Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στο δρόμο με τους Tap Tap


Απρόσμενο; Όχι και τόσο. Εντυπωσιακό; Όχι και τόσο. Υπέροχο; Πολύ. Η ορχήστρα AμεAThe Tap Tap που ξεκίνησε τις πρόβες της 18 χρόνια πριν στην Πράγα της Τσεχίας φέρνοντας ταλαντούχους μουσικούς σε ένα λυρικό πλέγμα πλέον δέχεται τα χειροκροτήματα του κοινού ανά τον κόσμο καθώς η παγκόσμια περιοδεία τους είναι best seller.

«Τα μοναχικά παιδιά των πρώτων ημερών τώρα γελούν με νέους φίλους»

«Να σου πω τι μάθαμε σήμερα στο σχολείο;». Αυτή είναι η -ρητορική- ερώτηση που απευθύνει όλο καμάρι ένα 8χρονο κοριτσάκι σε μια συνομήλική της, ενώ παίζουν στον Ελαιώνα. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό του ενθουσιασμού που διακατέχει τα προσφυγόπουλα, που από τις 17 Ιουνίου συμμετέχουν στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΕΤΑδρασης «Βήμα στο Σχολείο/Step2School», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Κίνα σχεδιάζει επιβολή ελέγχων στα online παιχνίδια

Της Yue Wang

Η Tencent Holdings, η πιο επιτυχημένη κινεζική εταιρεία στον τομέα των παιχνιδιών και των κοινωνικών μέσων, βρίσκεται σε δεινή θέση μετά την κριτική που δέχθηκε από την κυβέρνηση, η οποία την κατηγόρησε ότι τα παιχνίδια της προκαλούν εθισμό στους ανήλικους.

Δίαιτα για παιδιά: Συμβουλές για να χάσουν βάρος χωρίς να στερηθούν

Πολλές είναι οι μαμάδες που θέλουν τα παιδιά τους να χάσουν βάρος, καθώς έχουν ξεφύγει λίγο στα κιλά. Τι μπορούν να κάνουν όμως, και πώς μπορεί ένα παιδί να χάσει κιλά χωρίς να στερηθεί τη... λιχουδιά του;

Το τέλος των παραδοσιακών, τυποποιημένων βιογραφικών

Μια νέα εφαρμογή είναι η αντικατάσταση του παραδοσιακού, έντυπου βιογραφικού με το "ψηφιακό χαρτοφυλάκιο". Το DPP (Digital Portfolio Portal) αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα στη διεύθυνση www.edipus.me, που απευθύνεται σε φοιτητές, εργοδότες, συμβούλους σταδιοδρομίας, πανεπιστημιακές υπηρεσίες διασύνδεσης φοιτητών και οποιονδήποτε σχετικό με την προσφορά και ζήτηση εργασίας από εφτά ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα.

Η «μέση Ελληνίδα» είναι θύμα βίας στην οικογένεια

Ανακοίνωση σχετικά με το γνωστό βίντεο από το Καλλιμάρμαρο, όπου ένας άνδρας εμφανίζεται να χτυπά τη γυναίκα του μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, εκφράζοντας «αποτροπιασμό, αγανάκτηση και θλίψη». «Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμά του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφό του. Ενας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του; Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατεύσει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται. Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία. Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.