Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Προβολή: Boléro de Ravel - Bodytap - Choeur des Colibris

 

Τι βλέπουμε σήμερα; Το Σύμπαν πριν από 13 δισ. χρόνια


NASA

Θέλετε επιτυχημένα παιδιά; Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Οι γονείς ακούνε συχνά πολλές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν με τα παιδιά τους. Λίγοι είναι εκείνοι που μιλούν για το τι δεν πρέπει να κάνουν.

Η Margot Machol Bisnow είναι συγγραφέας, μητέρα και coach για γονείς. Για να γράψει το βιβλίο της, «Raising an Entrepreneur», μίλησε με 70 γονείς των οποίων τα παιδιά έγιναν πολύ επιτυχημένοι ενήλικες. Και τους ρώτησε για το πώς βοήθησαν τα παιδιά τους να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Με τρία παγκόσμια ρεκόρ, έπεσε στο Καυτανζόγλειο η αυλαία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου

Με τρία παγκόσμια ρεκόρ και ένα που χάθηκε στον... άνεμο, καθώς και εννέα νέα εθνικά ρεκόρ, γράφτηκε ο επίλογος του εφετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Συνδιοργανωτές του πρωταθλήματος ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ τη διοργάνωση υποστήριξαν ο Δήμος Καλαμαριάς αλλά και Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Τα παγκόσμια ρεκόρ σημείωσαν η Στέλλα Σμαραγδή στο τριπλούν, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στην δισκοβολία και ο Αχιλλέας Σταματιάδης στα 400μ. Τρομερή επίδοση στα 200μ. σημείωσε ο Θανάσης Γκαβέλας (με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη), ωστόσο η επίδοση δεν θα μετρήσει ως ρεκόρ κόσμου λόγω του ευνοϊκού ανέμου που υπήρχε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μπορεί η δημιουργική γραφή να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν την λογοτεχνία;

«Πάρε μου κι άλλα τετράδια. Και μολύβια μαλακά, για να μην κουράζεται το χέρι μου. Έχω τόσο πολλές ιστορίες στο κεφάλι μου, που βιάζομαι να τις γράψω. Φοβάμαι πως αν δεν τις βάλω στο χαρτί, μετά θα τις ξεχάσω». Η Έλλη ήταν μαθήτρια της Γ΄ Δημοτικού όταν επιβιβαζόταν για πρώτη φορά στο μάτζικ μπας του There’s a story, των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά που σχεδίασε και υλοποιεί η Βιβιάνα Μηλιαρέση. Με συνεπιβάτες τον Νικόλα, τον Απόστολο, τον Δημήτρη, τον Άθω, την Ανάφη, τη Μaia, τη Χλόη και τον Άρη, ταξίδεψε στον κόσμο του μαγικού ρεαλισμού, τοποθέτησε τις σκέψεις της σε λέξεις, τις είδε να εξελίσσονται, να ωριμάζουν, να σελιδοποιούνται, να γίνονται βιβλίο. Δημιούργησε χαρακτήρες και τους έβαλε να αλληλεπιδράσουν, άκουσε με προσοχή τις ιστορίες των άλλων –όπως και οι άλλοι τη δική της– για να εντοπίσει τυχόν «αναγνωστικά κενά». Έμαθε να επιστρέφει στα γραπτά της και να τα δουλεύει ξανά και ξανά μέχρι να λειάνει τις ατέλειές τους, αλλά κυρίως πέρασε, όπως συχνά λέει στους φίλους της κάθε φορά που μοιράζεται την εμπειρία της, «αξέχαστα όμορφα».

Τα «παιδιά της Μόριας» που αριστεύουν δίπλα μας

Η θάλασσα ήταν σκοτεινή. Απειλητική. Η 16χρονη Eϊμι δεν έβλεπε τίποτα – μόνο τα άγρια νερά. Ηταν η έβδομη φορά που προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα – τις έξι προηγούμενες την είχε συλλάβει η τουρκική αστυνομία. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί, που πλέον την είχαν μάθει, τη ρώτησαν τι είναι αυτό που θέλει. «Δεν θέλω να ζήσω εδώ», τους απάντησε.

Το 2019 έγινε ένα από τα χιλιάδες παιδιά που έχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια ως πρόσφυγες – κάποια με την οικογένειά τους και άλλα όπως η Εϊμι από την Γκάμπια, μόνα.

Σχετικά με την κατανομή των διορισμών στην Ειδική Αγωγή

Υπόμνημα του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Κ.Ε.Α) σχετικά με την κατανομή των διορισμών εκπαιδευτικών

Πριν την δημοσίευση της κατανομής να δοθούν τα 727 κενά, που αφορούν περίπου το 70% των οργανικών κενών στην ΕΑΕ και το 100% με βάση τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στους κύριους οριστικούς πίνακες ΕΑΕ ζητά ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Κ.Ε.Α)

Τέλος η ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στις παραλίες της Αίγινας;

Παραθέτουμε την καταγγελία- ανάρτηση του κ. Ν. Περδικάρη στο Facebook, αναφορικά με την απουσία των υποδομών των Seatracks από τις παραλίες της Αίγινας:

Τέλος η ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στις παραλίες της Αίγινας;

Απογοήτευση και θυμό αισθάνομαι για το γεγονός ότι ο δήμος της Αίγινας δεν μερίμνησε φέτος, ώστε να είναι και πάλι εγκατεστημένες στις παραλίες του νησιού οι υποδομές των Seatracs. Πρόκειται για ειδικούς διαδρόμους με κάθισμα, που επιτρέπουν σε εμάς τους ανθρώπους με αναπηρία να μπαίνουμε στη θάλασσα και να βγαίνουμε από αυτήν χωρίς βοήθεια. Πέρσι χειροκροτούσαμε όλοι (και εγώ εδώ στο Facebook) τον δήμαρχο, Κύριο Giannis Zorbas, για την πρωτοβουλία του να εγκαταστήσει στις πλαζ του Μαραθώνα, της Βάγιας και της Αγίας Μαρίνας τρία από αυτά τα μηχανήματα. Φέτος όμως το ζήτημα μοιάζει να ξεχάστηκε ή απλώς να αποφασίστηκε ότι τα μπάνια στη θάλασσα για εμάς, τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, τελείωσαν.

«Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ζήτησε από εμένα selfie;»

Ήταν μια απροσδόκητη συνάντηση! Είχαμε σχεδιάσει ως παράλληλη δράση του Schoolwave 2022, μια ανοιχτή συζήτηση με τίτλο “Από το ελληνικό σχολείο ως τις μαύρες τρύπες του διαστήματος”. Προσκεκλημένος ήταν ο μαθηματικός Στέφανος Αρετάκης που ανακάλυψε ένα θεώρημα πάνω στις μαύρες τρύπες, το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως με το επίθετό του («instability Aretakis»). Το κοινό, κυρίως μαθητές, θα μπορούσαν να του κάνουν οποιαδήποτε ερώτηση.