Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Χρόνια πολλά, μαμά!

 


24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής είναι χρυσό από τον Παύλο Λιότσο

Ήταν η ώρα του χρυσού μεταλλίου για την ελληνική αποστολή στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται από την 1η Μαΐου, στην Caxias Do Sul, της Βραζιλίας. Μετά το ασημένιο και τα δύο χάλκινα, ο Παύλος Λιότσος, ο αθλητής του Ταεκβοντο, στα -68κ. ανέβασε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ο ύμνος της χώρας ακούστηκε στη μακρινή Βραζιλία, χαρίζοντας το τέταρτο μετάλλιο, έως και σήμερα.

Workshop για τον προσβάσιμο κινηματογράφο από την ATLAS E.P.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ In-Edit, θα πραγματοποιηθεί workshop κατά τη διάρκεια του οποίου η Δρ. Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη (ATLAS E.P.) θα μιλήσει για τον προσβάσιμο κινηματογράφο, από τη σκοπιά των αρχών προσβασιμότητας και της ενσωμάτωσής τους στις διαδικασίες της δημιουργίας και της διάθεσης ταινιών.
Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρα 12:00, στην Αποθήκη Δ', στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ATLAS E.P.

Προσωπικός βοηθός για Άτομα με Αναπηρία: Έως 31/5 οι αιτήσεις για 1.000 ωφελούμενους στην Αττική

Μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία, με σκοπό τη διευκόλυνση όλων των ενδιαφερομένων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα γίνονται δεκτές και αποφάσεις πιστοποίησης αναπηρίας που είχαν εκδοθεί από υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών, πριν τη σύσταση των ΚΕΠΑ. Αυτή η ρύθμιση αφορά εκείνους που έχουν τέτοια πιστοποίηση εφ’ όρου ζωής και δεν έχουν πιστοποίηση ΚΕΠΑ. Επίσης, αφορά αποκλειστικώς την πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι για τις επόμενες φάσεις θα πρέπει υποχρεωτικώς να διαθέτουν πιστοποίηση από τα ΚΕΠΑ, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν και να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα για έκδοση πιστοποίησης.

Πώς να μάθουν τα παιδιά να ζητάνε – Οι αλλαγές που έφερε η πανδημία

Βαθύ αποδείχθηκε το αποτύπωμα της πανδημίας στα παιδιά και στους νέους. Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή Αντώνιου Κουρουτάκη (2021) υπό την αιγίδα του Συνηγόρου του Πολίτη, τα περιοριστικά μέτρα και ιδίως η αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης, αλλά και των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων δημιούργησε προβλήματα στον ψυχισμό των παιδιών. Επί της ουσίας το έλλειμμα της καθημερινής συναναστροφής με συνομηλίκους τους, γέμισε τα παιδιά άγχος, ανησυχία και θλίψη που ήταν δύσκολα διαχειρίσιμα.

2ήμερο Συνέδριο για την εκπαίδευση Κωφών ενηλίκων ως πρότυπα Κωφών και για την ευρύτερη κοινωνία

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ υλοποιεί το έργο «Κωφοί Ενήλικες ως Πρότυπα για τον Κόσμο των Ακουόντων: Σύνδεσμοι της Ίδιας Αλυσίδας»

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Τρίτο μετάλλιο στις ελληνικές αποσκευές με το χάλκινο της Ειρήνης Μαχαιρίδου στο ταεκβοντο

Τα δυναμικά αθλήματα μετά το χάλκινο της Σοφίας Μουτσώκου μπαίνουν εκ νέου στο χορό των μεταλλίων. Ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο χάρισε στην ελληνική αποστολή, των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, η 14χρονη Ειρήνη Μαχαιρίδου στο τεχνικό αγώνισμα του ταεκβοντο, το poomsae που ελληνικά ονομάζεται φόρμες ή σκιαμαχίες (προκαθορισμένος συνδυασμός τεχνικών (χεριών και ποδιών) που εκτελούνται στον αέρα χωρίς αντίπαλο και επαφή).

Malmo Lady Intercup 2022: Πρεμιέρα για την εθνική γυναικών με μία νίκη σε δύο αγώνες

Με μια νίκη και μια ήττα, ολοκληρώθηκε για την εθνική μας ομάδα γκόλμπολ των γυναικών, η πρώτη ημέρα στο διεθνές τουρνουά MALMÖ LADY INTERCUP 2022 που φιλοξενείται στη Σουηδία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον εναρκτήριο αγώνα της νίκησε 10-0 την Ισπανία, ενώ στον αμέσως επόμενο έχασε 10-2 από την ομάδα των ΗΠΑ.

Ελένη Τροβά: Ο χρόνος απονομής Δικαιοσύνης και παιδική ηλικία – Μια πρόγευση

Ο χρόνος στην διάρκεια της παιδικής ηλικίας έχει εντελώς διαφορετικές διαστάσεις από το χρόνο των ενηλίκων. Το παιδί γνωρίζει το τώρα και λίγο μόνον μεριμνά για τα μελλούμενα ή ενθυμείται τα παλαιά παρεκτός αν αφορούν σημαντικά ορόσημα για τη ζωή του: σχολικές διακοπές, γιορτές, εκδρομές, χρόνος ενηλικίωσης. Πράγματι ξέρουμε όλοι ότι το πότε θα ψηφίζαμε ή θα οδηγούσαμε αυτοκίνητο ήταν πολύ σημαντικό γεγονός ώστε να μας θυμίζει το 18ο έτος! Hσχέση της παιδικής ηλικίας με το χρόνο μάλιστα αποτέλεσε αντικείμενο πρόσφατου διεθνούς συνεδρίου (2021) στο Πανεπιστήμιο του Tampere της Φινλανδίας με όψεις που εκπλήσσουν το μελετητή.

Ναδάλ: Άνοιξε κέντρο για ευάλωτα παιδιά στη Μαδρίτη

Το ίδρυμα του Ράφα Ναδάλ εγκαινίασε το τρίτο σπίτι του για ευάλωτα παιδιά στην Ισπανία - Μετά από τη Μαγιόρκα και τη Βαλένθια έχει πλέον και στη Μαδρίτη

Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας που είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία του αθλήματος εγκαινίασε το 3ο Rafa Nadal Foundation Center στη Μαδρίτη και θα παρέχει φροντίδα και εκπαίδευση σε ευάλωτα παιδιά.