Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Quote

"Σκεφτόμαστε πάρα πολύ για αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας, αλλά ελάχιστα για αποτελεσματικές μεθόδους μάθησης".  
("We think too much about effective methods of teaching and not enough about effective methods of learning")

John Carolus S.J.

Η ηλικία των γονέων ως παράγοντας για την εμφάνιση παιδικού αυτισμού

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε επιστημονική μελέτη που παρουσιάζει νέα στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση που έχει ο αυτισμός και η προχωρημένη ηλικία των γονέων. Το ζήτημα αυτό απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, όχι για να καταλογιστούν ευθύνες στους γονείς, αλλά να βρεθούν περισσότερα στοιχεία γιατί το τι συμβαίνει στα μεγαλύτερα ζευγάρια και αυξάνεται ο κίνδυνος απόκτησης παιδιού με αυτισμό.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεναγήσεις στη νοηματική - Το μάτι ακούει

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οργανώνει ξεναγήσεις με την ελληνική, διεθνή και αμερικανική νοηματική γλώσσα στους κωφούς επισκέπτες και τουρίστες. Επίσης οργανώνει εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της χώρας μας καθώς και σε επισκέπτες αποφοίτους Γ΄ Λυκείου του εξωτερικού κάθε Άνοιξη με διεθνή και αμερικανική νοηματική γλώσσα.

Πριν την επίσκεψη στο Μουσείο, παρακαλείσθε να στείλετε υποχρεωτικά ένα μήνα νωρίτερα δήλωση συμμετοχής για τον καθορισμό ημερομηνίας (μέσω φαξ 210 8230800 ή τηλέφωνο 210 8217724 (καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Η ημερομηνία επίσκεψης θα καθορίζεται ύστερα από συνεννόηση με την υπεύθυνη του Μουσείου, αρχαιολόγο κ. Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου (κωφή και η ίδια).

Οδηγός επιλογής χειροκίνητου αμαξιδίου

Μια σύντομη και περιεκτική περιγραφή των βασικών ρυθμίσεων και προσαρμογών που είναι σημαντικό να έχει κάποιος υπ’όψιν του πριν την αγορά του χειροκίνητου αναπηρικού του καθίσματος. Ποιος τύπος αμαξιδίου είναι κατάλληλος για εσένα; Ποιες είναι οι ιδανικές διαστάσεις που πρέπει να έχει το κάθισμά σου; Ποιες ρυθμίσεις θα σε κρατήσουν ασφαλή πάνω στο αμαξίδιο; Πώς γίνεται πιο ευκίνητο ένα χειροκίνητο αναπηρικό κάθισμα;
Διαβάστε τον οδηγό του κ. Γιώργου Τσαουσίδη, με τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε το αναπηρικό αμαξίδιο-κάθισμα, όπως είναι δημοσιευμένος στο ΑναπηρίαΤώρα.

Τραυλισμός, αυτισμός και ... χρυσές σφαίρες



Εκδήλωση αγάπης από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία και των γιορτών των Χριστουγέννων, η νομαρχία Θεσσαλονίκης και η αντινομαρχία Υγείας, για άλλη μια φορά, διοργανώνει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 εορταστική εκδήλωση για τους αναπήρους της πόλης μας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Η γιορτή αυτή, που έχει καθιερωθεί ως μία από τις ετήσιες εκδηλώσεις της αντινομαρχίας Υγείας, έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να συναντηθούν με μέλη συλλόγων και σωματείων, να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να βραβευθούν για τις επιδόσεις τους και πάνω από όλα να διασκεδάσουν.