Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Διαβάζοντας σε Κωφά παιδια

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων στα μικρά παιδιά για τη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική αναπτυξή τους. Δείτε πώς μπορείτε να διαβάσετε σε κωφά παιδιά που χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα και βοηθήστε τα να γνωρίσουν τη μαγεία των βιβλίων. 

Οι συμβουλές δίνονται από το Gallaudet University, το πρώτο πανεπιστήμιο Κωφών που μέχρι και σήμερα έχει πολύ δυναμική παρουσία σε θέματα εκπαίδευσης κωφών ατόμων. 

Podcast: Και αν οι πλατφόρμες, τα σινεμά και η τηλεόραση καταργήσουν εντελώς τους υπότιτλους;

Στο πρώτο επεισόδιο τής δεύτερης σεζόν του podcast Μεταξύ σοβαρού και αστείου
η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος θέτουν "μετακαλοκαιρινά Ερωτήματα που βάζουν την παρακολούθηση σειρών και ταινιών σε μια εντελώς νέα βάση, μερικές πληροφορίες που σίγουρα δεν ξέρατε για τον Harry Potter το Star Trek και το Πρόσφατο ντοκιμαντέρ για την ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ Και στο βάθος η ακουστική περιγραφή – audio description".

Στο νοσοκομείο με τον αυτιστικό γιο μου… Αν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό

Το κείμενο που ακολουθεί στάλθηκε στην Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια στα θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, από την αρθρογράφο του nevronas.gr Ιωάννα Νεραντζάκη, μητέρα ενήλικά αυτιστικού, και αφορά στις συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας των ψυχονοητικά ανάπηρων ανθρώπων.

Κα Ράπτη,
Ονομάζομαι Ιωάννα Νεραντζάκη και συναντηθήκαμε πριν έναν χρόνο στο γραφείο σας, όπου μαζί με τον κο Βαγγέλη Καρατζά, εκπροσωπήσαμε 48 Συλλόγους γονέων ΑμεΑ για να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τις συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας των ψυχονοητικά ανάπηρων παιδιών μας.

Τρεις μαθητές πίσω από τον κορυφαίο ιστότοπο παρακολούθησης του Covid στην Αυστραλία

Πίσω από έναν από τους πιο έγκυρους ιστότοπους παρακολούθησης του κορωνοϊού στην Αυστραλία βρίσκονται τρεις έφηβοι.

Οι μαθητές, που διαχειρίζονται το CovidbaseAU, έκαναν γνωστή την είδηση με ανάρτηση στο Twitter, όπου ποζάρουν αφού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Πρόκειται για τον 14χρονο Γουέσλι και τους 15χρονους Τζακ και Ντάρσι, οι οποίοι όπως είπαν ανυπομονούσαν να συμμετάσχουν στο 25,30% των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών στη Βικτώρια που έκαναν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Βασιλική Καλογεροπούλου: Είμαι, Σκέφτομαι, Θέλω!

Ήμουν μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου ακόμη, όταν, την τελευταία μέρα των σχολικών εξετάσεων, είδα στην πόρτα του σχολείου μου κάποιον, ο οποίος μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια. 

«Προπονητής τένις», έγραφε στο φυλλάδιο, «θα μάθει το άθλημα σε νέους και παιδιά. Οι προπονήσεις θα γίνουν τα Σαββατοκύριακα στα δυο γηπεδάκια του χωριού (σ.σ. Σταυρός Θεσσαλονίκης). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή…».

«Ο Χέllo καλωσορίζει τα παιδιά στην Ελλάδα» -Η πρώτη τουριστική ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδιά

Η πρώτη τουριστική ταινία κινουμένων σχεδίων (animated video) που απευθύνεται σε παιδιά 7-15 ετών είναι πλέον γεγονός και προωθεί τις οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα.

Φέρει τον τίτλο «o Χέllo (Hello) καλωσορίζει τα παιδιά στην Ελλάδα».

Η επίσημη πρώτη παρουσίασή της πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. Πρόκειται για μια πρωτότυπη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, με χρήση της τεχνικής 2D animation και θέμα την Ελλάδα ως προορισμό οικογενειακών διακοπών.

SELFIE για τις ψηφιακές τεχνολογίες στα σχολεία

To Joint Research Centre (Κοινό Κέντρο Ερευνών) είναι η εσωτερική επιστημονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έρευνα που πραγματοποιεί συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτικών της ΕΕ χάρη στην παροχή ανεξάρτητης συμβουλευτικής υποστήριξης βάσει επιστημονικών στοιχείων. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του υλοποίησε το SELFIE ένα ερευνητικό έργο που διερευνά εάν αξιοποιούνται και σε ποιο βαθμό οι ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της μάθησης. Το SELFIE είναι ένα δωρεάν προσαρμόσιμο εργαλείο που βοηθά τα σχολεία να αξιολογήσουν πώς χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να υποστηρίξουν τη μάθηση. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στα σχολεία να σχηματίσουν μια εικόνα της κατάστασης και να αναπτύξουν ένα σχέδιο δράσης για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους ικανότητες.

Μια μητέρα μας ενημερώνει για τον αυτισμό

Ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι είναι ο αυτισμός. Στόχος είναι έστω κι ένας άνθρωπος να καταλάβει δυο πράγματα παραπάνω. Έτσι θα αποκτήσουμε όλοι εμείς που ζούμε τον αυτισμό καθημερινά 24/7, έναν σύμμαχο.

Το Φάσμα του Αυτισμού (Autism Spectrum)…