο. Τα τρία είδη της δυσανεξίας στη λακτόζη είναι τα εξής: η μη επίμονη. Είναι και η πιο κοινή μορφή που εμφανίζεται στο 70% των ανθρώπων που έχουν δυσανεξία. Γίνεται αισθητή στους εφήβους και ενήλικες και ακόμα μπορούν να ανεχτούν μικρές ποσότητες λακτόζης στο καθημερινό διαιτολόγιό τους.

Η κάνναβη είναι πιο επιβλαβής για τον εγκέφαλο των εφήβων από το αλκοόλ

Οι έφηβοι που κάνουν χρήση κάνναβης, προκαλούν μακράς διάρκειας βλάβη στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλό τους, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι επιπτώσεις στις νοητικές ικανότητες, στη μνήμη και στη συμπεριφορά είναι χειρότερες από εκείνες του αλκοόλ.

Σάμος: Ένα σπίτι για τα ασυνόδευτα παιδιά από τη ΜΕΤΑδραση

Είναι η μοναδική δομή για ασυνόδευτα παιδιά στο νησί της Σάμου. Στη δομή της ΜΕΤΑδρασης αυτή τη στιγμή κατοικούν 12 παιδιά, ηλικίας 7 έως 16 ετών, που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους με βίαιο τρόπο και που στη συγκεκριμένη δομή βρίσκουν ένα οικογενειακό, υποστηρικτικό περιβάλλον.

Σε 1,5 δισ. ετησίως ανέρχεται η ιδιωτική δαπάνη για την εκπαίδευση

Χρυσοπληρώνουν την εκπαίδευση των παιδιών τους οι Ελληνες, και μάλιστα πολλοί εξ αυτών... «μαύρα» και αδήλωτα. Ετσι, και η επιταγή της δωρεάν Παιδείας ακυρώνεται στην πράξη αλλά και το κράτος χάνει έσοδα λόγω της παραοικονομίας. Στις 3.200 ευρώ ανέρχεται η μέση ετήσια δημόσια δαπάνη ανά μαθητή στην Ελλάδα. Πέρα από τους φόρους, οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν ετησίως επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από την τσέπη τους για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των παιδιών τους.

Δωρεάν ηλεκτροκίνητα αμαξίδια παραχωρεί ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

Κοντά στα άτομα με αναπηρία στέκεται ο ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς για δεύτερη χρονιά θα διανείμει δωρεάν ηλεκτροκίνητα αμαξίδια σε πολίτες με κινητικά προβλήματα

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορδελιού -Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, πέρσι είχαν διατεθεί δωρεάν 14 ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, συνολικού κόστους περίπου 25.000 ευρώ, που καλύφθηκε από δημοτικούς πόρους και φέτος θα διατεθούν σε όσους δημότες και κατοίκους του δήμου τα έχουν ανάγκη και πληρούν τα κριτήρια.