Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Video as a magnifying glass


Η σειρά των Workshops "Video as a magnifying glass" έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός άτυπου διεθνούς γκρουπ παραγωγής βίντεο από νέους που θα δημιουργούν σύντομες οπτικές αναφορές για τα διάφορα ζητήματα στην καθημερινή ζωή της πόλης στην οποία ζουν. 
Τα Workshops θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Κωφών Μακεδονίας, Κωστή Παλαμά 14Α, 5ος όροφος

Open House 2010


Το Κολλέγιο Ανατόλια ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο ευρύ κοινό και διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση, το Open House 2010.

Πάρτυ Κωφών


Το Σάββατο, 8 Μαϊου 2010, ο Σύλλογος Κωφών και Βαρηκόων Νομού Μαγνησίας "Η ΑΡΓΩ" διοργανώνει πάρτι.  Ώρα προσέλευσης έχει οριστεί  22:00 και η τιμή ποτού είναι 6 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες πώς να πάτε στο πάρτυ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου, όπου υπάρχουν αναρτημένοι χάρτες με σημαδεμένη την κατάλληλη διαδρομή.

Παιδιά και προβλήματα βάρους


"Ενα στα τρία παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους, όπως αποδεικνύει έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Τα προβλήματα αυτά ξεκινούν, μάλιστα, από την ιδιαίτερα μικρή ηλικία των 2 με 3 ετών, με το ποσοστό παιδιών με πρόβλημα βάρους να αγγίζει το 29%!" Διαβάστε στο άρθρο του Αγγελιοφόρου τα ανησυχητικά ευρήματα της ερευνας σχετικά με τη στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά με προβλήματα βάρους.
Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε τονίζει το διαφορετικό τρόπο με τον οποίο τραυματίζονται τα παιδιά ανάλογα με το βάρος τους, καθώς και το χρόνο ανάρρωσης που χρειάζονται από τους τραυματισμούς αυτούς.
Τέλος, στο Λίβερπουλ, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης "της χρήσης της λέξης «παχυσαρκία» από την υγειονομική εκστρατεία του και την αντικατάστασή της από τη φράση «ανθυγιεινό βάρος», για να μην προσβάλλονται τα υπέρβαρα παιδιά. Το να μη λες τα πράγματα με το όνομά τους ενδεχομένως δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσεις, αλλά όταν πρόκειται για παιδιά μπορεί όντως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Η σχετική πρόταση άρχισε να συζητείται στον δήμο, όταν έκθεση σχολικών οργανώσεων ανέφερε ότι πράγματι τα παιδιά ενοχλούνται από τη λέξη «παχύσαρκος» και ορισμένες φορές μπορεί να επιμένουν στο φαγητό και την εν γένει ανθυγιεινή διατροφή μόνο και μόνο από αντίδραση. Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής του τμήματος για την παχυσαρκία του Ιδρύματος για την Παιδική Ανάπτυξη επισήμανε ότι όταν είσαι χοντρός, είσαι χοντρός και παρότι η λέξη στιγματίζει τα παιδιά, εντούτοις πρέπει να μάθουν να ζουν με την πραγματικότητα και το κυριότερο να την αντιμετωπίζουν." (Καθημερινή)

Η Παιδεία που δεν έχουμε εμείς...

ΓΙΑ το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, που θεωρείται ίσως το καλύτερο στον κόσμο, γράφαμε στη στήλη αυτή πριν από περίπου 6 χρόνια.

Το σημείωμα εκείνο είχε γίνει τότε αφορμή για έναν διάλογο που κράτησε περίπου 2 μήνες, με πολύ ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ μαθητών, γονέων, δασκάλων, καθηγητών, πολιτικών, ακόμα και συμπατριωτών μας που ζουν σε άλλες χώρες και μας μετέφεραν τις δικές τους εντυπώσεις από τα εκεί εκπαιδευτικά συστήματα.

Ανακοίνωση/Πρόσκληση «Βοήθεια στο Σπίτι» – Ορθοπεδικός Κόσμος ΚΥΦΙΔΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η Περιφέρεια Αττικής μέσω της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης προκηρύσσει την πράξη «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και Συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, και αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων και Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας, υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Η χρυσή ευκαιρία για την προσβασιμότητα


Το πρόσφατο σχέδιο νόμου που επιχειρεί να αγγίξει κρίσιμα πολεοδομικά ζητήματα όπως “ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης”, δίδει την δυνατότητα να υπάρξει επιτέλους και στην χώρα μας ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση σε ότι αφορά το μείζον ζήτημα της προσβασιμότητας των κτιριακών κατασκευών.

Κοζάνη: Η αξία της διατροφής στα παιδιά και στα νήπια

Εκδήλωση με θέμα «Η αξία της διατροφής στα παιδιά και στα νήπια» διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο ο Δήμος Κοζάνης, ο Παιδικός και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της ΔΕΠΑΚ. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η εκπαιδευτικός, Μαρία Σπυρίδου που θα μιλήσει για την Ψυχολογία της διατροφής και ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μανώλης Πλιάκης που θα μιλήσει για την Διατροφή στην βρεφική και παιδική ηλικία και την Διατροφική αξία του θηλασμού. Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με διατροφικά θέματα.

Πηγή: ΕΡΤ

14ο Πρωτάθλημα Σκάκι Βιβλιοθηκών

Για 14η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το πρωτάθλημα βιβλιοθηκών για παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα που γίνεται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα γίνουν Σάββατο 17 Απριλίου 2010 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο (Κεντρική πύλη επισήμων 1ος όροφος) με ώρα έναρξης 10:00 π.μ.. Αφορά παιδιά ηλικίας απο νήπια έως και Γ΄ Γυμνασίου. Διαιτητές θα είναι οι δάσκαλοι των παιδιών. Οι γύροι είναι 5 με χρόνο σκέψης 15 λεπτά ο καθένας. Οι απονομές αναμένετε να γίνουν στις 13:00 και θα δοθούν κύπελλα στους τρείς πρώτους νικητές. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 9:00 π.μ.

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που ευθύνεται για την κληρονομική κώφωση

Ένα νέο γενετικό έλλειμμα μπορεί να είναι η αιτία αρκετών περιπτώσεων κληρονομικής κώφωσης, σύμφωνα με έρευνα Ολλανδών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Human Genetics.

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους 14 , 15 και 16 Μαϊου 2010

Εάν είστε απο 6 ετώv έως και 70+ μπορείτε να συμμετέχετε κάνοντας τη δική σας ομάδα στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής που διοργανώνεται στις 14,15 και 16 Μαΐου 2010 στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. Οι παλιοί να θυμηθούν τις γυμναστικές επιδείξεις που κάνανε στα σχολεία τους και τις καινούργιες τάσεις του αθλήματος και οι νέοι να γνωρίσουν ένα σχετικά καινούργιο άθλημα στην Ελλάδα που στην Ευρώπη έχει τεράστια απήχηση.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών όλων των κατοίκων και όλων των συλλόγων και φορέων της πόλης μας και όχι μόνο , διοργανώνει στις 14 , 15 και 16 Μαϊου 2010 το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους , σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο.. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προβολή , η ανάπτυξη και η στήριξη της γυμναστικής και της ιδέας των ομαδικών γυμναστικών επιδείξεων. Είναι μια γιορτή γυμναστικής για όλους η οποία ενισχύει τη χαρά της συμμετοχής ,της ομαδικής εμπειρίας και τις νέες κινητικές αντιλήψεις. Φέτος προσκεκλημένοι του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι η Ιταλική ομάδα La Trottola η οποία ήταν η πρώτη στο Gym for life World challenge 2009 Dornbirn. Το Φεστιβάλ καθημερινά θα ξεκινάει στις 18:00 μ.μ. στις εγκαταστάεις της Χ.Α.Ν.Θ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο Τμήμα Αθλητισμού τηλ. 2310.277569 εως και τις 11 Μαΐου 2010

Δωρεάν κατασκηνώσεις για τα παιδιά των αγροτών

Για ακόμα μία χρονιά θα λειτουργήσουν δωρεάν οι παιδικές κατασκηνώσεις στο Σούνιο Αττικής, στις οποίες θα φιλοξενηθούν παιδιά αγροτικών οικογενειών και υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων του υπουργείου, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι: 
1) Να είναι ηλικίας 7 - 15 ετών (γεννημένα το διάστημα 1995 - 2003). 
2) Να μην πάσχουν από κάποια μεταδοτική η ψυχική ασθένεια ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, όπως κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ. Για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων), απαιτείται βεβαίωση από την κοινότητα, τον Συνεταιρισμό, τον αγροτικό ή δασικό σύλλογο που ανήκουν οι γονείς ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες. 
Οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν σε τέσσερις περιόδους: 
1. Από 21/6 έως 9/7 (μικτή αγοριών κοριτσιών ηλικίας 7 - 12) 
2. Από 9/7 έως 26/7 (μικτή αγοριών κοριτσιών ηλικίας 7 - 12) 
3. Από 26/7 έως 13/8 (αγοριών 13-15 ετών) 
4. Από 13/8 έως 30/8 (κοριτσιών 13-15 ετών) 
Μετά το τέλος και της τελευταίας περιόδου θα λειτουργήσει η περίοδος των οικογενειών από 2 έως 20 Σεπτεμβρίου με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων για φιλοξενία χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον. 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τα σχετικά δικαιολογητικά τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την έναρξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Περισσότερες πληροφορίες, παρέχονται από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν.Α. Χανίων στο τηλέφωνο 2821346507 και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, www.minagric.gr

Πηγή: ΕΡΤ

Θεατρική Παράσταση- Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια

Το θεατρικό εργαστήρι των ατόμων με κινητικά προβλήματα του Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας παρουσιάζει το εργο “Τα δεντρα πεθαινουν όρθια” του Αλεχάντρο Κασόνα σε σκηνοθεσία της Φωτεινής Παπαχριστοπούλου,σκηνικά της Χαράς Ιωαννίδου,κοστούμια της Τζίνας Περιμένη και Styling της Αθηνάς Τσιότσιου.

“Χαμογελάστε επιτέλους!Και το πιο σοβαρό πράγμα μπορεί να ειπωθεί με ένα χαμόγελο!”

Παιζουν με σειρά εμφανισης:
Αμαλία/Φιλίτσα:Ολγα Καλκανάκου
Ελένη/Γενοβέφα: Χρύσα Τσόγκα
Πάστορας: Αντρεας Κολίσογλου
Ταχυδακτυλουργός:Κωνσταντίνος Καφετζής
Μπαλμπόα:Αντώνης Κασιμάτης
Ισαβέλλα:Ειρήνη Μανδρώνη
Διευθυντής/Μαυρίκιος:Πάνος Ζουρνατζίδης
Ευγενία:Αννα Μανουδάκη
Ο Αλλος:Σίμος Γαβαλάς

17 & 18 Απριλίου
Κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη”
Γενηματά & Ανατολικής Ρωμυλίας 123
Ανω Γλυφάδα Ωρα έναρξης 20:30 μ.μ.ΕΙΣΟΔΟς ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!!

Έκθεση μαθητικής δημιουργίας


Πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου στο Σταθμό του μετρό Συντάγματος η τελετή βράβευσης του καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα «Ο βυθός μέσα από την μάσκα μου», που έγινε με πρωτοβουλία του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του ΟΙΚΑΔΕ, του Εκπαιδευτικού πρόγραμμα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Από την Πέμπτη 15 Απριλίου έως την Κυριακή 18 Απριλίου θα λειτουργήσει η έκθεση με τα έργα των μαθητών στον ίδιο χώρο.

Βσικοί άξονες του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Παρουσιάζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό. 
Στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή. 
Το πολυνομοσχέδιο: 
· συνιστά την πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θεμελιώνει το Νέο Σχολείο, και ξεκινά από τον εκπαιδευτικό 
· ταυτόχρονα, προχωράει σε αλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία πρόκειται για τέσσερα νομοσχέδια σε ένα. 

2ος Διαδικτυακός Σχολικός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ


«Δημιουργείστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ονομάζεται ο 2ος Διαδικτυακός Σχολικός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στην τάξη και στο διαδίκτυο και θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων την πρώτη μέρα του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά, στις 30 Οκτωβρίου 2010. Θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή ομάδες μορφωτικών / πολιτιστικών συλλόγων, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, δικτυακοί επισκέπτες σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.

Αναδεικνύουν τον τόπο τους
Προτροπή του διαγωνισμού: «Δημιουργείστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ζητώντας από τους μαθητές να αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη του κόσμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια των νέων ψηφιακών συσκευών και μέσων, θα δημιουργήσουν γνώση, θα τη συγκεντρώσουν, θα την ταξινομήσουν, θα τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, θα την αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, θα τη μοιραστούν με άλλους!

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην εκπαίδευση, ένωση αναγνωρισμένη από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την 629/2004 απόφασή του, στα πλαίσια των καταστατικών της στόχων.  Αποτελεί παράλληλη συνεδριακή εκδήλωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Το μέλλον της μάθησης», που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2010, στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά.
Στους 10 πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία - κι ακόμα δώρα που θα δωροθετηθούν από τους χορηγούς του διαγωνισμού. Σε όλους τους διαγωνισθέντες θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής & Έπαινοι εκπαιδευτικής αξιοποίησης του διαδικτύου. Η συμμετοχή για το διαγωνιζόμενο, είναι χωρίς καμιά επιβάρυνση. Λήξη προθεσμίας αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό, η 30ή Απριλίου 2010 Για την αίτηση και για περισσότερες πληροφορίες, ας επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του διαγωνισμού, στη διεύθυνση: http://www.diagonismos2010.com/

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Τηλ. 2109858645 (17.00-19.00, εργάσιμες μέρες) – ΦΑΞ 2109858646


Πηγή Πληροφοριών: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=57276

Πρότυπο παραολυμπιακό πάρκο στην Πρώτη Σερρών

Την ίδρυση ενός προτύπου παραολυμιακού αθλητικού πάρκου για τη διεξαγωγή αγώνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινησιακά προβλήματα, αποφάσισε η Πανελλήνια Παραολυμιακή Επιτροπή σε συνεργασία με τον δήμο Πρώτης και τους εκπροσώπους της Μαθητιάδας. Πρόκειται για το δεύτερο παραολυμπικαό πάρκο στην Ελλάδα μετά την Αθήνα.

Εκδήλωση για τους μετανάστες στο δήμο Πολίχνης

«Μαζί με τους μετανάστες στη νέα κοινωνική πραγματικότητα», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιείται την Παρασκευή 16-4-2010 στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης (Μαυρομιχάλη 56).
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο επ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Μαντζούφας Παναγιώτης και ο Ψυχίατρος Συστημικός Ψυχοθεραπευτής Διευθυντής του ΕΣΥ, κ. Γιάννης Γρηγορίου.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μαζί Για την Οικογένεια & το Παιδί» και ο Δήμος Πολίχνης.
«Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες σε μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να διασφαλίσει τη συνοχή του κοινωνικού ιστού », δήλωσε ο Δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης.
« Ως πόλη έχουμε συναίσθηση της σημασίας της μετανάστευσης. Αρνούμαστε τα στερεότυπα, τη γλώσσα των διακρίσεων και τις πρακτικές αποκλεισμού. Έχουμε υποχρέωση να μην ξεχωρίζουμε τα χαμόγελα των παιδιών », συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρίδης.