Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινές κατασκευές από χαρτί

 

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS στο κινητό -Η διαδικασία

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους.

Προβολή: Οι «Παρεξηγημένοι» Μαθητές


Στην Ελλάδα, τα ποσοστά δείχνουν ότι 7% έως 10% των μαθητών έχουν διάγνωση για κάποια μορφή δυσλεξίας και περίπου 5% για διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, με ή χωρίς υπερκινητικότητα, γνωστή και ως ΔΕΠΥ.

«Γρίφος» το ανέμελο καλοκαίρι των παιδιών

Δύσκολος γρίφος με πολλές παραμέτρους και λύσεις, που ακόμα και όταν εντοπιστούν κοστίζουν ακριβά, αποτελεί η «απασχόληση» των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Μόλις κλείσουν τα δημοτικά σχολεία (14 Ιουνίου) προκύπτει το ερώτημα –έως και τις 15 Σεπτεμβρίου οπότε ανοίγουν πάλι– για τους γονείς, «πού θα είναι τα παιδιά όλη μέρα και τι θα κάνουν» μέσα σε αυτό το τρίμηνο. Δεδομένου ότι συνήθως οι γονείς παίρνουν άδεια 2-3 εβδομάδες το καλοκαίρι, το υπόλοιπο χρονικό διάστημα χρειάζεται να βρεθεί «απασχόληση» ή έστω φύλαξη – και βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τις ηλικίες από 4 έως 12 ετών.

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τον Προσωπικό Βοηθό για Άτομα με Αναπηρία

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ατόμων με αναπηρία για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως τις 26 Ιουνίου 2022 για όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν ήδη δημιουργήσει προφίλ ή έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της αίτησης στην πλατφόρμα του Προσωπικού Βοηθού έως τις 15 Ιουνίου 2022, καθώς και για όσους διαθέτουν πιστοποίηση αναπηρίας που έχει εκδοθεί από υγειονομικές επιτροπές των νομαρχιών πριν την σύσταση των ΚΕ.Π.Α, αλλά και από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.) και Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), εφόσον δεν υφίσταται απόφαση των ΚΕ.Π.Α.

Μικροί μαθητές καθάρισαν από πλαστικά και απορρίμματα το Δέλτα Αξιού

Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε το Δέλτα του Αξιού, με αφορμή τη σπουδαία πρωτοβουλία καθαρισμού της περιοχής από τις εταιρείες Henkel Hellas και Μασούτης με τη συνδρομή της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του προγράμματος αειφορίας “Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή” του Dixan.

Γιαννιτσά: 120 παιδιά πήγαν με ποδήλατο στο σχολείο μετά τις 24 νέες θέσεις πάρκινγκ

Εικοσιτέσσερις θέσεις πάρκινγκ ποδηλάτων τοποθετήθηκαν την Τρίτη στο 9ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία του δήμου Πέλλας.

Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας Χρήστο Βουτσά παραβρέθηκε στις εργασίες εγκατάστασης, ευχαριστώντας την τροχαία Γιαννιτσών και ιδιαίτερα τον διοικητή Βασίλη Πλούγαρλη για την υλοποίηση του προγράμματος οδικής ασφάλειας που εφαρμόστηκε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής των Γιαννιτσών όλο τον χρόνο, τον διευθυντή Παύλο Κυργιρίδη και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη συνεργασία καθώς και τον Τάσο Ουργατζόγλου, ο οποίος εκπροσωπώντας την ομάδα μαραθωνίου και τους ποδηλάτες Γιαννιτσών, είχε την επίβλεψη των τεχνικών προδιαγραφών των θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων.

«Η πορεία της γραμμής»: H πρώτη πλήρως προσβάσιμη έκθεση σε άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα

Εγκαινιάζεται στις 24 Ιουνίου η πρώτη πλήρως προσβάσιμη έκθεση σε άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου, με έργα χαρακτικής του Παναγιώτη Πριστούρη.

Με τίτλο «Η πορεία της γραμμής» παρουσιάζονται 21 αντιπροσωπευτικά χαρακτικά από τους τέσσερις σταθμούς της διαδρομής του καλλιτέχνη, καθώς και τρία εντυπωσιακά αντίγραφα επιγραφών από την πλούσια συλλογή του Επιγραφικού Μουσείου.

Ραδιοφωνική συζήτηση για την τυφλοκώφωση με αφορμή την παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης προς τα άτομα με τυφλοκώφωση, #YarnBombing

Στον Polis View Web Radio και στην εκπομπή #PolisArtView, θα φιλοξενηθεί η κ. Μάτσα Διαμάντω, Εκπρόσωπος-Γονέας του Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλοκωφών «ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ», και η κ. Ζέζα Μαρία, Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ), με αφορμή την παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης προς τα άτομα με τυφλοκώφωση, #YarnBombing!!!

Yes We Fuck: Εκδήλωση και προβολή για τη σεξεργασία και την αναπηρία την Παρασκευή 17 Ιουνίου

Πού συναντιούνται τα κινήματα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ατόμων που εργάζονται στο σεξ και των ατόμων με αναπηρία;

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ “Υes, We Fuck!” με θέμα τη σεξουαλικότητα και τα άτομα με λειτουργική ποικιλομορφία, την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τη διαθεματικότητα της σεξεργασίας και την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία (sexual assistance).

Πρώτος θάνατος με υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ιταλία – Απεβίωσε 44χρονος τετραπληγικός

Ο Federico Carboni έγινε το πρώτο άτομο στην Ιταλία που έδωσε τέλος στη ζωή του με υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Ο 44χρονος τετραπληγικός από τη Σενιγκάλια, που ήταν γνωστός ως «Mario», άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Πέμπτη, το πρωί.

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είχε νομιμοποιηθεί στη χώρα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.