Σάββατο 17 Απριλίου 2010

"Μάη μου με τα λούλουδα"


Τη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 από τις 19:30 μέχρι τις 22:00, στο θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42) η Αντιδημαρχία Πολιτισμού- νεολαίας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε συνεργασία με τους Ιερούς Ναούς Αγίου Θεράποντος και Οσίας Ξένης σας  προσκαλούν στην Καλλιτεχνική εκδήλωση
                                                  "Μάη μου με τα λούλουδα"
Συμμετέχουν η Θεατρική Ομάδα "Σιγής" Νομού Θεσσαλονίκης Ομάδα Κωφών Μακεδονίας- Θράκης και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας- Θράκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διάλεξη Linux στην Ε.Κ.Β.Ε


Την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010, στις 19:30, θα παρουαστεί στο χώρο της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδας (στον 1ο όροφο) διάλεξη με θέμα
 "Linux- Ubuntu"

Ομιλητής θα είναι ο κύριος Γιαννακόπουλος Παναγιώτης.

4ο σύγχρονο συμπόσιο «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού»

Αυτό που κάνει κάποιον να πετυχαίνει στη ζωή, έχει αποδειχτεί στατιστικά ότι δεν είναι οι γνώσεις, τα πτυχία, τα υλικά εφόδια, οι γνωριμίες, ή ότι άλλο συνηθίζουμε να επικαλούμαστε σαν προϋπόθεση όταν μας απασχολεί ένα τέτοιο θέμα. Αναμφισβήτητα όλα τα παραπάνω είναι βοηθητικά. Υπάρχει όμως κάτι που κάνει τη διαφορά. Μοιάζει να είναι το βασικό, το κύριο και… ίσως το μοναδικό συστατικό για να πετύχει η συνταγή. Ελάτε να κουβεντιάσουμε για αυτό το συστατικό της συνταγής. Στην κουβέντα μας αυτή θα παρευρεθεί η Οικογενειακή Σύμβουλος Ερατώ Χατζημιχαλάκη ειδικευμένη σε σχέσεις γονιών παιδιών.

Τετάρτη 21/4 19.30-21.30

Εισοδος 10 € με καφέ και σνακς… Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό παρακαλούμε δηλώστε εγκαιρα συμμετοχή στα 2103250360-2 info@purebliss.gr….http://www.purebliss.gr/

Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους 2010 της ΓΓΝΓ

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θέτει σε ανοιχτή διαβούλευση για διάστημα 8 ημερών (από 16 έως και 23 Απριλίου 2010), το «Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους 2010», το οποίο στοχεύει στη στήριξη δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών νέων γύρω από τους τρεις θεματικούς άξονες/προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για το τρέχον έτος:

α) Εργασιακές Σχέσεις, Απασχόληση, Καταπολέμηση Ανεργίας,
β) Κοινωνική ενσωμάτωση-Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού
γ) Οικολογική Συνείδηση, Πράσινη Ανάπτυξη, Κλιματική Αλλαγή, Περιβάλλον.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να υποβάλλουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: "Κατασκευή παιδαγωγικού υλικού για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"

Εκπαίδευση στη δημιουργία παιδαγωγικού υλικού για εκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες, θα πραγματοποιηθεί Σάββατο και Κυριακή, 24-25 Απριλίου 2010, με θέμα την κατασκευή χειροποίητων παιδαγωγικών παιχνιδιών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 8 ωρών και θα πραγματοποιηθεί, πρωινές ώρες (δύο τετράωρα) Σάββατο και Κυριακή, στη Αθήνα.

Γονείς- κατάσκοποι της... κάνναβης

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία η έλευση στην αγορά του Νarcocheck, ενός τεστ που επιτρέπει στους γονείς να ανακαλύψουν αν τα παιδιά κάνουν ή έχουν κάνει χρήση κάνναβης. Το τεστ είναι τόσο εύκολο στη χρήση ώστε μπορεί να γίνει και εν αγνοία των παιδιών, όμως οι ψυχίατροι το καταδικάζουν ως «εξευτελιστικό» και «βίαιο».