Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ανεβείτε στο τρενάκι της ασφάλειας!

Το τρενάκι της ασφάλειας: ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να ενημερωθούν τα παιδιά προσχολικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας για θέματα ασφάλειας στην τάξη και τη σχολική αυλή. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας χρησιμοποιούν την παρατηρητικότητα, την αδρή κινητικότητα και τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

«Πόσο μ’ αρέσουν οι καραμελίτσες!»

«Σας αρέσει να μασουλάτε μοσχομυρωδάτες καραμελίτσες βουτύρου; Τρελαίνεστε για κατακόκκινα μηλαράκια-γλειφιτζούρια και για βελούδινη κρεμα καραμελέ; Λιώνετε για παγωμένες γρανίτες από λεμόνι και για δροσερά μιλκ σέικ φράουλα;
Όλες αυτές οι λιχουδιές γίνονται ακόμα πιο απολαυστικές όταν φτιάχνονται με τα χεράκια μας! Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μαλακά ζυμαράκια με σταφιδούλες και βουτυράκι, να ζουλήξουμε ώριμες μπανάνες, να βουτήξουμε σε δροσερά μιλκ σέικ, να χτυπήσουμε κάτασπρες μαρέγκες μέχρι να αφρατέψουν, να σκαρφαλώσουμε σε κορμούς σοκολάτας και πορτοκαλιού, να κατασκευάσουμε ουρανοξύστες από ντόνατ και πανύψηλους πύργους από ολοστρόγγυλα τρουφάκια και κεκάκια σοκολάτας».

Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων της χώρας

Τους στόχους, τους όρους και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προγραμμάτων για την εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για σημαντικό αριθμό σχολείων στη χώρα συζήτησαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο ΥΠΕΚΑ.