Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Χάρτινες καμπάνες (χριστουγεννιάτικα στολίδια)

 

Μαθητές: Η διαδικασία παραπομπής και αξιολόγησης στο ΚΕΔΑΣΥ - Οδηγός

Για την περίπτωση υποβολής αιτήματος αξιολόγησης, εκ μέρους των γονέων ή κηδεμόνων, το Κ.Ε.Σ.Υ. ζητεί από τη σχολική μονάδα αντίγραφο πρακτικού της συνεδρίας του Συλλόγου Διδασκόντων, το οποίο περιλαμβάνει περιγραφική παιδαγωγική έκθεση σχετική με τη μαθησιακή επίδοση και συμπεριφορά του μαθητή/τριας

Τα βραβεία του 24ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 21ης Camera Zizanio

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής έχουν εντυπωσιαστεί από τη γενική ποιότητα των επιλογών του Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει πολλές νέες ανακαλύψεις. Θέλουμε να συγχαρούμε τους κινηματογραφιστές, τους ηθοποιούς και τα συνεργεία τους. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Φεστιβάλ και τους πολλούς υπέροχους και εξαιρετικά προικισμένους εθελοντές για τη γενναιόδωρη φιλοξενία τους και την αδιάκοπη βοήθεια ώστε να γίνει η δουλειά μας εύκολη και η διαμονή μας ευχάριστη μέσα σε αυτούς τους απίθανους καιρούς. Ζήτω το Φεστιβάλ Ολυμπίας!

Τα Βραβεία

Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους

Ποτέ δεν κλαίω / Jak najdalej stad, Piotr Domalewski, Πολωνία, 100’, 2020

H ταυτόχρονη χρήση ηλεκτρονικών μέσων μπορεί να φέρνει άγχος στα παιδιά

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση ηλεκτρονικών μέσων έχει αυξηθεί τόσο από τα παιδιά όσο και από τους μεγάλους καθώς όλοι έχουν πλέον πρόσβαση σε τηλεοράσεις, υπολογιστές, ταμπλέτες, smartphones και βιντεοπαιχνίδια.

Προηγούμενες μελέτες που εξέτασαν τον αντίκτυπο της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων σε ενήλικες αλλά και παιδιά, είχαν μικτά αποτελέσματα. Στη νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερεηντές των πανεπιστημίων του Λουξεμβούργου και της Γενεύης, συμμετείχαν συνολικά 118 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι δαπάνες των νοικοκυριών για την εκπαίδευση

Περισσότερα χρήματα δαπάνησαν για την εκπαίδευση τα ελληνικά νοικοκυριά το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 1,4% σε σχέση με το 2018, φτάνοντας τα 2,185 δισ. ευρώ έναντι 2,155 δισ. ευρώ το 2018,

Σχολεία: Επιμορφωτικό υλικό για προβλήματα συμπεριφοράς

Ένας χρήσιμος οδηγός για τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα προβλήματα συμπεριφοράς

Το έγγραφο αποτελεί το πρώτο μιας σειράς επιμορφωτικού υλικού χρήσιμου για εμβάθυνση και ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης που επιμελήθηκε ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Ντίνα.

Αντώνης Ρέλλας: «Οι ζωές των αναπήρων μετράνε!»

Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών και της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή», ο άνθρωπος που έχω απέναντί μου είναι από τις πιο δραστήριες και δυνατές «φωνές» του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, είναι επίσης ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος και θαυμάσιος συζητητής.

Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από τα μαθητικά θρανία

Mε στόχο να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους ξεκίνησε ο δεύτερος πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη με πρωτοβουλία του Envolve Entrepreneurship (greece.envolveglobal.org). Οι ομάδες των μαθητών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, που έχει λάβει την έγκριση από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλούνται να υποβάλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και βίντεο με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας. Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες λαμβάνουν εκτενές εκπαιδευτικό υλικό, με χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία. Ο διαγωνισμός δέχεται επιχειρηματικές ιδέες από μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Απρόβλεπτος κίνδυνος; Φόβοι για παγκόσμια έξαρση της ιλαράς λόγω COVID

Εκατομμύρια βρέφη σε όλο τον κόσμο έχασαν την πρώτη δόση εμβολίου έναντι της ιλαράς, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για εξάρσεις της νόσου σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR) του CDC στις ΗΠΑ.

Μόσχος Γ. "Ο Συνήγορος του Παιδιού απέναντι στις διακρίσεις"


"Ο Συνήγορος του Παιδιού απέναντι στις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις και τις φοβίες σχετικά με τη σεξουαλικότητα" 
Η Εισήγηση του Γιώργου Μόσχου, Βοηθού Συνήγορου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.