Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Κολπάκι για την προπαίδεια του 7 (και του 8 και του 9)…

Δυσκολεύονται τα παιδιά σας στην προπαίδεια του 7; Δεν χρειάζεται πανικός. Υπάρχει ένα εύκολο κολπάκι που μπορεί να λύσει τα χέρια στα πιτσιρίκια που δεν μπορούν με τίποτα να θυμηθούν τα γινόμενα. 

Αρχικά, θα πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας να ανεβαίνουν 10-10, έχοντας σαν αφετηρία έναν οποιονδήποτε αριθμό πχ 8, 18, 28, 38, 48 κοκ

Υπομονή: Το καλύτερο εφόδιο για το παιδί

Θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν να διαχειρίζονται και να αποδέχονται ευκολότερα ορισμένα καθημερινά περιστατικά, όπως οι καθυστερήσεις, χωρίς να αναστατώνονται ή να εκνευρίζονται. Ωστόσο, πολλά από αυτά, σχεδόν εκ φύσεως, δεν μπορούν να περιμένουν, είτε την σειρά τους είτε την ώρα για να βγείτε βόλτα, με αποτέλεσμα συχνά να γίνονται πιεστικά, βομβαρδίζοντας σας με ασταμάτητες ερωτήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να μετατραπούν σε εκνευρισμό, κλάματα, ακόμα και φωνές.

Κοινωνικά δίκτυα και μαθητές με ψυχολογικά προβλήματα

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μικρότερα σε άτομα με διαταραχές ψυχικής υγείας, ενώ η κοινωνική υποστήριξη και δικτύωση, καθώς και η ποιότητά τους επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των παρεμβατικών και θεραπευτικών προγραμμάτων.

Άποψη: Μαρία Ανδριανού - Είναι η καλλιτεχνική εκπαίδευση «non-essential education»;

Διαβάσαμε σε όλα τα μέσα του δυτικού κόσμου ότι οι κυβερνήσεις προχωρούν σε κλείσιμο όλων των non-essential businesses, ανάμεσά τους και όλοι οι κλάδοι του πολιτισμού. Πονέσαμε (όσοι δε, εργαζόμαστε στον χώρο, παραπάνω από τους υπόλοιπους), αλλά αρκετοί από εμάς καταλαβαίνουμε. Καταλαβαίνουμε ότι πολιτισμός και ψυχαγωγία πάνε μαζί, κι αλίμονο αν αρχίσουμε να ζητάμε να χαράξουμε διαχωριστικές γραμμές και να φτιάχνουμε στρατόπεδα, από δω οι «ποιοτικοί = πολιτισμός» κι από δω οι «λαϊκο-ποπ = ψυχαγωγία». 

Χαμένοι στη μετάφραση για το Erasmus

Μπλεγμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των αρμοδίων που «μεταφράζουν» τις εγκυκλίους βρίσκονται πολλές φορές τα ελληνικά σχολεία, που επιχειρούν να συνδιαλλαγούν με το Δημόσιο ή και με τράπεζες. Χαρακτηριστική περίπτωση του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών «Αγία Αννα», στην προσπάθειά του να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Plus. Ο διευθυντής του κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, που περιγράφει την ιστορία στην «Κ», αναφέρει ότι χρειάστηκε να απευθυνθεί σε δύο τράπεζες και να περιμένει πάνω από ένα μήνα για να βρεθεί λύση.

Ειδικότερα, το σχολείο υπέβαλε δύο αιτήσεις συμμετοχής στο Erasmus Plus. Εγκρίθηκαν και τα δύο αιτήματα από το ΙΚΥ, και στο ένα πρόγραμμα το ΓΕΛ ήταν συντονιστής, ενώ στο άλλο συμμέτοχος.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» : Και στην ποντιακή διάλεκτο

Ένα παραμύθι με αξία διαχρονική, που έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες κι έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, ανεξαρτήτου ηλικίας, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ, «μιλάει» πλέον και …ποντιακά. Την απόδοση του παραμυθιού -που πολλοί λένε πως έχει αγαπηθεί περισσότερο από κάθε άλλο- στην ποντιακή διάλεκτο, έκανε ο Παναγιώτης Μωυσιάδης και οι εκδότες Παύλος και Δέσποινα Κυριακίδη φρόντισαν ώστε το βιβλίο «Ο Μικρόν Πρίγκιπας» να βρει τη δική του θέση στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Επισκεπτόμαστε online το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου με τη μεγάλη συλλογή από σκελετούς δεινοσαύρων

Το Google Arts & Culture δημιούργησε μία εικονική περιήγηση για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου -το αποκαλούμενο και ως καθεδρικός ναός της φύσης-, που είναι ιδιαίτερα γνωστό για την έκθεση σκελετών δεινοσαύρων.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο είναι μουσείο στο οποίο εκτίθεται ευρύ φάσμα δειγμάτων από διάφορους τομείς της φυσικής ιστορίας. Είναι ένα από τα τρία μεγάλα μουσεία που βρίσκονται στην Εξιμπίσιον Ροόουντ (Exhibition Road) του νοτίου Κένσινγκτον. Τα άλλα δύο είναι το Μουσείο Επιστημών (Science Museum) και το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου (Victoria and Albert Museum). Η κύρια πρόσοψη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ωστόσο, βρίσκεται στην Κρόμγουελ Ρόουντ (Cromwell Road).

Το Ηράκλειο διεκδικεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών του 2023

Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κωφών καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών επισκέφθηκε σήμερα τη Λότζια, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο Ηράκλειο για την επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια, καθώς το Ηράκλειο μαζί με την Άγκυρα διεκδικούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών – Γυναικών του 2023.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 20/12/2020

Με απόφαση του προιστάμενου της γενικής διεύθυνσης σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργέιου Παιδείας κ.Κων.Τσαχάλα, εγκρίθηκε σήμερα η διενέργεια Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο « Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Rights4Kids Festival (20.11.2020)

Το Rights4Kids Festival θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού), 10:00 – 13:00 (ώρα Ελλάδος) μέσω live streaming από την σελίδα του προγράμματος στο facebook  Rights for Kids
Το Rights4Kids Festival θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και οι θεατρικές παραστάσεις θα περιλαμβάνουν αγγλικούς υπότιτλους. 

Τρείς Έλληνες καθηγητές επιχειρηματικότητας στην κορυφή της Ευρώπης

Σημαντική Πανευρωπαϊκή διάκριση πέτυχαν τρεις Έλληνες εκπαιδευτικοί επιχειρηματικότητας, ο Άρης Νότης και η Έλλη Λιναρδάτου από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και ο Ηλίας Καραχάλιος από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου. Οι τρεις εκπαιδευτικοί, ξεχώρισαν από όλη την Ευρώπη και βραβεύτηκαν χθες 9 Νοεμβρίου 2020 από το Junior Achievement Europe για την εξαιρετική υλοποίηση του project Μαθητική Εικονική Επιχείρηση – The Company Programme και την αποτελεσματική ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης των εφήβων. Τα επιτεύγματα των εκπαιδευτικών αυτών στη μαθητική καινοτομία και επιχειρηματικότητα οδήγησαν το JA Europe να ανακηρύξει τα σχολεία τους Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Σχολεία και πλέον τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου είναι κάτοχοι του Ευρωπαϊκού Τίτλου «The Entrepreneurial School 2020» – «Το Επιχειρηματικό Σχολείο 2020» του JA Europe και συγκαταλέγονται στα 39 καλύτερα σχολεία επιχειρηματικότητας της Ευρώπης για το 2020. 

Ξεκινά το μεγάλο σόου με τα gadgets της υγείας

Το Global Grad Show είναι ένα διαρκές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε πριν από έξι έτη, με στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών σε τομείς όπως η αρχιτεκτονική και το περιβάλλον, αλλά κυρίως στον τομέα της υγείας. Τις τεχνολογίες αυτές αναπτύσσουν κυρίως μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλο τον κόσμο και παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Dubai Design Week, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι στα μέσα Νοεμβρίου. Στόχος είναι να γίνουν γνωστές αυτές οι ερευνητικές προσπάθειες και να συγκεντρώσουν επενδυτικό ενδιαφέρον για να περάσουν σε εμπορική φάση ή για να βελτιωθούν περαιτέρω. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times το ίδιο το πρόγραμμα έχει έναν κουμπαρά στον οποίο υπάρχουν περίπου 2 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων διατίθεται σε ερευνητικές προσπάθειες που κρίνεται ότι έχουν εμπορικό μέλλον.