Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ιταλική Νοηματική Γλώσσα και παιδικά τραγούδια



Ενα «ποντίκι» για τυφλούς!

Ως γνωστόν, οι τυφλοί μπορούν να διαβάσουν μέσω της αφής μόνο κείμενα τα οποία είναι γραμμένα στη γλώσσα Μπράιγ. Τι γίνεται όμως με όλα εκείνα τα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία) τα οποία ακόμη δεν έχουν μεταφραστεί στη γλώσσα τους; Το ίδιο ερώτημα φαίνεται ότι απασχόλησε και τον ασιάτη σχεδιαστή Μπαέκ Κιλ Χιαν. Για τον λόγο αυτόν, οραματίστηκε το Ηaptic Βraille: έναν μεταφραστή χειρός που μοιάζει με κοινό «ποντίκι», αλλά είναι ικανός να μεταφέρει οποιοδήποτε κείμενο «διαβάζει» στην επιφάνειά του.

Ε.Κ.Β.Ε & Α.Σ.Κ.Β.Ε: Εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο Δείπνο

Η Ε.Κ.Β.Ε. και ο Α.Σ.Κ.Β.Ε. μαζί με τις:
-Επιτροπή Νεολαίας
-Επιτροπη Μαμάδων (CODA)
-Τμήμα Παραδοσιακόυ Χορού
-Επιτροπή Δασκάλων της Σχολής της Ε.Ν.Γ. της Ε.Κ.Β.Ε.

Σας καλούν στο εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο Δείπνο την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 20:00μ.μ.

Περιοδικός Πίνακας

Αν σας ενδιαφέρει η χημεία, θέλετε να μάθετε για κάθε στοιχείο του περιοδικού πίνακα ξεχωριστά και ξέρετε καλά αγγλικά, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ (University of Nottingham) που είναι αφιερωμένη σε όλα τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα. Πατήστε με το ποντίκι σας πάνω στο στοιχείο που σας ενδιαφέρει και θα ανοίξει μια σελίδα με ένα αρκετά κατατοπιστικό video (έχει αγγλικούς υπότιτλους). Καλή πλοήγηση!!

Θεατρική παράσταση της "Μαργαρίτας" και του Γυμνασίου Ν. Πεντέλης

Θεατρική παράσταση του Εργαστήριου Ειδικής Αγωγής "Μαργαριτα" και του Γυμνασίου Ν. Πεντέλης, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ώρα 18.00 στο Γυμνάσιο της Ν. Πεντέλης (Λ. Πεντέλης και Ραιδεστού) - δίπλα στο "Μαργαρίτα". Είστε όλοι καλεσμένοι, για ένα γερό χειροκρότημα!!

Πηγή: noesi

“Διαχειρίζοντας” τον παππού και τη γιαγιά

Είναι αλήθεια ότι, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, μπορούν να προσφέρουν απεριόριστη βοήθεια με την εμπειρία τους και τη στήριξή τους. Έχουν μεγαλώσει τα δικά τους παιδιά, έχουν περάσει από εκεί που εμείς δεν έχουμε ακόμα βρεθεί. Ιδανικά, αυτό σημαίνει ότι, όταν έχουμε ένα πρόβλημα μπορούμε να στραφούμε σε αυτούς ώστε να μας δώσουν τα «φώτα τους»…

Στην πραγματικότητα όμως, πολλές οικογένειες, δεν αντιμετωπίζουν μια ιδανική κατάσταση. Αντίθετα, ενώ μπορεί να παίρνουν πολλές συμβουλές και στήριξη , αυτά μπορεί να συνοδεύονται με κριτική και έλεγχο εκ μέρος των γιαγιάδων και των παππούδων. Ή μπορεί να ακούσουμε μία συμβουλή, η οποία, να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να διαπαιδαγωγήσουμε εμείς τα παιδιά μας.

Χριστουγεννιάτικες γιορτές

Δημιουργικές γιορτές που προκειμένου για παιδιά περιλαμβάνουν πάντα την διασκέδαση και την απόλαυση προγραμματίζουν μεγάλα μουσεία της Αθήνας. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που φέρνει τα παιδιά κοντά στα μουσεία, την πολιτιστική κληρονομιά και την τέχνη καλλιεργώντας μελλοντικούς τακτικούς επισκέπτες το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Νομισματικό και το Βυζαντινό Μουσείο ανοίγουν τις αίθουσές τους στα Χριστούγεννα.

«Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών»

Το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους, και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε φοιτητές με αναπηρία και φοιτητές προερχόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την περίοδο 2010 – 2013.

Πηγή: blind.gr