Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τι βλέπει ένα μωρό στον καθρέφτη;

Γυρίζει απότομα, εκπλήσσεται, χαμογελάει στο είδωλό του, απορεί με αυτό που βλέπει, κάνει γκριμάτσες, τρομάζει, κλαίει ή γελάει τρανταχτά. Για το μωρό, η εικόνα που αντικρίζει στον καθρέφτη είναι ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης. Πότε αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τον εαυτό του;

Καλλιεργώντας το Αίσθημα Δικαίου στα παιδιά

Ο Ισοκράτης για να τονίσει τη σημασία της δικαιοσύνης έχει πει, να μη ζηλεύεις εκείνους που κερδίζουν από αδικίες, αλλά περισσότερο να τιμάς εκείνους που ζώντας με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν.

Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία

Ο επίσημος δικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που φιλοξενεί τα σχολικά βιβλία απέκτησε νέο, εύχρηστο περιβάλλον πλοήγησης. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ στη διεύθυνση: http://ebooks.edu.gr
Πηγή: 12ο Δημοτικό Ζωγράφου

Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσει κάποια δραστηριότητα;

Κι ενώ το παιδί σας πριν από περίπου έξι μήνες που ξεκίνησε το μπαλέτο έδειχνε να είναι τόσο ευτυχισμένο, το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά ψάχνει δικαιολογίες για να μην πάει. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, άλλωστε και στους ενήλικες δε συμβαίνει να παρατάνε κάποια δραστηριότητα; Το δύσκολο όμως με τα παιδιά είναι πότε θα πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να ασχοληθούν και πότε να παρατήσουν μια δραστηριότητα!

Ζωγραφίστε και μάθετε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα σκυλιά

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης μετέφρασε στα Ελληνικά το ενημερωτικό φυλλάδιο της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ένωσης (American Veterinary Medical Association) που μας εξηγεί το πώς πρέπει να προσεγγίζουμε τα σκυλιά.

Μάθε παιδί μου να συγκεντρώνεσαι στο μάθημα!

Αιτία πολέμου ανάμεσα σε γονείς και παιδιά αποτελεί το διάβασμα για την επόμενη ημέρα.Υπάρχουν βέβαια και παιδιά που μελετούν πρόθυμα τα μαθήματά τους, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα για τους γονείς.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να διαβάζει μόνο του

Ο τρόπος που θα οργανώσει ένα παιδί το διάβασμά του παίζει καταλυτικό ρόλο όχι μόνο στην επίδοσή του στο σχολείο αλλά κυρίως στην εικόνα και στη σχέση που θα αναπτύξει με τη μάθηση γενικότερα.

Έκθεση Ameagreek EXPO

Στο πλαίσιο των γενικότερων δραστηριοτήτων του, το AMEAGREEK διοργανώνει για πρώτη φορά την έκθεση AMEAGREEK EXPO!

Που; ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ στον Πειραιά
Πότε; 22-23-24 Νοεμβρίου 2013
Ωρες για το κοινό: από το πρωί (10 π.μ.) έως το βράδυ (10 μ.μ.)

Έσβησε η εκπαίδευση κωφών μαθητών στη Θράκη ελλείψει δασκάλων!

Ρολά έχει κατεβάσει το ειδικό σχολείο κωφών και βαρήκοων μαθητών που στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου στην Ξάνθη και το οποίο εξυπηρετούσε... μαθητές από ολόκληρη τη Θράκη. 

μια φορά κι έναν minimal καιρό..


Αν σας αρέσουν τα παραμύθια σίγουρα θα σας αρέσουν και αυτά τα minimal posters κλασικών παιδικών ιστοριών.
designer: Christian Jackson.





Τα μωρά ανακαλύπτουν τις γεύσεις από την κοιλιά της μαμάς

Η διατροφή μιας γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική τόσο για το έμβρυο όσο και για την ίδια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το μωρό αναπτύσσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλες τις αισθήσεις και τις λειτουργίες του.