Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Φτιάχνουμε και παίζουμε #LEGO Sudoku

Μία ακόμα όμορφη ιδέα από το ιστολόγιο "Frugal fun for boys and girls" που συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες: τα LEGO και τα sudoku. Εκτός από μία βάση, χρειαζόμαστε 36 κομμάτια lego (6 από 6 διαφορετικά χρώματα) και πολύ κέφι! Αναλυτικότερες οδηγίες, θα βρείτε εδω.

UNICEF: Οδηγός για Πόλεις και Κοινότητες Φιλικές προς τα Παιδιά

Ο "Οδηγός για Πόλεις και Κοινότητες Φιλικές προς τα Παιδιά" παρέχει μια εισαγωγή στο διεθνές πλαίσιο και τις βασικές αρχές του Προγράμματος «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» καθώς και καθοδήγηση για το σχεδιασμό του.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Εγκύκλιος για τη διοργάνωση δράσεων στα σχολεία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με εγκύκλιο, καλεί όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.):

ΑΕΙ σε μαθητές Γ’ λυκείου: Κρατήστε επαφή με τα πανεπιστήμια - Ενημέρωση για εναλλακτικές σπουδές και μηχανογραφικό

Μια απάντηση στην αγωνία των μαθητών της Γ΄ λυκείου αλλά και στους «μπερδεμένους γονείς» θέλουν να δώσουν τα πανεπιστήμια σχετικά με τις σπουδές στα ΑΕΙ και τις δυνατότητες, που θα έχουν σπουδάζοντας οι νέοι σε τμήματα τους.

Δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι η κατάσταση στα σχολεία της Κρήτης παραμένει ίδια - Εκατοντάδες κενά και χιλιάδες ώρες στον αέρα

Εκατοντάδες είναι στην Κρήτη τα κενά στα σχολεία, με δασκάλους και καθηγητές να εξηγούν ότι δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων που συνωστίζονται σε τμήματα των 27 παιδιών, την ώρα που εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μοιράζουν το πρόγραμμά τους σε πέντε σχολεία, και γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για παράλληλη στήριξη 

Σοφία Σακοράφα: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο φετινό επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο την ομάδα των Κωφών και Βαρήκοων αθλητών και αθλητριών»

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας εφέτος «40αρίζει». Λίγα 24ωρα (Κυριακή 12/11) πριν τη διεξαγωγή του επετειακού Μαραθωνίου, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Σοφία Σακοράφα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ, για την επίσημη συμμετοχή, ως ομάδα, των Κωφών και Βαρήκοων αθλητών και αθλητριών. Αναφέρθηκε στις επιτυχίες τους, αλλά και τη στήριξη στις δράσεις της ΕΟΑΚ, ενώ δεν απέκλεισε και τη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών σε κοινές δράσεις.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Βραβείο στα αδέλφια Καράντζη για τη θέληση και την επιμονή τους!

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απένειμε τιμητικούς επαίνους στα αδέρφια κ.κ. Αντώνη και Κωνσταντίνο Καράντζη, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, αντίστοιχα, γιατί «έχουν αποδείξει ότι με θέληση και επιμονή μπορούν και ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες και επιτυγχάνουν τους στόχους και τα όνειρά τους», όπως αναφέρει το Ίδρυμα.

«Διάβαση» πολιτισμού και εκπαίδευσης η σύμπραξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Ίδρυμα Ευγενίδου

Η συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινιάζεται με τη διοργάνωση της δράσης «Διάβαση», ένα διήμερο -στις 23 και 24 Νοεμβρίου- αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Πάρκινσον: Ασθενής περπάτησε ξανά χάρη σε ηλεκτρονικό εμφύτευμα

Ο Μαρκ Γκοτιέ εργαζόταν ως αρχιτέκτονας και διατέλεσε δήμαρχος της κωμόπολής του κοντά στο Μπορντό της Γαλλίας. Η ζωή του πήρε άσχημη τροπή μετά τη διάγνωσή του με νόσο του Πάρκινσον.

Σε ομηρία αδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Συμπλήρωσαν τετραετία κι ακόμη να γίνουν μόνιμοι

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, ωστόσο ακόμη δεν έχουν μονιμοποιηθεί… Σε σύνολο περίπου 16.000 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (2020-2021) αυτή τη στιγμή είναι πλήρως μονιμοποιημένοι λιγότεροι από 500.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι για περισσότερα από 10 χρόνια είχαν καλύψει απολύτως μόνιμες ανάγκες, ωστόσο εξακολουθούσαν να είναι αναπληρωτές.

Τα σπορ… αλλιώς: Συμπερίληψη, ισότητα και αλληλεγγύη μέσα από το Sports For Inclusion της ActionAid

Ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο ακόμα ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του προγράμματος DIALECT

Ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου, στο οποίο προτεραιότητα δεν είχαν τα γκολ αλλά η ισότητα, η συμπερίληψη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και το fair play, πραγματοποιήθηκε από την ActionAid στη γειτονιά του Κολωνού, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος Sports For Inclusion. 44 έφηβες και έφηβοι από 4 ακαδημίες ποδοσφαίρου και την ομάδα του Κέντρου της ActionAid στην Αθήνα, βρέθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και έκαναν πράξη το δίκαιο παιχνίδι μέσα από τη συνεργασία και τον σεβασμό.