Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

«Τι έχει αυτό το αγόρι;» 6 τρόποι για να μιλήσετε στο παιδί σας για την αναπηρία.

«Μπαμπά, τι έχει αυτό το αγόρι;» ρώτησε ένα κοριτσάκι. Ήξερα ότι πρόσεξε τον γιο μου, τον Joey, ένα καταπληκτικό μικρό αγόρι με Σύνδρομο Down. Ο Joey εμφάνισε πριν λίγα χρόνια και αλωπεκία, μια κατάσταση που τον άφησε χωρίς μαλλιά – ένα στυλ που του ταιριάζει πολύ, αλλά τραβάει και πολλά βλέμματα. Γύρισα χαμογελώντας, έτοιμος και πρόθυμος να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις της μικρής, αλλά ο πατέρας της την απομάκρυνε, την κατεύθυνε σε άλλο σημείο της παιδικής χαράς, μακριά μας, νιώθοντας πολύ άβολα. 

Ενα στα δύο παιδιά που αθλούνται τραυματίζεται στα δόντια

Το 17% των τραυματισμών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας συμβαίνουν στο στόμα. Οι πτώσεις, τα ατυχήματα στη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, η ποδηλασία και τα τροχαία ατυχήματα φαίνεται να είναι οι συχνότερες αιτίες των τραυματισμών.

Εθελοντική ποδηλατοδρομία για παιδιά με αναπηρία

Η στήριξη των παιδιών με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων που θα διατεθούν σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο στόχος της οργάνωσης Wheeling2help.

Η στήριξη των παιδιών με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων που θα διατεθούν σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο στόχος της νέας δράσης της οργάνωσης Wheeling2help.

«Υιοθετήστε» την φιλοξενία ενός παιδιού στην κατασκήνωση Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα

Σε παρέμβαση υπέρ των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, τα παιδιά οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα ή σε ξενώνες καλούν οι κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα. 

Ο φόβος κρατάει κλειστά τα στόματα για τα εξαφανισμένα παιδιά πρόσφυγες

Ελάχιστες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στις αρχές και αφορούν εξαφανισμένα παιδιά πρόσφυγες, τη στιγμή που ενώ στοιχεία της Europol κάνουν λόγο για 10.000 εξαφανισμένα προσφυγόπουλα, μόνο φέτος στη Γερμανία εκτιμάται ότι έχουν εξαφανισθεί 8.000 ασυνόδευτα παιδιά!

Δωρεάν κουκλοθέατρο για να μάθουν τα παιδιά για την ηλιοπροστασία

Αθήνα. Το Σάββατο 11 Ιουνίου στο Πολεμικό Μουσείο, τα παιδιά ηλικίας από 5 χρόνων και πάνω θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για την Ηλιοπροστασία μέσα από το κουκλοθέατρο. Η παράσταση «Κανόνες Ηλιοπροστασίας» θα παίζεται το πρωί 11.00 π.μ. -14.00 μ.μ. και το απόγευμα 18.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. (Για πληροφορίες για τις παραστάσεις απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 7218366 & 210 7216876.)

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι αναποτελεσματικά και... ανασφαλή για παιδιά και εφήβους

Τα πιο πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι αναποτελεσματικά για τα παιδιά και τους εφήβους, ενώ ορισμένα μπορεί να μην είναι καν ασφαλή, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

Αλλαγές στην προκήρυξη για τις 211 υποτροφίες του ΙΚΥ

Αλλάζει την προκήρυξή του το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τις 211 υποτροφίες που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου και μάλιστα μεσούσης της διαδικασίας.

Το χαριτωμένο χοτ ντογκ που «έφαγε λάχανο» τις πριγκίπισσες στον χορό

«Σε έναν κόσμο γεμάτο πριγκίπισσες, τόλμα να είσαι ένα χοτ ντογκ». Η μικρή Ainsley τόλμησε να εμφανισθεί ως χοτ ντογκ την Εβδομάδα των Πριγκιπισσών στη σχολή χορού της στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε Άριελ, Frozen και Σταχτοπούτες με ροζ τούλια και γκλίτερ η Ainsley επέλεξε μια στολή που να την εκφράζει. Οι χρήστες στα social media λάτρεψαν και αγάπησαν την στιλιστική επιλογή της Ainsley και κυρίως ότι θέλησε να πάει κόντρα στο θέμα της ημέρας. Έγινε μέχρι και χάσταγκ #hotdogprincess.

Κίνα: Κάθειρξη επτά χρόνων για «σκονάκι» στις εισαγωγικές των ΑΕΙ

Ξεκίνησαν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κίνας, με τους μαθητές να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα γνωρίζοντας ότι θα είναι η πρώτη χρονιά που η αντιγραφή θεωρείται ποινικό αδίκημα και τιμωρείται ακόμα και με επταετή κάθειρξη.

Το πρώτο ζευγάρι ομοφυλόφιλών σε ταινία της Pixar;

Οι φήμες θέλουν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών να κάνει την εμφάνισή του στην νέα ταινία της Pixar, Finding Dory. Η ομάδα πίσω από την ταινία απαντά: «Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση».

Οι φήμες προέκυψαν τον προηγούμενο μήνα μετά την δημοσιοποίηση του τρέιλερ που έδειχνε δύο γυναίκες που πολλοί θεώρησαν ότι ήταν ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών.