Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά...


 

Μια ψυχολόγος συμβουλεύει κάθε «πρωτάκι» από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο

«Κάθε αρχή και δύσκολη» είναι μια φράση που θα περιέγραφε ιδανικά τον Σεπτέμβριο στην παιδική και εφηβική ηλικία, όταν φτάνει η στιγμή που μαγιό και πετσέτες αρχίζουν να μαζεύονται, μαζί όμως και τα «μυαλά» που ταξίδεψαν το καλοκαίρι και τώρα πρέπει να επιστρέψουν για τη νέα σχολική χρονιά.

Συναισθηματική νοημοσύνη: Έχεις ως γονέας;

Ένας γονέας είναι σημαντικό να είναι οπλισμένος με υπομονή, διορατικότητα και συναισθηματική νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα επιτρέπει στο παιδί του να ανθίσει. Οι γονείς που κατέχουν συναισθηματική νοημοσύνη δεν έχουν απλώς την ικανότητα να αναγνωρίζουν τα δικά τους συναισθήματα, αλλά και των παιδιών τους και είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτά.

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πολλά χαμόγελα από την παρουσία των Ελλήνων αθλητών και τα 13 μετάλλια

Από πλευράς συνολικής συγκομιδής δεν ήταν η καλύτερη παρουσία της χώρας μας καθώς τόσο στην Αθήνα (20) όσο και στο Τόκιο (24) είχαμε περισσότερα μετάλλια. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος του ανταγωνισμού, καθώς το παραολυμπιακό κίνημα δυναμώνει σε όλο τον κόσμο, τα 13 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας στο Παρίσι έχοντας μία αποστολή 40 ατόμων (37 αθλητές και αθλήτριες και 3 συνοδούς) είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Πρωτέας Βούλας: Μπάσκετ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Πρωτέας Βούλας δίνει μαθήματα συμπερίληψης λειτουργώντας τμήμα μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού.

Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως και 13 ετών και έχει στόχο τη συμπερίληψη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι τα παιδιά με αναπηρία, μέσα από τον κόσμο του αθλητισμού και την συνεκπαίδευση. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη προπονητική ομάδα, που περιλαμβάνει προπονητή Ειδικής Αγωγής και εξειδικευμένο εργοθεραπευτή.

Πανελλήνια συγκέντρωση σχολικών ειδών από το Κέντρο Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών, Παιδιών & Νέων

Το Κέντρο Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών, Παιδιών & Νέων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και φέτος, με συνέπεια διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών έως και τις 30 Σεπτεμβρίου για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που αδυνατούν και μας καλεί όλους να συνδράμουμε για να ξεκινήσει ακόμη μια σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα!

Πρόσβαση σε μουσεία: Δεν είναι πάντα απλή υπόθεση

Αγαπάει τον αθλητισμό – είναι μάλιστα παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας. Στον ελεύθερο χρόνο του θα βρεθεί και σε κάποιο θέατρο ή συναυλία, αλλά όχι το ίδιο συχνά. Οταν πάντως πριν από μερικά χρόνια άρχισε να επισκέπτεται με την οικογένειά του αρχαιολογικές τοποθεσίες, διαπίστωσε ότι η προσβασιμότητά τους δεν είναι απλή υπόθεση.

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία

Μαθητές και μαθήτριες στην Ιαπωνία, ηλικίας από πέντε έως 18 ετών, αισθάνονται αμηχανία και συχνά τους δημιουργείται ψυχολογικό τραύμα επειδή υποχρεούνται να γδύνονται από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις.

Από αποθηκάριος σε super market, xρυσός Παραολυμπιονίκης o Θανάσης Κωνσταντινίδης

O Θανάσης Κωνσταντινίδης είναι ο πιο επιτυχημένος Παραολυμπιονίκης μέχρι τώρα για την Ελλάδα στους Αγώνες του Παρισιού, με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ ήταν ο νικητής στον τελικό της σφαιροβολίας F32. Στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17, 11.57, 10.94, 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία βολή κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Κίνα τερματίζει τις υιοθεσίες παιδιών της από Δυτικούς

Η Κίνα σκοπεύει να σταματήσει να βγάζει παιδιά προς διεθνή υιοθεσία, τερματίζοντας έτσι μια πρακτική που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες μωρά, κυρίως εγκαταλελειμμένα κορίτσια, να μεγαλώνουν στη Βρετανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες Δυτικές χώρες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.