Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πώς θα επιλέξουν οι μαθητές του δημοτικού δεύτερη ξένη γλώσσα

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στην Ε' τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα πρέπει να συμπληρώσουν μετά την ενημέρωσή τους από τον Διευθυντή του Σχολείου, δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέτουν στο Δ/ντή του Σχολείου τους έως 6 Ιουνίου 2014.

Φέρτε πίσω τα κορίτσια!

Ένοπλοι της Ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν οκτώ ανήλικα κορίτσια από χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία. 
Τα κορίτσια είναι μεταξύ 12 και 15 ετών και φαίνεται ότι απήχθησαν από τους ενόπλους μετά από επίθεση στο χωριό με πυροβολισμούς. 
Τα μέσα αναφέρουν πως οι ένοπλοι έβαλαν τα κορίτσια στα φορτηγά μαζί με τα ζώα και τρόφιμα που πήραν από το χωριό. Ένα μήνα πριν η οργάνωση είχε απαγάγει και άλλα κορίτσια. 
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως στην κατοχή της έχει 276 κορίτσια!

«Παίρνουμε θέση» ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Με την μικρού μήκους ταινία «Παίρνουμε Θέση» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκησας προσκαλούμε να σπάσουμε τη σιωπή και να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και την ξενοφοβία που έχουν γιγαντωθεί στη χώρα μας.
Μια ιστορία που πιθανόν διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία της Ελλάδας:


Εκπαιδευτικά προγράμματα και αφήγηση: Ιστορίες με χρώματα

Το Ίδρυµα Θεοχαράκη διοργανώνει το οικογενειακό πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τις τέχνες». Σε αυτό θα δοκιµάσετε, παρέα με τους γονείς σας, τις ικανότητές σας στη ζωγραφική µε τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Σπυριδούλας Χρόνη και Παναγιώτη Τσιρίδη. • 10, 17, 24, 31/5 • 10.30 π.µ. και 12 µ. • για γονείς και παιδιά 2-4 χρόνων

Όσο τρώνε οι γονείς τρώνε και τα παιδιά…

Η ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν τα παιδιά θα μπορούσε να συσχετίστει με την ποσότητα που οι ίδιοι οι γονείς καταναλώνουν. Σε έρευνα που διενεργήθηκε από πέντε πανεπιστήμια στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε δείγμα αφροαμερικανών και ισπανόφωνων οικογενειών υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ των μερίδων φαγητών που προσφέρουν οι γονείς ή οι υπεύθυνοι για τη φροντίδα των παιδιών και την ποσότητα τελικά που καταναλώνουν τα παιδιά.