Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Εργαστήριο Ανάπτυξης Ντοκιμαντέρ στο Θέατρο "Άνετον"

Σεμινάριο - Εργαστήριο Ανάπτυξης σεναρίων ντοκιμαντέρ διοργανώνει 13 με 16 Μαρτίου η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «STORYDOC». Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42 και Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210869869) και κατά τις ώρες 09:30 - 14:00 και 15:30 – 17:00. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και στο τέλος των εργασιών θα παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Διάβασαν το γονιδίωμα του γορίλα

Η ανάγνωση αποκαλύπτει μυστικά για την εξέλιξή του ανθρώπου και ανατρέπει μια θεωρία για την ανάπτυξη της ομιλίας

Μικρή παιδική ηλικία και θέατρο: μια ουσιαστική σχέση;

Σήμερα, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την μικρή παιδική ηλικία έχει αλλάξει ριζικά. Οι πρόοδοι που έχουν γίνει τα τελευταία 40 χρόνια σε επίπεδο επιστημονικό, ψυχιατρικό αλλά και παιδαγωγικό, χαρακτηρίζουν πλέον το μικρό παιδί, από βρέφος κιόλας, ως ένα άτομο αυτοτελές, με προσωπικότητα, ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

«Κλίμακα» δεν είναι μόνο οι άστεγοι

Η οργάνωση «Κλίμακα» έγινε ιδιαιτέρως γνωστή το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της δραστηριοποίησης της στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια ευπαθής και κατά κάποιον τρόπο «επίκαιρη» κοινωνική ομάδα: οι άστεγοι. Αυτό, όμως, που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι πως η δραστηριότητα της «Κλίμακας» δεν περιορίζεται, ούτε ξεκίνησε από τους αστέγους. Η οργάνωση κλείνει φέτος 12 χρόνια ζωής.

Κατασκευή: Twister

Αν και ο καιρός δεν έχει συγχρονιστεί με την ανοιξιάτικη διάθεσή μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια στην αυλή. Το twister είναι ένα παιχνίδι πολύ διαδεδομένο σε μικρές και μεγάλες ηλικίες και απ'ότι είδαμε εδώ είναι και πολύ εύκολο στην κατασκευή του. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά, ακολουθήστε τις οδηγίες κατασκευής και ξεκινήστε το παιχνίδι (δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε την καλοκαιρία, το παιχνίδι παίζεται και στην παρεούλα, το σαλόνι κλπ)! Η φωτογραφία προέρχεται από το Design Sponge

Ημερίδα: «Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, διοργανώνει μια επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης» στις 18 Μαρτίου 2012, ώρα 10:30 – 16:00 στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός( Αθήνα), στο δώμα 11ος όροφος.

Μαθητικό συνέδριο με θέμα «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Τη ζωή και το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη διηγηματογράφου, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μελετούν και προσεγγίζουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, κληρικοί και δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο του μαθητικού συνεδρίου «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», που θα λάβει χώρα στο Ζωγράφειο Λύκειο, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου.