Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

"Με φως μιλώντας άδειασες τον Ήλιο*..."

Θεόδωρος Ράλλης. Το στόλισμα του Επιταφίου. 1893


Μεταπτυχιακά: Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν φοίτηση σε προγράμματα με δίδακτρα

Αλλαγές φέρνει το υπουργείο Παιδείας στα οικονομικά κριτήρια των φοιτητών που δικαιούνται απαλλαγή από τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στα πανεπιστήμια της χώρας.

Η νέα απόφαση αφορά μόνο στους Έλληνες και στα οικονομικά κριτήρια για τα ατομικά εισοδήματα των φοιτητών αλλά και τα οικογενειακά τους εισοδήματα προκειμένου να καταφέρουν να έχουν δωρεάν φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τα οποία λειτουργούν με δίδακτρα.

Προστασία ανηλίκων: Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 - Δείτε βίντεο

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Παιδιά και Εφήβους σε εφαρμογή για κινητά

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Παιδιά και Εφήβους σε εφαρμογή για κινητά παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών João Breda.

Balcony Stories: Η αθλήτρια κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μας μιλάει από το μπαλκόνι της

Balcony stories: Η αθλήτρια κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μιλάει στη Βικτωρία Γιαννάκη για τις περιπέτειες της ζωή της

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, αθλήτρια κολύμβησης, 35 ετών, με καταγωγή από την Ρουμανία. Στα 14 της ανακάλυψε ότι πάσχει από το Stiff Person Syndrome.

Το outing αυξάνει τα ποσοστά κατάθλιψης μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών

Στις ΗΠΑ, κυβερνήσεις και σχολικά συμβούλια συνεχίζουν να συζητούν και να ψηφίζουν πολιτικές, που απαιτούν από τη διεύθυνση των σχολείων να κάνει outing στα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά. Μια νέα έρευνα δείχνει τις επιπτώσεις των πολιτικών αυτών.

Στο ΠΑΜΑΚ το 21ο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών ThessISMUN

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί το 21ο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, Thessaloniki International Student Model United Nations, γνωστό ως ThessISMUN (www.thessismun.org), με τη συμμετοχή 200 φοιτητών και φοιτητριών από τα περισσότερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και το εξωτερικό.

«Μία μπάλα για όλους»: Κουδούνισαν οι καρδιές 1.000 παιδιών και 100 εθελοντών

Μια μοναδική συμπεριληπτική εκδήλωση με τη συμμετοχή 15 σχολείων από την Κεντρική Μακεδονία.

Το Όραμα Νέων υλοποίησε την πρώτη συμπεριληπτική δράση με τη συμμετοχή 15 σχολείων από την Κεντρική Μακεδονία. 1.000 παιδιά, με και χωρίς οπτική αναπηρία, έστειλαν δυνατό μήνυμα συμπερίληψης και αλληλεγγύης από το Πανόραμα σε όλο τον κόσμο!

Από το Δημοτικό στα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια

Από ολοένα και μικρότερες τάξεις του δημοτικού γονείς «τρέχουν» τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα προκειμένου να τα βοηθήσουν στο διάβασμα και να τα προετοιμάσουν για την επόμενη ημέρα στο σχολείο.