Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η νέα φυλή είναι η... μεικτή

Μιλούν άπταιστα δύο γλώσσες από πολύ μικρά. Για να κοιμηθούν, τους διάβαζαν οι δικοί τους λαϊκά παραμύθια από δύο χώρες. Ακολουθούν τα έθιμα και τις παραδόσεις δύο λαών. Σε πολλές περιπτώσεις γιορτάζουν... διπλά τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Τα παιδιά των μεικτών οικογενειών ζουν σε ένα περιβάλλον με ερεθίσματα από δύο πολιτισμούς.

Η μεσογειακή διατροφή βοηθάει και τη γονιμότητα

Οι γυναίκες που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή, τρώγοντας πολλά φρούτα, λαχανικά, λάδι, θαλασσινά και δημητριακά ολικής άλεσης, είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να μείνουν έγκυες, σύμφωνα με μία νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Ο Πανιώνιος δημιουργεί Τμήμα Ειδικού Αθλητισμού

Ο Πανιώνιος ιστορικός αλλά και πάντα πρωτοπόρος δημιουργεί τμήμα Ειδικού Αθλητισμού μέσα στο σύλλογο. Τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν ισότιμα σαν αθλητές του συλλόγου και απολαμβάνουν τη χαρά του αθλητισμού στο στίβο, στη πισίνα, στο παρκέ. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά, νέους και ενηλίκους χωρίς διάκριση προσπαθώντας να καλύψει το μεγαλύτερο φάσμα αθλημάτων, και αυτών που ήδη καλλιεργεί ο σύλλογος αλλά και άλλων που είναι ενταγμένα στους Παραολυμπιακους αγώνες και στα Special Olympics.

Βοηθώντας το παιδί σας να αντιμετωπίσει την ψωρίαση

Ενα ποσοστό 10-15% παιδιών εκδηλώνουν τη νόσο πριν από τα 10 τους χρόνια. Η αρχή της εφηβείας είναι ένα κομβικό σημείο για την εκδήλωση της ψωρίασης στους νέους με ποσοστό 1 στους 40 εφήβους. Η ψωρίαση εμφανίζεται πιο σπάνια στα παιδιά σε αντίθεση με άλλες δερματικές ασθένειες όπως το έκζεμα. Ο τύπος της ψωρίασης που είναι συχνότερος στα παιδιά και στους εφήβους ονομάζεται σταγονοειδής ψωρίαση και συχνά ακολουθείται από μια άνω αναπνευστική λοίμωξη, εν τούτοις, η λοίμωξη από μόνη της δεν προκαλεί ψωρίαση.

Υλικό: Brown Bear, Brown Bear

Από το πολύ δημοφιλές παιδικό βιβλίο "Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?" του Eric Carle εμπνεύστηκε η δημιουργός του ιστοτόπου  1+1+1=1 δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τις οποίες διαθέτει δωρεάν για μεταφόρτωση (χρωμοσελίδες, κάρτες με το αγγλικό αλφάβητο κλπ).
 

Προβολή: D-PAN ASL "We're Going To Be Friends"


Σεμινάρια για γονείς

Σε μια εποχή όπου όλοι βιώνουμε μεγάλες αλλαγές και αβεβαιότητα για το μέλλον μας, μπορεί να φαντάζει ίσως πολυτέλεια να ασχολούμαστε με την εκπαίδευσή μας ως γονείς ή την προσωπική μας ανάπτυξη. Ωστόσο, σε αυτήν ακριβώς την εποχή, πιστεύουμε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε να διαχειριζόμαστε τις κάθε είδους κρίσεις που προκύπτουν στην οικογένεια.

Μια μαθήτρια εξομολογείται..

Αυτές τις μέρες, καθώς ετοιμαζόμουν για τη σχολική γιορτή του έπους του 1940, έκανα μια διαπίστωση, που μ’ άφησε μ’ έναν προβληματισμό, για να μην πω με μια μελαγχολία.Διαβάστε στο αντί επιλόγου το κείμενο μιας μαθήτριας σε επιμέλεια Κατερίνας Αξούγκα.