Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κατασκευή: εύκολη στολή λύκου (δεν απαιτείται ράψιμο)

Πηγή
Για να κατασκευάσετε τη στολή της φωτογραφίας, θα χρειαστείτε μία γκρι μπλούζα με κουκούλα, το πατρόν για τη λυκοκεφαλή και τα λυκοπατούσια, φελτ (κίτρινο, λευκό, μαύρο και γκρι), καρφίτσες, ψαλίδι, πιστόλι θερμής κόλλας και προαιρετικά βελόνα και κλωστή (γκρι). Αναλυτικά τις οδηγίες κατασκευής (και το προαναφερθέν πατρόν) μπορείτε να τις βρείτε εδώ. Τόσο η ιδέα, όσο και η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, ανήκουν στη Lia Griffith.

Ποιοι γονείς είναι αυταρχικοί και πως επηρεάζουν τα παιδιά τους

Της Μυρσίνης Κωστοπούλου

Πώς εκδηλώνεται η γονεϊκή αυταρχικότητα ως τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών;

Οι αυταρχικοί γονείς τείνουν να χρησιμοποιούν ως εργαλεία διαπαιδαγώγησης την υπακοή σε απόλυτους κανόνες, τον έλεγχο, τον δεσποτισμό και τη βία. Ο γονιός λειτουργεί ως μια φιγούρα εξουσίας που στοχεύει στη διαμόρφωση μιας απόλυτα πειθαρχημένης προσωπικότητας.

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Δωρεάν μαθήματα στις Νέες Τεχνολογίες

Για 16η συνεχή χρονιά, συνεχίζονται τα δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα στις νέες τεχνολογίες που διοργανώνει η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στους νέους ανακαινισμένους χώρους της Βιβλιοθήκης (στην οδό Έλλης 8, στο κέντρο της πόλης) και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο (Maker Space). Το εργαστήριο θα φιλοξενήσει και τα υπόλοιπα σεμινάρια που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη, όπως της Ρομποτικής, του 3D Printing, των αγγλικών, φωτογραφίας, βίντεο, και σύντομα και άλλα.

Επιτρέπεται η είσοδος σκύλων για τυφλούς σε λεωφορεία – καταστήματα

Οι αναφερομενες κατηγοριες ζωων θεωρουνται ως ισοτιμοι με τους πολιτες που εξυπηρετουν και για αυτο το σκοπο προστατευονται απο τις διαταξεις της πολιτειας.

Οι σκύλοι – βοηθοί ατόμων με αναπηρίες μπορούν να μπαίνουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς και καταστήματα.