Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Καλοκαιράκι...

 

Αν πρόκειται να “παρκάρεις” το παιδί σε μια οθόνη προτίμησε αυτή να είναι η τηλεόραση

Δεν είναι όλες οι οθόνες ίδιες. Αν μας ενδιαφέρει η αντιληπτική ικανότητα του μικρού παιδιού μας, υπάρχουν σημαντικά μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε ένα τάμπλετ και μία τηλεόραση. Η δημοσιογράφος Sophie Brickman γράφει στον Guardian:

“Για τα πρώτα χρόνια της ζωής της, η κόρη μου Έλλα πιθανότατα πίστευε ότι η τηλεόραση έπαιζε ένα μόνο πρόγραμμα: Την έκδοση του 1993 του Καρυοθραύστη του Τζορτζ Μπαλαντσίν, με πρωταγωνιστή τον Μάκολεϊ Κάλκιν, ο οποίος περνά το μεγαλύτερο μέρος του έργου τρέχοντας στη σκηνή και κουνώντας τα χέρια του καθώς το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης χορεύει.

Πανελλήνιες 2023: Σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Η διαδικασία και η έναρξη των Μηχανογραφικών

Σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου, μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2023.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζουν τα παιδιά - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Το ένα τέταρτο των παιδιών του πλανήτη θα ζήσουν μέσα στη φτώχεια το 2023, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αύξησε τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, προειδοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση KidsRights. Η κατάταξη της KidsRights, που βασίζεται στα στοιχεία που καταγράφουν υπηρεσίες του ΟΗΕ, δείχνει επίσης ότι τα παιδιά απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και τις υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας covid-19.

Ο Γολγοθάς των ατόμων με εξαρτήσεις και ψυχιατρικά προβλήματα

Την προτελευταία εβδομάδα του Μαΐου, τα μέλη της μονάδας για τα άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα του ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις ανησυχούσαν γιατί ένας «δικός τους» άνθρωπος, μία 60χρονη γυναίκα, είχε μέρες να εμφανιστεί. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, θα μάθαιναν ότι η 60χρονη είχε δολοφονηθεί στη Βαρβάκειο από τον σύντροφό της, πρώην μέλος της μονάδας από την οποία είχε αποπεμφθεί αφού δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος. Δεν ίσχυε το ίδιο με την 60χρονη.

Η Νότια Κορέα καταργεί παράλογο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Υποτίθεται ότι το σκληρό σύστημα αξιολόγησης υποψηφίων φοιτητών ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και στέλνει στα ΑΕΙ τους πιο καταρτισμένους και τους πιο έξυπνους. Στη Νότια Κορέα διαπίστωσαν ότι τέτοια «αυστηρότητα» μπορεί να στείλει τους υποψηφίους και στον τάφο, ως αυτόχειρες, ενώ συγχρόνως διογκώνει το φαινόμενο που εμείς εδώ αποκαλούμε «παραπαιδεία». 

Ποιες αρμοδιότητες περνούν στο νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας

Σημαντικές αρµοδιότητες που αφορούν τη στήριξη των νέων ζευγαριών, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), την προστασία των ατόμων με αναπηρία αλλά και το σύνολο της προνοιακής πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω του ΟΠΕΚΑ, καθώς και θέματα ισότητας, μείωσης του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών και αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Απ’ τη χειρότερη στην καλύτερη: Η απόλυτη λίστα των ταινιών της Pixar

Η κατάταξη όλων των ταινιών της Pixar σε μια λίστα απ’ τη χειρότερη στην καλύτερη είναι δύσκολη υπόθεση αφού ακόμη και οι «χειρότερες» εξακολουθούν να είναι ενδιαφέρουσες και απολαυστικές. Από παλιά αγαπημένα, όπως το A Bug’s Life μέχρι πρόσφατα διαμαντάκια όπως το Elemental, ακολουθεί η απόλυτη λίστα με κάθε ταινία της Disney/Pixar, όπως τις βαθμολόγησε το mashable.

Η Ελλάδα στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιαπωνία, 2-13 Ιουλίου)

Η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει από τις 2 έως τις 13 Ιουλίου στην πόλη Τσίμπα την 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ). Φέτος στον κορυφαίο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου αναμένεται να πάρουν μέρος 110 χώρες.
Είναι η δεύτερη φορά που η Ιαπωνία διοργανώνει την αρχαιότερη από τις επιστημονικές Ολυμπιάδες (η πρώτη ήταν το 2003, ένα χρόνο πριν την διοργάνωση της Ελλάδας).

Ομοφοβικοί βανδάλισαν ζωγραφιές με χρώματα ουράνιου τόξου σε δημοτικό σχολείο – «Όχι στους γκέι»

Σε μια απίστευτη καταγγελία για ομοφοβική επίθεση προχώρησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, παιδιά της έκτης δημοτικού ζωγράφισαν τους τοίχους του σχολείου τους, την τελευταία τους μέρα στο Δημοτικό, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.