Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Ερωτόκριτος» στα τουρκικά

Αν και ο Βιτσέντζος Κορνάρος δεν θα το φανταζόταν ποτέ, το επικολυρικό ποίημά του, τρεις αιώνες μετά την πρώτη του έκδοση, δεν είναι εντελώς άγνωστο σε μερικούς κατοίκους της γείτονος. Ο καθηγητής Χακί Μπιλγκεχάν – γόνος Τουρκοκρητικών, ξεριζωμένων από την Κρήτη μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης – πρόσφατα το μετέφρασε για πρώτη φορά στη γλώσσα των συμπατριωτών του. Με την κατάλληλη βέβαια υποστήριξη: το παρελθόν και τις αναμνήσεις του.

Καλοκαίρι 2012 στο αγρόκτημα από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Όπως κάθε καλοκαίρι, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να απολαύσουν μέρες ξενοιασιάς στο εκπαιδευτικό –παραγωγικό αγρόκτημά της. Θα παίξουν, θα ψυχαγωγηθούν, θα μάθουν μέσα από προγράμματα με θέματα πάντα επίκαιρα και προσφιλή σε παιδιά και γονείς.

2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στις 12 και 13 Μαΐου

Οι συντελεστές της παράστασης με τίτλο «Στην οθόνη φως» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και η ομάδα Grasshopper προσκάλεσαν θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων, δήμων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων να πάρουν μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

Ι Μαθητιάδα

Στην Πρώτη Σερρών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σερρών, θα διεξαχθεί η «Ι’ Μαθητιάδα» από 11 έως 15 Μαΐου 2012, υπό την αιγίδα του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς είναι προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 34 Ολυμπιακών αθλημάτων (138 τελικοί αγωνισμάτων), με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων από όλους τουςνομούςτης Ελλάδας καθώς και από σχολεία της ομογένειας του εξωτερικού από όλες τις ηπείρους.

Θύματα βίας: εντός και εκτός της οικογένειας εντός και εκτός συνόρων: Εισήγηση της Κ. Δ. Σπινέλλη

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο Ανθρωποκεντρικά:

Η παρούσα Εισήγηση, όπως αναδημοσιεύεται εκ μέρους μας αυτούσια πραγματοποιήθηκε από την Κ. Δ. Σπινέλλη, κατά την διάρκεια Ημερίδας με θέμα: «Μορφές βίας κατά παιδιών και γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία», που διοργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων τον Μάιο του 2006 στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κέντρου του Διεθνούς Συμβουλίου Γυναικών (ECICW-CECIF).

Παιδιά ενός φτωχότερου θεού

Ζοφερή είναι η πραγματικότητα για τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Περισσότεροι από 100.000 ανήλικοι στη χώρα μας εργάζονται ενώ 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Υποτροφίες στον κλάδο της πληροφορικής από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Πληροφορικής, (μία (1) για σπουδές στην Ελλάδα και μία (1) για σπουδές στο εξωτερικό), από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.