Ένα πολύ ευχάριστο και χαλαρωτικό παιχνίδι εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Κάθε παίκτης παίρνει μια στρογγυλή βάση (με υλικό τύπου βέλκρο) και την περνάει στο χέρι του (υπάρχει ειδικό κορδόνι που σχηματίζει λαβή στην πίσω επιφάνεια της βάσης). Ο ένας παίκτης πετάει το μπαλάκι (του τένις) και ο άλλος παίκτης καλείται να το «πιάσει» με την στρογγυλή αυτή βάση (η μπάλα κολλάει στην στρογγυλή βάση και δεν πέφτει). Στη συνέχεια, ο παίκτης που ήταν στην υποδοχή «ξεκολλάει»/ τραβάει την μπάλα από την στρογγυλή βάση και την πετάει στον άλλο παίκτη. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι ένας από τους δύο παίκτες να μην καταφέρει να «πιάσει» την μπάλα με την στρογγυλή βάση και η μπάλα να πέσει κάτω.
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016
Φωτοζωγραφική, Ηχοϊστορία και Ρομποτική για μαθητές
Ποια διαδρομή ακολουθεί το φως μέσα σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR, από την είσοδό του από τον φακό μέχρι την αποτύπωσή του στη φωτογραφία που τελικά βλέπουμε; Τι είναι το light painting και πώς φωτογραφίζουμε στο σκοτάδι; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο της Φωτοζωγραφικής του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου μέσα στον Μάρτιο. Πρόκειται για ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, για μαθητές 13 -17 ετών και το ευρύ νεανικό κοινό, αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία.
Μεταξύ των 10 καλύτερων η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ κατατάχθηκε στις δέκα καλύτερες θέσεις προβολής και προώθησης βιβλιοθηκών, στον 13ο διεθνή διαγωνισμό «IFLA BibLibre International Library marketing award 2016», συμμετέχοντας με τη δράση «Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη/A literary walk in Thessaloniki».
Ο Ευγένιος Τριβιζάς μιλά για τη σπουδαία διεθνή διάκριση
Ήταν μία μεγάλη χαρά γιατί δείχνει ότι οι ιστορίες δεν έχουν όρια. Είναι κάτι το διαπολιτισμικό. Ότι μία καλή ιστορία μπορεί να βρίσκει ανταπόκριση όχι μόνο σε μία χώρα, αλλά σε όλο τον κόσμο" λέει για τη σπουδαία διεθνή του διάκριση ο Ευγένιος Τριβιζάς, μιλώντας στο Mega και τη Βίκυ Κατεχάκη.
Πώς ρίχνουμε τον πυρετό στα παιδιά
Ο πυρετός είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από το φυσιολογικό. Η φυσιολογική θερμοκρασία ενός υγιούς παιδιού είναι μεταξύ 36,5 - 37,8 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο ο πυρετός δεν είναι εχθρός του οργανισμού αλλά η αντίδρασή του σε έναν εισβολέα (μικρόβιο ή ιό) ο οποίος δεν μπορεί να επιζήσει και να πολλαπλασιαστεί σε υψηλή θερμοκρασία. Ανεβάζοντας έτσι τη θερμοκρασία του ο οργανισμός προσπαθεί να τον καταπολεμήσει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι παιδίατροι είναι καθησυχαστικοί όταν το παιδί κάνει πυρετό.
Πρόσθετη εκπαίδευση παντού
Σχεδόν οι μισοί γονείς παγκοσμίως έχουν πληρώσει για πρόσθετη εκπαίδευση των παιδιών τους. Δηλαδή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο το φροντιστήριο;
Δεν φταίνε τα χάλια του σχολείου για τα χρήματα που πληρώνουν οι γονείς, για ξένες γλώσσες, για φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, για φροντιστήρια για φοιτητές ακόμη και για γυμναστική, χορό ή ζωγραφική;
Φταίει και η κακή λειτουργία του σχολείου στην Ελλάδα, που αυξάνει το ποσόν που πληρώνουν οι οικογένειες, αλλά αυτό δεν εξηγεί τι συμβαίνει στις άλλες χώρες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)