Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τηλεοπτικό σποτ για το Cyber Bullying απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματος



Γονείς προστατέψτε το παιδί σας από τη βία στο σχολείο

του Mάρκου Ρήγου (Ψυχολόγος), δημοσιευμένο στο ιστολόγιο του 3ου Γενικού Λυκείου Ζωγράφου
Για να πούμε ότι κάποιο παιδί έχει πέσει θύμα βίας είναι μία διαδικασία που σαφώς προσδιορίζεται από κοινωνικοπολιτισμικά, οικογενειακά καθώς και από ατομικά κριτήρια. Για παράδειγμα αναφέρουμε καταστάσεις ώστε να εξετάσουμε αν και σε πιο βαθμό αποτελούν βία.

Πριμοδότηση για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς στις πανελλαδικές εξετάσεις

Επιπλέον μόρια θα πάρουν οι μαθητές από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η απόφαση ελήφθη μετά το αίτημα που είχαν υποβάλει μαθητές και γονείς, ούτως ώστε να υπάρξει μέριμνα, καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαδρομής τους στην εκπαίδευση «αποσυντονίστηκαν» λόγω του σεισμού.

8 τρόποι για να προλάβετε την γκρίνια του παιδιού!

Η πειθαρχία δεν είναι κάτι που πρέπει να επιβάλλουμε στα παιδιά, όταν ήδη έχουν κάνει κάτι. Εμείς οι γονείς μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να αποτρέψουμε τις γκρίνιες και τα ξεσπάσματα πριν ακόμη προκύψουν. Εννοείται αυτί αυτό δε μπορεί να γίνεται πάντα, μια που τα νήπια και τα παιδιά πολλές φορές συμπεριφέρονται γκρινιάρικα χωρίς λόγο. Ωστόσο με λίγη θέληση και άλλη τόση υπομονή μπορούμε να σταματήσουμε τα ξεσπάσματα των παιδιών πριν...ξεκινήσουν

Συνδέεται η παρακεταμόλη με γεννήσεις παιδιών με ελλειμματική προσοχή;

Η κοινή ουσία παρακεταμόλη ή ακεταμινοφαίνη, που περιέχεται σε γνωστά παυσίπονα και αντιπυρετικά, όπως το «ντεπόν» και το «παναντόλ», και η οποία έως τώρα θεωρείται ασφαλής για τις εγκύους, για πρώτη φορά συσχετίστηκε (από μια νέα αμερικανο-δανική επιστημονική έρευνα) με αυξημένο κίνδυνο να γεννηθούν παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Προβολή: Όσο δεν αντιδράς, η βία θα φτάσει και σε εσένα

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία στέλνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με ένα νέο διαφημιστικό σποτ που κόβει την ανάσα. Μάθετε περισσότερα στοhttp://www.1againstracism.gr

ΤΣΜΕΔΕ: Έλεγχος και αποπληρωμή της Ειδικής Αγωγής

Έλεγχος και αποπληρωμή της Ειδικής Αγωγής Σας ενημερώνουμε για τελευταία και οριστική φορά ότι για τον έλεγχο και την αποπληρωμή της Ειδικής Αγωγής, πρέπει να προσκομίσετε άμεσα τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Επικίνδυνα πολλά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Χαρακτηρίζονται από παλαιότητα και από μη επαρκή αντισεισμική θωράκιση
Περίπου 1 στα 3 σχολεία της Θεσσαλονίκης, σε σύνολο 167, χαρακτηρίζεται από παλαιότητα και από μη επαρκή αντισεισμική θωράκιση. Το παραπάνω προκύπτει μετά από την εξέταση 167 σχολείων στην οποία προχώρησαν μηχανικοί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

«Οι τέχνες στο σχολείο», συζήτηση με ελεύθερη είσοδο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το ελληνικό κράτος, σε επίπεδο διακηρύξεων, αντιμετωπίζει τον πολιτισμό ως έναν τομέα που προσδίδει στη χώρα κύρος και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία πολιτικά στελέχη κομμάτων, ακόμη και πρωθυπουργοί, επιλέγουν κατά καιρούς να τεθούν επικεφαλής του αντίστοιχου χαρτοφυλακίου. Στην πράξη, όμως, ο πολιτισμός είναι το πρώτο θύμα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις οι ερωτήσεις της "Τράπεζας Θεμάτων"

Σε τρεις φάσεις θα υλοποιηθεί η «τράπεζα θεμάτων» όπως έχει γράψει το news.gr σε σχετικό του άρθρο. Η πρώτη φάση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς τα χρονικά της πλαίσια είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 31 Μαΐου. Στη φάση αυτή θα δημιουργηθούν θέματα για 27 γνωστικά αντικείμενα με τα 15 εξ αυτών να αφορούν τα μαθήματα των Γενικών Λυκείων και τα 12 των Επαγγελματικών Λυκείων.