Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ανυπόμονο παιδί; Δείτε γιατί μερικά παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους.

Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να περιμένουν να έρθει η σειρά τους όταν υπάρχει κάτι που πραγματικά θέλουν πολύ να δουν ή να πουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τον αυτό- έλεγχο. Ωστόσο, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, συνήθως είναι σε θέση να περιμένουν και να συγκρατούν τον εαυτό τους.

Δείτε γιατί μερικά παιδιά δυσκολεύονται πολύ να είναι υπομονετικά και να περιμένουν τη σειρά τους.

Podcast: Ναι, πάω με αναπηρικό αμαξίδιο σε όλα τα μεγάλα ροκ live της Ευρώπης

"Ναι, πάω με αναπηρικό αμαξίδιο σε όλα τα μεγάλα ροκ live της Ευρώπης"
Ο Παναγιώτης, εμψυχωτής ατόμων με αναπηρία, δεν έχει χάσει καμία μεγάλη ροκ συναυλία. Ακούστε την ιστορία του στο podcast της σειράς Μικροϊστορίες της LIFO εδώ.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022».

Πανεπιστήμια: Φοιτητές με προβλήματα υγείας δεν πάνε στα ΑΕΙ, για να μην εκτεθούν στον κορονοϊό

Να τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα τους εξ αποστάσεως ζητούν φοιτητές της Νομικής Αθήνας αλλά και άλλων πανεπιστημίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως τονίζουν οι φοιτητές «ανάμεσά μας υπάρχουν φοιτητές καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, με νευρολογικά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι λόγω θεραπευτικής αγωγής, πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα και από άλλες παθήσεις, που καθιστούν την έκθεση στον ιό απειλητική για τη ζωή».

ΙΕΠ: Κατακυρώθηκε διαγωνισμός 102.870€ για ανάπτυξη υλικού για μαθητές με νοητική αναπηρία

Στόχος είναι η προσαρμογή επιλεγμένου περιεχομένου και η ανάπτυξη του σχετικού υλικού για μαθητές/-ήτριες με νοητική αναπηρία (ελαφριά και μέτρια νοητική καθυστέρηση) στη Γλώσσα, στα Μαθηματικά, στην Ιστορία, στη Μελέτη Περιβάλλοντος και στα Θρησκευτικά.

Ανάπηρες/οι αθλητριες/ές στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του κυρίου Αντώνιου Ρέλλα, σκηνοθέτη και ανάπηρου ακτιβιστή, στο Facebook, αναφορικά με τη συμμετοχή ανάπηρων αθλητριών/αθλητών στο Μαραθώνιο της Αθήνας:

Η Κατερίνα Σαράντη είναι η πρώτη ανάπηρη αθλήτρια στην ιστορία του μαραθωνίου της Αθήνας που τερματίζει!

Για την ιστορία.

Πριν 8 χρόνια, το Νοέμβριο του 2013, οι ανάπηροι αθλητές Alexandros Taxildaris και Makis Kalaras επιχείρησαν να συμμετάσχουν στον κλασικό μαραθώνιο με τα χειρήλατα αμαξίδια τους.

Οι διοργανωτές απαγόρευσαν την συμμετοχή των δυο διακεκριμένων αθλητών με το επιχείρημα της δήθεν επικινδυνότητας των χειρήλατων αμαξιδίων για τους μη αναπήρους συμμετέχοντες.

Οι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας: Αυξημένος ο αριθμός των παιδιών με κατάθλιψη, αυτοκτονικότητα, στρες και βίαιες συμπεριφορές

Υψηλό αριθμό περιστατικών κατέγραψε, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, η επιστημονική ομάδα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, που δίνει μάχη για να καλύψει τα αυξημένα αιτήματα γονιών για την παροχή βοήθειας στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο έχουν αντιμετωπιστεί στα τακτικά ιατρεία της Κλινικής 3.000 περιστατικά.

Δωρεάν πρόγραμμα ψηφιακής ενισχυτικής διδασκαλίας για όλους τους μαθητές στον δήμο Θεσσαλονίκης

Το τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της διεύθυνσης Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με εταιρεία υλοποιεί, στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, δωρεάν Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Προβολή: Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Κωφών.


Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κωφών στο Αυτό είναι Σαββατοκύριακο | 14/11/2021 | OPEN TV

Tο 4o Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» από το ΠΑΜΑΚ

Για τέταρτη χρονιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021 και σε διαδικτυακή (online) μορφή το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη - Reflection of Disability in Art» - iRoDi.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε οποιονδήποτε ρόλο επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς, ως θεατές.