Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Σχολικός κήπος Βρασνών (1957)


«Γαλάζιοι Πρεσβευτές»: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα που «αγκαλιάζει» μαθητές δημοτικών σχολείων από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου

Νέους «δρόμους» για τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος φιλοδοξεί να δώσει το πρόγραμμα των «Γαλάζιων Πρεσβευτών», μια συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της ναυτασφαλιστικής εταιρείας Hellenic Hull.

4ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής «σχεδία» σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Η «σχεδία» επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με τον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής! Φέτος, με τη θεματική «Το σπίτι μου - Το σώμα μου», τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν το σώμα τους ως το πρώτο τους «σπίτι» και να το αποτυπώσουν μέσα από τη δική τους μοναδική ματιά!

Άποψη: Κ. Γιαννακίδης- Μάθε, παιδί μου, τρόπους

Το παιδί βλαστημούσε σαν κατάδικος που σπάει πέτρες σε κάτεργο. Μαθητής της Δ’ Δημοτικού. Οι γονείς ήταν από δίπλα. Ωραίοι τύποι, χαλαροί, με εναλλακτικό στιλ, έτοιμοι για διακοπές στην Ικαρία ή στη Σαμοθράκη. Δεν βρήκα το θάρρος να πω κάτι. Μια κυρία ανέλαβε την πρωτοβουλία και ρώτησε αν τους ενοχλεί η γλώσσα του παιδιού τους. «Δεν θα το ευνουχίσουμε εκφραστικά» απάντησε η μητέρα. 

Μέτρο ουσίας ή «βιτρίνα» οι «εφηβικοί λογαριασμοί» του Instagram;

Τον τελευταίο καιρό η Meta, η εταιρεία στην οποία ανήκει, μεταξύ άλλων, το Instagram, έχει κατηγορηθεί ευθέως για τα προβλήματα που προκαλεί η χρήση των social media στους εφήβους, αλλά και για κενά ασφαλείας που οδηγούν σε διαδικτυακό εκφοβισμό, και όχι μόνο. 

Γενικό Λύκειο: Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων και εξεταστέα ύλη για το τρέχον σχολ. έτος

Οι οδηγίες του ΙΕΠ για τη διδασκαλία των μαθημάτων του Λυκείου - Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2024-2025

Υποβολή αιτημάτων για έγκριση μαθητικών διαγωνισμών για καθ' υπέρβαση εγγραφές στα Πανεπιστήμια

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για έγκριση μαθητικών διαγωνισμών που δίνουν τη δυνατότητα στους διακριθέντες και τις διακριθείσες να εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων

Muzoon Almellehan: «Τρώγαμε, κοιμόμασταν και αποθηκεύαμε τα πράγματά μας σε μία σκηνή – αλλά τουλάχιστον ήμασταν ασφαλείς»

Η Muzoon Almellehan είναι 26 ετών Σύρια πρόσφυγας και ακτιβίστρια στην εκπαίδευση. Άφησε την πατρίδα της σε ηλικία 14 ετών το 2013, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις βόμβες και τις μάχες που γίνονταν εκεί. Έκτοτε βρέθηκε να περπατά και να γυρίζει από καταυλισμό προσφύγων σε καταυλισμό προσφύγων με μόνη της έννοια το σχολείο και την εκπαίδευσή της.