Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου: Η κυρά Σαρακοστή

πηγή
Με αφορμή την αναζήτησή μας για την κυρά Σαρακοστή, βρήκαμε το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου. Επισκεφτείτε το, έστω και διαδικτυακά!

Επίδομα παιδιού: Βήμα - βήμα πώς θα κάνετε την αίτηση

Άνοιξε η πλατφόρμα σε ΗΔΙΚΑ και ΟΠΕΚΑ για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26 Μαρτίου ώστε να εκκαθαριστεί η πρώτη δόση.

Ο Οργανισμός δίνει οδηγίες για να μπουν οι ενδιαφερόμενοι στο σύστημα. Αναλυτικά, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα ενημερώνεστε αν είστε δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Η ιδιωτικότητα και η εμπιστοσύνη στους εφήβους

Όσο το παιδί μεγαλώνει και μπαίνει στην εφηβεία, χρειάζεται περισσότερη ιδιωτικότητα και προσωπικό χώρο. Τώρα αρχίζει και αντιλαμβάνεται περισσότερο την ταυτότητά του και έρχεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Και χρειάζεται υπευθυνότητα και ανεξαρτησία προκειμένου να τις διαχειριστεί. Αν ένα παιδί περνά πολλές ώρες στο δωμάτιό του ή δεν θέλει ποτέ να μιλάει, μπορεί να είναι ενδείξεις άγχους ή κατάθλιψης.

4 γρήγορα tips για να κάνουμε πιο υγιεινά παιδικά σνακ

  1. Σκεφτείτε πέρα από τα σνακ. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σνακ είναι φαγητό που μπαίνει σε σακούλα, δεν έχει θερμιδική αξία και θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να του δώσετε τα πάντα. Από smoothies φρούτων μέχρι κρακεράκια με τυρί.

HPV: γνωρίζουμε αλλά δεν εμβολιάζουμε

Μια νέα έρευνα σε 15.000 Ευρωπαίους έδειξε ότι υπάρχει μεγάλη άγνοια σχετικά με τον άκρως κοινό ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος συνδέεται με καρκίνους και στα δύο φύλα – Στην Ελλάδα τα ποσοστά ενημέρωσης είναι καλύτερα από αρκετές άλλες χώρες, ωστόσο οι γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους και το «κλειδί» για τον μη εμβολιασμό φαίνεται ότι είναι οι γιατροί

Θανατηφόρα «αρρώστια» τα fake news του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου: «νέα έρευνα απέδειξε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του τριπλού εμβολίου και της εμφάνισης αυτισμού».

Επειδή όμως η ακριβολογία στη δημοσιογραφία είναι καλό πράγμα, ας μας επιτρέψουν να διορθώσουμε τον τίτλο: μια ακόμη έρευνα απέδειξε για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του εμβολίου ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς και της εμφάνισης αυτισμού».

Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα για 800.000 παιδιά

Με τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο –Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις-, θεσμοθετείται η προληπτική και θεραπευτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από τον ΕΟΠΥΥ, πέραν αυτής που παρέχεται από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες μονάδες

3χρονο αγοράκι χαίρεται δοκιμάζοντας το νέο προσθετικό του μέλος

Ο τρίχρονος Τζούλιο, που γεννήθηκε χωρίς τμήμα του δεξιού άνω άκρου, εκπλήσσεται όταν συνειδητοποιεί ότι το νέο προσθετικό μυο-ηλεκτρικό μέλος που του εφαρμόζουν έχει δάχτυλα που μπορούν και ανοιγοκλείνουν, λέει η LaStampa.