Οι οπτικοί τύποι πρέπει να σωματικά ενεργοί, να δημιουργούν γνωστικούς χάρτες, να κρατούν σημειώσεις και γενικά να μεταφράζουν τη μάθηση μέσα από το δικό τους δημιουργικό φακό/ πρίσμα. Διαβάστε μερικές – οπτικού τύπου- στρατηγικές που θα βοηθήσουν το παιδί σας να σταθεροποιήσει και να διατηρήσει όσα έμαθε στην τάξη.
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Σύντομος οδηγός δικαιωμάτων και παροχών για ενήλικα άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειές τους.
Δείτε εδώ τον σύντομο οδηγό δικαιωμάτων και παροχών που δημιούργησε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας για τα ενήλικα άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειές τους.
Τελευταία επικαιροποίηση: Σεπτέμβριος 2022
«Συμπεριληπτική Πολιτική και Τεχνολογίες Αιχμής» από το ΠΑ.ΜΑΚ
«Συμπεριληπτική Πολιτική και Τεχνολογίες Αιχμής» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου).
Ερευνα: Ποια είναι η υπολογιστική δύναμη του εγκέφαλου μας;
Γιατί όταν ξυπνάμε και σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, ανοίγουμε την πόρτα για να πάμε στο μπάνιο και δεν πέφτουμε πάνω σε αυτήν; Πως αναγνωρίζει ο εγκέφαλος μας, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν και τα κάνει εικόνες, με αποτέλεσμα να συμπεριφερόμαστε ανάλογα; Ποιος είναι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί για να εκτελέσει αυτή την πολύπλοκη διαδικασία; Και τελικά, ποια μπορεί να είναι η υπολογιστική δύναμη του εγκέφαλου μας και πως αυτή η γνώση μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας;
Ευρωπαϊκό Κύπελλο:”Αργυροί” η Εύα Νίκου με guide τον Δημήτρη Προφέντζα
Τη δεύτερη θέση και δύο αργυρά μετάλλια κατάφεραν να αποσπάσουν η αθλήτρια αλπικού σκι Εύα Νίκου με guide τον Δημήτρη Προφέντζα στον αγώνα FIS σλάλομ, που διεξάγεται στο Mittersill, στην Αυστρία, αλλά και στο αγώνισμα Slalom κατηγορία VI.
Δομές προστασίας ή χωματερές ανθρώπων; Οι ειδικοί απαντούν
Η «Κιβωτός του Κόσµου» δεν είναι η πρώτη δομή παιδικής προστασίας που κατηγορείται για κακομεταχείριση των φιλοξενουμένων της. Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον είναι αν οι κλειστές δομές αποτελούν τον καλύτερο τρόπο παιδικής προστασίας παραμελημένων ή ήδη κακοποιημένων παιδιών. Σύμφωνα με στοιχεία, το ρίσκο δευτερογενούς «τραυματισμού» αυτών των παιδιών είναι μεγαλύτερο σε αυτές τις δομές. Γιατί τα ιδρύματα παιδικής προστασίας γίνονται συχνά εκκολαπτήρια κακοποίησης; Επτά ειδικοί εξηγούν.
Λογισμικό CPS: Ερωτήματα και προκλήσεις για το σύστημα παιδικής προστασίας
Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη διαδικτυακή δράση ενός γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ήρθε στη δημοσιότητα το Child Protection System (CPS). Γράφτηκαν πολλά για τον τρόπο λειτουργίας του (σαρώνει διαρκώς δίκτυα κοινής χρήσης αρχείων για να εντοπίσει διευθύνσεις που κατεβάζουν αρχεία εικόνας και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών) και για τις ειδικές του ικανότητες (εντοπισμός ακριβείας διαμοιρασμού παράνομου υλικού στο συμβατικό διαδίκτυο και στο dark web, ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ή κρύβουν τη διεύθυνσή τους). Πέραν της τεχνικής διάστασης, η ανάδυση στην ελληνική μιντιακή επιφάνεια αυτού του αυτοματοποιημένου συστήματος μας οδηγεί σε μια σειρά από επισημάνσεις που μπορούν να σταθούν διδακτικές πολλαπλώς.
Φυλάκιση χωρίς αναστολή σε 47χρονη βρεφονηπιοκόμο για ξυλοδαρμούς παιδιών
Σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε 47χρονη βρεφονηπιοκόμος που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι χτυπούσε και κακομεταχειριζόταν βρέφη ηλικίας έως 1,5 ετών, σε ιδιωτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόταν.
Είχε προηγηθεί καταγγελία συναδέλφου της, σε συνέχεια της οποίας συνελήφθη και της απαγγέλθηκε ποινική δίωξη.
Τα «αόρατα» παιδιά των νοσοκομείων - Συγκλονιστικές ιστορίες ανηλίκων
Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»: Δύο παιδάκια, γύρω στα τρία, τρέχουν στον διάδρομο του τρίτου ορόφου σέρνοντας μία ρόδα. Οι φωνές και τα γέλια τους σπάνε τη σιωπή της στολισμένης ενόψει των γιορτών πτέρυγας. Σε ένα διπλανό δωμάτιο, μια κοπέλα στην προεφηβεία βλέπει βαριεστημένα τηλεόραση ξαπλωμένη στο κρεβάτι. «Δεν είμαι άρρωστη. Είμαι εδώ με εισαγγελική εντολή», σπεύδει να εξηγήσει, σαν να απολογείται, κι ας μην καταλαβαίνει τι ακριβώς σημαίνει «εισαγγελική εντολή». Σε άλλον θάλαμο μία δασκάλα παραδίδει μαθήματα Αγγλικών σε ένα κοριτσάκι που την παρακολουθεί με αφοσίωση. «Ερχομαι και τους κάνω μάθημα κάποιες ώρες την εβδομάδα», λέει, χωρίς να θέλει να επεκταθεί. Το παράδειγμά της, άλλωστε, ακολουθούν αρκετοί εθελοντές που επιμένουν να μην ξεχνούν τα «αόρατα» παιδιά των νοσοκομείων.
Θεσσαλονίκη: «Μου στέρησαν τη μυρωδιά του Πάρη» – Τι λέει η μητέρα 21χρονου που πέθανε σε δομή ΑμεΑ
Μια δομή φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ικανότητες στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, μετατράπηκε σε κολαστήριο.
Συγκλονίζει η μητέρα του 21χρονου Πάρη, που πέθανε σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης μετά από ξυλοδαρμό από υπάλληλο. Ο Πάρης «έσβησε» πριν από ένα χρόνο σε δομή για άτομα με ειδικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης.
Χαλκιδική: Η «Αγάπη» βρήκε το σπίτι της
Τη μεγάλη αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών τους εξέφρασαν τα μέλη του νομαρχιακού Συλλόγου Χαλκιδικής για ΑμεΑ η «Αγάπη» με αφορμή συναυλία που διοργανώθηκε στα Ν. Μουδανιά, προς ενίσχυση του Συλλόγου.
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια προκειμένου να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει στο νομό μια Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που θα βάλει τέλος στην αγωνία δεκάδων οικογενειών, για το τι θα απογίνει το παιδί τους όταν οι ίδιοι φύγουν από τη ζωή. Την προσπάθεια αυτή ενισχύει, πλέον, ο δήμος Ν. Προποντίδας, που επιδιώκει να εντάξει τη δομή σε χώρο όπου θα λειτουργήσουν ειδικά σχολεία, στην Πορταριά Χαλκιδικής.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)