Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Οι δυσκολίες, που έχουν σχέση με τον Αυτισμό, παραμένουν και στην ενήλικη ζωή του ατόμου.

Σε μια από τις πρώτες έρευνες σχετικά με τη ζωή των ατόμων μέσης ηλικίας με Αυτισμό, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, καθώς τα αυτιστικά άτομα ωριμάζουν και εισέρχονται στη μέση ηλικία, δυσκολεύονται να ζήσουν ανεξάρτητα και να διατηρήσουν τις δουλειές τους και τις σχέσεις τους.

Μια νέα έρευνα παρουσιάζει την καθημερινότητα ενηλίκων με Αυτισμό, στην ηλικία των 30 και 40 χρόνων τους, μια χρονική περίοδο που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς επιστήμονες αναπτυξιακών διαταραχών.

Πρωτοποριακή εφαρμογή για την εκπαίδευση κωφών από το ΤΕΙ Κρήτης

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για τη μετάφραση γραπτού κειμένου στη νοηματική γλώσσα παρουσίασε το ΤΕΙ Κρήτης. Η παρουσίαση έγινε στο ΤΕΙ Κρήτης, το focus group των Πανεπιστημίων και τοπικών φορέων εκπαίδευσης κωφών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα I-ACE.

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας συμμετέχει με τιμητική υποψηφιότητα στα Education Leaders Awards 2018

Στα Βραβεία Αριστείας στην Εκπαίδευση 2018 που πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στις 18 Μαΐου 2018 και διοργανώνονται υπό την προεδρία της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, θα παραστεί η Ρόδια εκπαιδευτικός και υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, κυρία Αικατερίνα Λέγγου, για να παραλάβει τιμητικό βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα «Αρχειακή Συλλογή Ελληνικής Παιδικής Ζωγραφικής» της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας. 

Αυξήθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Πάνω από 250 υποθέσεις σε τρία χρόνια στη Β. Ελλάδα

Περίπτωση 1: Μαθήτρια δημοτικού μιλούσε κρυφά σε συμμαθητές της για σεξουαλικά ζητήματα, τα οποία όμως δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ένα 9χρονο κορίτσι. Ο δάσκαλος άκουσε τη συζήτηση.Του φάνηκαν περίεργα. Διευκόλυνε το παιδί να μιλήσει. Αποτέλεσμα: να ξετυλιχτεί το κουβάρι της σεξουαλικής κακοποίησης από έναν φίλο της οικογένειας.

Kaspersky: Οι γονείς περιορίζουν τον online χρόνο των παιδιών τους

Πραγματική ανησυχία για το χρόνο που περνάνε τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο, διακατέχει σήμερα τους περισσότερους γονείς, εξαιτίας των κινδύνων, που συνδέονται με το μεγάλωμα παιδιού σε έναν online κόσμο.Ως αποτέλεσμα, ένας στους τρεις γονείς περιορίζει το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά του σερφάροντας στο Διαδίκτυο, με στόχο να τα προστατεύσουν από τους online κινδύνους.

Σε ευρεία χρήση το πρώτο τεστ για την προεκλαμψία

Το πρώτο τεστ, παγκοσμίως, που μπορεί να προβλέψει την προεκλαμψία, μια δυνητικά επικίνδυνη επιπλοκή της εγκυμοσύνης, εφαρμόζεται στο Βασιλικό Γυναικολογικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Χιλιάδες οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη στα σχολεία της χώρας

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κατέθεσαν και φέτος οι αιτήσεις για την πρόσληψη τους στα σχολεία της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά.

Τα στοιχεία που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων των εκπαιδευτικών για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2018-2019, ανακοινώθηκαν ήδη από το υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων

Από 1ης έως 6 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια της χώρας, από την Τρίτη 29 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου οι προαγωγικές της Α’ και Β’ λυκείου και από 29 Μαΐου έως 1η Ιουνίου οι απολυτήριες της Γ’ τάξης.

Εκδήλωση: «Ηγέτες του αύριο, Παιδιά του Σήμερα»

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση – έκθεση με θέμα «Ηγέτες του αύριο, Παιδιά του Σήμερα» συνδιοργανώνουν τo πρόγραμμα«Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα – Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διασύνδεσης Έρευνας και Κοινωνικής Πράξης, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 8:00 μ.μ., στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη.

Νέο τεστ αίματος εντοπίζει εύκολα τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα φιστίκια

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να εντοπίσει με ευκολότερο, φθηνότερο και ανώδυνο τρόπο τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα φιστίκια.

Το νέο τεστ, που αναζητά βιοδείκτες τους οποίους απελευθερώνουν τα λευκά ανοσο-κύτταρα του αίματος, έχει ποσοστό επιτυχίας 98% στις διαγνώσεις, όπως έδειξε η δοκιμή του σε 174 παιδιά.

Εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά (Αθήνα, 06/05/2018)

Με κεντρικό μήνυμα «Δίνω αίμα, δίνω ζωή!», η ομάδα Bloode, η πρώτη διαδικτυακή κοινότητα για την αιμοδοσία στην Ελλάδα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρες 10:00 έως 14:30, στο HIGGS (Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο).

Βρετανία: Φοιτητές θα υπογράφουν σύμβαση ότι δεν παίρνουν ναρκωτικά

Το πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ σύντομα θα είναι το πρώτο ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα υποχρεώνει τους σπουδαστές να υπογράφουν συμβάσεις, με τις οποίες θα υπόσχονται ότι δεν θα κάνουν χρήση ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη.