Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Head-lines: μια εκπομπή για την ψυχική υγεία που παρουσιάζεται από μαριονέτες

Το να είσαι παιδί δεν ήταν ποτέ εύκολο και τα τελευταία δύο χρόνια δεν βοήθησαν. Καθώς τα παιδιά και οι έφηβοι αγωνίζονται να βρουν ξανά τους ρυθμούς τους στον κόσμο μας μετά την πανδημία —κατακλυσμένα από (μερικές φορές τρομακτικό) περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νιώθοντας ταυτόχρονα πίεση να πετυχαίνουν καλές αποδόσεις στο σχολείο— σε παγκόσμιο επίπεδο έχει παρατηρηθεί αύξηση των επιπλοκών ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων.

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία για την υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων είναι η εκπομπή “Head-lines” των L.A. Times και του Bob Baker Marionette Theatre.

"Αποκλεισμός Αναπήρων Αθλητών από το Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2022"

Η Κατερίνα Σαράντη (Katerina Saranti) είναι η πρώτη ανάπηρη αθλήτρια στην ιστορία του μαραθωνίου της Αθήνας που τερμάτισε με χειρήλατο αμαξίδιο το 2021. Με ανάρτησή της στο Facebook καταγγέλει τον αποκλεισμό αναπήρων αθλητών από το αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2022.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτώβριου, καθώς ολοκλήρωσα το Ολυμπιακό τρίαθλο στο νησί μου, τη Ρόδο (1,5χιλ κολύμπι, 40χιλ χειρήλατο, 10χιλ τρέξιμο με αγωνιστικό αμαξίδιο), ένιωσα τόση απέραντη χαρά μαζί με τους συντοπίτες μου που αυτόματα αποζημίωνε τους κόπους και την προσπάθεια μου.

Όταν ο ήχος σωπαίνει - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Παράρτημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας στα σχολεία της Φυλακής

Το πρώτο παράρτημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας δημιουργείται στον χώρο όπου λειτουργεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας και του 45ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, των σχολείων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας. Το μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφηκε χθες ανάμεσα στους δύο φορείς, προβλέπει πρόγραμμα αρχειοθέτησης όλων των βιβλίων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης των εκπαιδευτικών δομών της Φυλακής Λάρισας, εμπλουτισμό τους με βιβλία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με επίκεντρο τη φιλαναγνωσία, τη μελέτη και τη γραφή.

«Παιχνίδια ασφυξίας»: Ο ρόλος και η ευθύνη του διαδικτύου στη διάδοση επικίνδυνων προκλήσεων για τους νέους

Οι επικίνδυνες προκλήσεις και τα διαδικτυακά παιχνίδια ανάμεσα στις εφηβικές και νεανικές ηλικίες αποτελούν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά στο ψηφιακό περιβάλλον. Οι ψηφιακές πλατφόρμες ενίοτε φιλοξενούν επικίνδυνα challenges, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και βάλλουν τον ψυχισμό τους. Οι δοκιμασίες αυτές συνήθως αποτελούνται από επίπεδα αυξανόμενης δυσκολίας τα οποία απαιτούν από τους συμμετέχοντες να προβούν σε επίπονες ενέργειες, να προκαλέσουν πόνο και να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Αντώνης Τσαπατάκης:στα βραβεία του προγράμματος «Proud of Youth» της HELLENiQ ENERGY

Η βράβευση των αριστούχων αποφοίτων Λυκείων από τους όμορους Δήμους αποτελεί έναν από τους πυλώνες του προγράμματος «Proud of Youth», που από φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από το 2009 ο ιστορικός ενεργειακός Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που μετονομάστηκε πρόσφατα σε HELLENiQ ENERGY στο πλαίσιο της πλήρους μετάβασης προς τη νέα εποχή της έξυπνης και πράσινης ενέργειας, έχει επενδύσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ στην εκπαίδευση και τους νέους.

«Άκουσέ με»: Η ταινία που βάζει στο κέντρο της το διαφορετικό κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ταινία ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ της Μαρίας Ντούζα, σε παραγωγή Steficon και συμπαραγωγή ArsDigital θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα με δύο προβολές στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ είναι μια ταινία για την μοναξιά, την ανάγκη μας για επικοινωνία, την ανάγκη μας για ανθρώπινη επαφή και αγάπη. Στο κέντρο της ιστορίας είναι η κωφή έφηβη Βαλμίρα.

Ανήλικη Influencer σε Δράση: Mind The Gap

Μια φορά και έναν καιρό, ένα κορίτσι ζούσε στα προάστια μιας μεγάλης πόλης. Όταν το κορίτσι μεγάλωσε κάπως, οι γονείς της της δώρισαν ένα μικρό μαύρο καθρεφτάκι. Μια μέρα το κορίτσι συνάντησε στο βάθος του καθρέφτη κι άλλα πολλά κορίτσια. Κι όταν άρχισε να τους μιλάει, εκείνα την άκουγαν και την παρακολουθούσαν. Γιατί κι εκείνα είχαν ίδια μαύρα καθρεφτάκια. «Είναι πολύ εύκολο να γίνεις σαν κι εμένα», είπε το κορίτσι. «Έλα και ακολούθησέ με».

ΗΠΑ: Μαθητές δολοφόνησαν την καθηγήτρια των Ισπανικών τους επειδή τους έβαλε κακό βαθμό

Δύο έφηβοι στην Αϊόβα σκότωσαν την καθηγήτρια των Ισπανικών τους στο σχολείο επειδή απογοητεύτηκαν που τους έβαλε κακό βαθμό, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της υπόθεσης.

Οι Willard Miller και Jeremy Goodale κατηγορούνται για τη δολοφονία της Nohema Graber στο Φέρφιλντ.

«Μια αγκαλιά για τα πρόωρα μωρά»

Σε ολόκληρο τον κόσμο, 15 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο. Τα πρόωρα μωρά αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στην Ευρώπη. Η 17η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τις προκλήσεις του πρόωρου τοκετού και να φωτίσει τους κινδύνους και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα βρέφη και οι οικογένειές τους παγκοσμίως.

Τζόρτζι Χένλεϊ: Η ηθοποιός της «Νάρνια» προσβλήθηκε από σαρκοφάγο ασθένεια

Μια ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Το Χρονικό της Νάρνια» ευχαρίστησε δημοσίως το νοσοκομείο που την «φρόντισε εξαιρετικά» όταν προσβλήθηκε από μια σαρκοφάγο ασθένεια.

Η Τζόρτζι Χένλεϊ, 27 ετών, που υποδύθηκε την Λούσι Πέβενσι στην κινηματογραφική τριλογία, εισήχθη στο νοσοκομείο Άντενμπρουκ του Κέιμπριτζ με νεκρωτική περιτονίτιδα, σε ηλικία 18 ετών.