Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ (σε μια ματιά)!

F1 in Schools: Η ελληνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στον διεθνή διαγωνισμό

Εκπαίδευση προσφύγων: Ποια διδακτικά βιβλία εγκρίθηκαν για το 2021-22

Η σχετική δαπάνη παραγωγής και διανομής όλων των τίτλων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του «Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)-“Διόφαντος”».

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρή εγκρίθηκε η παραγωγή και διανομή, από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – “Διόφαντος”», των παρακάτω εγκεκριμένων διδακτικών βιβλίων, για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών των Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) και των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Η Θεανώ, η νέα «έξυπνη» διαλογική ψηφιακή βοηθός του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», δίνει έγκυρες πληροφορίες για τον κορονοϊό

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» αξιοποίησαν τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, για να δημιουργήσουν μία διαλογική βοηθό (chatbot), τη Θεανώ, με στόχο να συμβάλει στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό και τις εξελίξεις της πανδημίας.

Τρεις στρατηγικές που θα μειώσουν τις εντάσεις με το παιδί σας

Οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες σε κάθε μορφή σχέσης και δεν είναι απαραίτητα αρνητικές. Ωστόσο, όταν καταλήγετε να τσακώνεστε με το μικρό σας ίσως ανησυχείτε ότι κάτι κάνετε λάθος ως γονείς ή ότι το μικρό σας αναπτύσσει μια αντιδραστική προσωπικότητα. Ορίστε λοιπόν τρεις στρατηγικές που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε προκειμένου να μειώσετε τις εντάσεις με το παιδί σας.

Τρεις στρατηγικές που θα μειώσουν τις εντάσεις με το παιδί σας

ΤΡ-ΕΧΩ ΕΛΠΙΔΑ

Διαβάζουμε στη σελίδα της Άδας Σταματάτου "Η ζωή μου με τον Γιάννη" για την πρωτοβουλία του αθλητή Κώστα Βαρουχάκη "ΤΡ-ΕΧΩ ΕΛΠΙΔΑ" που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. 

Τι γίνονται όλα τα παιδιά μετά την αποφοίτηση τους από τα ΕΕΕΕΚ;
Γυρνάνε στον καναπέ του σπιτιού τους και βλέπουν όλη μέρα τηλεόραση..
Αυτά τα παιδιά πρέπει να βρουν εργασία.
Ο αθλητής του τριάθλου, Κώστας Βαρουχάκης, ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΚΡΗΤΗ για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία και των ειδικών σχολείων.

Προβολή: Θεραπευτική ιππασία


Η θεραπευτική ιππασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με προγράμματα που αφορούν πολλές και διαφορετικές ασθένειες.

Διαδικτυακός καλλιτεχνικός διαγωνισμός “Art Against Teen Dating Violence”

Η Symplexis με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του διαδικτυακού καλλιτεχνικού διαγωνισμού “Art Against Teen Dating Violence” για την ευαισθητοποίηση και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στις σχέσεις μεταξύ εφήβων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Children First!

Νέοι ηλικίας 12-18 ετών, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πρωτότυπο διεθνή διαγωνισμό και να στείλουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα αξιοποιώντας τη δύναμη της τέχνης #ArtAgainstTeenDatingViolence

«Μαδέιρα 2020» : Πρωταθλητές Ευρώπης οι Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου, «ασημένιος» ο Μακροδημήτρης

Η πλέον παραγωγική μέρα από πλευράς μεταλλίων ήταν η σημερινή για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο ήταν ο απολογισμός των ελληνικών χρωμάτων κατά τη διάρκεια της 4ης ημέρας, με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο S8, την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου να φτάνει στην κορυφή των 50μ. ύπτιο S4, για δεύτερη σερί διοργάνωση και τον Αριστείδη Μακροδημήτρη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S2, μία ημέρα μετά το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο.

Webinar: "Κοινωνική εργασία στην εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη"

Το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με τίτλο: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» διοργανώνεται από το ν.π.δ.δ. Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) και το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής zoom την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 από τις 19:00 έως τις 21:00.

Ευρωπαϊκή Βράβευση των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» του Υπoυργείου Παιδείας

Βραβείο Εκπαίδευσης για την Ιδιότητα του Παγκοσμίου Πολίτη όσον αφορά στην Ποιότητα και τις Καλές Πρακτικές στην Ευρώπη έλαβαν τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση για την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη GENE (Global Education Network Europe).

Ημερίδα: Η τέχνη και το παραμύθι στην Kοινωνική εργασία και τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση.

Το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, 9.00 - 16.00, πραγματοποιείται επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η Τέχνη και το Παραμύθι στην Κοινωνική Εργασία και τη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση».  Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή μέσω πλατφόρμας και αναλυτικά το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Κορωνοϊός: Καραντίνα 10 ημερών από την εμφάνιση συμπτωμάτων για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επιστροφή στα σχολεία τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, προβλέπει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητές.

Όπως επισημαίνεται, για την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία, υπολογίζονται τουλάχιστον τρία 24ωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και την απουσία των άλλων συμπτωμάτων, που μπορεί να επιμηκύνουν το 10ημερο.

Children First: «Μια μικρή ιστορία αγάπης - ή μήπως όχι;»


Δεν είναι ενδιαφέρον. Δεν είναι προσοχή. Δεν είναι αγάπη. 
Είναι παρενόχληση. Είναι κακοποίηση. Είναι βία. 

Το παρόν βίντεο δημιουργήθηκε από τη Σύμπλεξις με την ευγενική βοήθεια του Youth Voice (https://youthvoice.gr/) στο πλαίσιο του έργου Children First. 

Με πόρους του ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» ενισχύεται η ειδική αγωγή

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η δράση «εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για το σχολικό έτος 2021-2022» και χρηματοδοτείται με 513.800 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η πρόσληψη 35 ατόμων Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν και πέντε ατόμων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης και φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΠΕ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.