Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Σειρά: “The Good Doctor”


Αργύρης Κουμτζής: Τον απέρριψε αρχικά το ΑΠΘ, αλλά τον καλοδέχτηκε η Οξφόρδη

Ο Αργύρης Κουμτζής μόλις στον δέκατο μήνα της ζωής του διαγνώστηκε με ατροφικό οπτικό νεύρο κάτι που έμελλε να τον καταστήσει τυφλό σε όλη του την ζωή. Την ίδια πάθηση είχε και ο πατέρας του, ενώ η μητέρα έχει ασθενή οπτική όραση.

Ο Αργύρης είναι φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και κατάφερε να εισέλθει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με μεγάλη δυσκολία, αφού από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης του είχαν επισημάνει πως είναι πολύ δύσκολο να τον δεχτούν καθώς θα υπάρξει δυσκολία στον τρόπο παρακολούθησης του μαθήματος αλλά και ανάγνωσης των συγγραμμάτων.

Τα social media κάνουν τα κορίτσια δυστυχισμένα

Facebook, Whatsapp, Ιnstagram, Υoutube. Tα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να διανοηθούν έναν κόσμο χωρίς ίντερνετ. Η εξάρτηση είναι μεγάλη, ενώ κυρίως τα κορίτσια αισθάνονται δυστυχισμένα εξαιτίας των social media.

Μια τυπική μέρα στην έβδομη τάξη ενός γερμανικού γυμνασίου στη μικρή πόλη Νόισαντ/Βιντ. Οι μαθητές είναι 12 και 13 ετών. Δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής ή μαθήτρια που δεν έχει έναν τουλάχιστον λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά και οι έφηβοι αγαπούν κυρίως το Whatsapp, το Ιnstagram, το Snapchat και το Youtube.

Δεν ψηλώνεις όταν το παιδί σου κερδίζει! (Ούτε κονταίνεις όταν το παιδί σου χάνει!)

Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων σε αθλητικές διοργανώσεις αλλά εκτός γηπέδων, με αντιαθλητικές συμπεριφορές και βία, πολλοί θεωρούμε πως τα φαινόμενα αυτά είναι μακριά από εμάς. Όμως δεν είναι. Και συχνά άθελά μας, ειδικά οι γονείς αθλητών, συμβάλλουμε στη δημιουργία και διαιώνιση των φαινομένων αυτών.

Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου: «Έφυγε» ο μαέστρος που έσωσε χιλιάδες παιδιά

Ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ο ιδρυτής του El Sistema, του προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης νέων στη Βενεζουέλα που έσωσε χιλιάδες παιδιά από έναν κόσμο εγκλήματος κι ανέχειας κι απέκτησε φήμη σε όλο τον κόσμο, απεβίωσε το Σάββατο στο Καράκας σε ηλικία 79 ετών, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας»: Βιβλιοθήκη -πραγματικά- για όλους!

Η δυνατότητα να μπορεί ένα άτομο με αναπηρία στα άνω άκρα να χειρίζεται τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μετακινώντας τον κέρσορα με το βλέμμα του, ένας τυφλός μαθητής να μπορεί να εκτυπώνει και να διαβάζει μέσω υπολογιστή τα μαθήματά του σε γραφή Braille ή ένας μαθητής που έχει διαγνωστεί με δυσλεξία να μπορεί να ακούει το μάθημα δίχως να χρειάζεται να το διαβάσει, δεν είναι κάτι εξωπραγματικό πια. Όμως δεν είναι και κάτι δεδομένο.

Ουάσιγκτον: Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους κατά της οπλοκατοχής

Ονομάστηκε «Πορεία για τις Ζωές Μας». Ο λόγος για την τεράστια διαδήλωση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο και κορυφώθηκε με μια μουσική και όχι μόνο εκδήλωση στις 18:30 (ώρα Ελλάδος).

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν στην Ουάσιγκτον απαιτώντας αλλαγές στην αμερικανική νομοθεσία περί οπλοκατοχής. Αναλυτές χαρακτηρίζουν ιστορική αυτή τη μαζική συγκέντρωση νέων ανθρώπων που διαμαρτύρονται για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει τις δολοφονικές επιθέσεις σε σχολεία και δημόσιους χώρους των ΗΠΑ.

Ενα σύνθημα: «Μην πυροβολείτε»

Παίζοντας ράγκμπι με αμαξίδιο

«Βοηθήστε τους Ελληνες να παίξουν ράγκμπι με αμαξίδιο». Ο τίτλος αυτής της έκκλησης (https://goto.gg/32181) ξεχώρισε μεμιάς μέσα στον γνωστό διαδικτυακό κατακλυσμό από εκστρατείες χρηματοδότησης. Πίσω από την πρωτοβουλία, μια από τις πιο δραστήριες οργανώσεις στην Ελλάδα, ο σύλλογος «Περπατώ» από την Κομοτηνή, που από το 2002 υποστηρίζει τα άτομα με κινητική αναπηρία. «Υπάρχουν 6.000 άνθρωποι στην Ελλάδα με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη», γράφουν καλώντας το κοινό να στηρίξει τον σκοπό, τη δημιουργία ομάδας 12 παικτών, που θα μπορεί να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. «Η πλειονότητα μένει σπίτι εξαιτίας έλλειψης δραστηριοτήτων και όσοι ήδη ασχολούνται με το ράγκμπι με αμαξίδιο χάνουν το κίνητρό τους: η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να υποστηρίξει τη συμμετοχή σε πρωταθλήματα».

O Βασίλης Γκορτσιλάς δεν ντράπηκε ποτέ για τις επιλογές του

Ο 16χρονος Θεσσαλονικιός αθλητής που έσπασε το «άβατο» της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα θέλει απλώς να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Είναι Σάββατο πρωί και ο ουρανός της Θεσσαλονίκης είναι γκρίζος και κάπως βαρύς. Δεν έβρεξε τελικά ‒ μάλιστα σύντομα βγήκε ήλιος, διώχνοντας τα σύννεφα από τον ορίζοντα. 

Ωστόσο, εκείνη την ώρα κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος κι έτσι στους δρόμους της Καλαμαριάς δεν κυκλοφορούσε ψυχή. 

Σείστηκε από χειροκρότημα το αμφιθέατρο για τον αριστούχο της Πολυτεχνικής Σχολής

Ένα ολόκληρο αμφιθέατρο, φοιτητές, συγγενείς, φίλοι και καθηγητές, σηκώθηκε όρθιο και προσέφερε παρατεταμένο χειροκρότημα στον Νείλο Ψαθά, αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έλαβε χθες το πτυχίο του. Ο 27χρονος Λαρισαίος με εκ γενετής τετραπληγία, κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πάρει το πτυχίο του, αλλά να βραβευτεί ως ο αριστούχος του τμήματός του.