Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σεμινάριο: "Διδάσκοντας Ελληνικά σε Ενηλίκους"

Σεμινάριο "Διδάσκοντας Ελληνικά σε Ενηλίκους" πρόκειται να οργανωθεί από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Λάρνακα της Κύπρου, από 7 έως 11 Ιανουαρίου 2012.

Πρόγραμμα: Τέχνη και Μαθηματικά

Μια παράλληλη αλληλεπιδραστική περιήγηση στην ιστορία αφενός της Τέχνης και αφετέρου των Μαθηματικών και της Επιστήμης γενικότερα, μέσα από εικόνες, βίντεο, και διαδραστικά εκθέματα.

Πολύ όμορφη για να κάνει τα μαθήματά της;;;

"I'm too pretty to do homework so my brother has to do it for me" ("Είμαι πολύ όμορφη για να κάνω τα μαθήματά μου, γι' αυτό πρέπει να τα κάνει ο αδερφός μου για εμένα"). Αυτό τουλάχιστον θα υποστήριζε ένα κορίτσι (7 έως 16 ετών) που θα φορούσε το μπλουζάκι της φωτογραφίας.

Προβολή: Γραμματοσειρά "Dyslexie"


Πανελλαδικό Συνέδριο Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων


Αγαπητοί συνάδελφοι
Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουλίου, και προετοιμάζουμε το ετήσιο πανελλαδικό συνέδριο του Σεπτεμβρίου στην ΑΣΚΤ. (Δείτε το πρόγραμμα και την άδεια συμμετοχής).

Bazaar για τη συνέχιση του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού ΑΜΕΑ

Μουσείο Μπενάκη: Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια υποδέχεται τα παιδιά

Το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής – Μαρίζα Κωχ και το Μουσείο Μπενάκη υποδέχονται τα παιδιά από τις καλοκαιρινές διακοπές τους με την μουσική παράσταση «Το Πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια» την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:00 μμ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στον ίδιο χώρο και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου.

BAZAAR UNICEF

Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι και η UNICEF προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της για τα παιδιά αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα που θα μετατραπούν σε πολύτιμη βοήθεια για τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά στον κόσμο που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το σχολείο.

Καλλιεργήστε κρεμμύδια σε ποτήρια με νερό

Μπορείτε εύκολα να μεγαλώσετε κρεμμύδια στο παράθυρο της κουζίνας σας ή σε οποιοδήποτε άλλο φωτεινό σημείο του σπιτιού ή του μπαλκονιού σας.

Θα χρειαστείτε ένα κρεμμύδι, ένα ποτήρι ή ένα γυάλινο βαζάκι (π.χ. μαρμελάδας) κατά προτίμηση διάφανο και αρκετό νερό.